Mini of maxi..

ab 00Na het bezoekje aan dat mooie stadje Sélestat reden we weer langs die mooie watertoren.. dit keer een beetje té dichtbij haha kon er nog net vóór vriendlief (die achter het stuur van de auto zat) langs een fotootje van door de zijruit schieten! Enfin.. en toen ging het daarna dus verder noordwaarts.. we zouden in eerste instantie proberen helemaal in het noordoostelijke puntje van Frankrijk uit te gaan komen.. daar waren we al eens meer geweest en we wisten dat de omgeving daar mooi is. Onderweg erheen kiekte ik dan ook al vanuit de auto het prachtige landschap waar we doorheen reden.

Maar toen we dan in de Moselle ( zo heet die streek daar in dat noordoostelijke puntje) aankwamen en op zoek gingen naar een camping, kwamen we van een kouwe kermis thuis..! Oh.. er stónden wel verwijsbordjes naar campings hoor.. en we konden er op ons navigatiesysteem in de auto óók wel vinden. Maar als we dan, over kleine kronkelige weggetjes, er aankwamen, bleek het óf een simpel grasveldje in ‘the middle of nowhere’, dat bijna altijd ook nog eens op flink geaccidenteerd terrein lag ( lees: een grasachtige heuvel waarop je op de flanken je tentje op moest zetten.. helemáál niet vlak dus!).. óf het was een reusachtig ‘kamp’ vol met stacaravans. Met van die bewoners die daar al járen op diezelfde plek staan en elkaar allemaal kennen.. niet echt ons soort camping dus. De omgeving bleef onveranderd prachtig, dus we wilden écht wel hier blijven.. maar het werd al later en later. ab 00cUiteindelijk zeiden we tegen elkaar: de eerstvolgende camping wórdt het gewoon.. wát het ook is. Als het niks is blijven we maar een nachtje.. als het meevalt blijven we langer. Zo gezegd, zo gedaan.. het werd de camping in Baerenthal.. en die viel in de tweede categorie van wat ik hierboven beschreef.. een enorm stacaravankamp. Voor doorreizigers was er achterin een speciaal kampeerveldje zo zei de man bij de receptie.. en we kregen al hoop.. maar dát bleek te lijken op de campings van die eerste categorie.. een grasheuvel.. en dan ook nog eens meer een knollenveld dan gras! Oei! Nou ja.. we móésten er wel een nachtje blijven.. het was te laat om nog verder te zoeken. Voordeel was wel dat er een restaurantje op de camping was.. de ‘voor nood’ macaronispullen konden in het kratje blijven.. we gingen lekker uit eten die achtste mei! Pizza voor vriendlief en ‘flamkuchen’ voor mij.. wat het verschil is behalve de vorm weet ik eigenlijk niet hahaha! Maar het smaakte prima!

Gek verhaal nog.. de serveerster vroeg eerst wat we wilden drinken.. vriendlief nam een biertje.. ab 01cik wilde een glaasje rosé.. maar bij díé bestelling trok het meisje haar wenkbrauwen zó ver op dat ze bijna in haar haargrens verdwenen.. ‘rosé???’ nee daar had ze nog nooit van gehoord! Dat vonden wij wel érg vreemd. Maar ik bestelde dan maar een witte wijn. Toen we daarna de kaart kregen, stond daar bij de wijnen ook gewoon rosé op, per glas en per fles.. helaas kwam die ene serveerster niet meer terug! Ik weet niet.. misschien laten ze er wel de schoonmaaksters ook serveren als het druk is..?? maar zelfs díé zouden toch moeten weten wat rosé is hè..!

Na het eten nog een wandelingetje (om Jaxon uit te laten o.a.) langs het kleine meertje (gedeeltelijk zwemvijver) dat bij de camping hoorde, met zicht op Baerenthal..ab 02

.. en de volgende morgen stonden we beiden gebroken op.. dat kampeerplekje was echt waardeloos! Dus pakten we meteen weer in en vertrokken.. ik nam alleen nog een fotootje van het meertje vanaf de andere kant, richting het campingrestaurant..ab 03

En we reden nog even naar het stadje Baerenthal zélf.. om bij een bakker wat ontbijtbroodjes te kopen. Terwijl vriendlief naar de bakker ging, maakte ik een rondje met de camera..

Ja, zelfs de auto was een fotootje waard vond ik hehe.. ik had voor de grap in het vuil het woord ‘vies’ geschreven. Op die eerste camping had de auto steeds onder een boom gestaan waaruit heel veel geel stuifmeel gevallen was.. hij zat er helemaal onder! ab 05

Enfin.. we aten voor het stadhuisje onze broodjes op (met zicht op het huis hierboven.. genoeg te zien! hehe) en reden weer eens verder.. het ging het hier in de Moselle niet meer worden qua kamperen.. ab 06we gingen nóg noordelijker rijden, richting het oosten van België. (onderweg op een rotonde stond dit reuzen-vogelhuisje..  zo groot als een schuur!) Maar eerst werd er een koffiestopje gehouden bij het eerste het beste wat grotere plaatsje wat we tegen zouden komen.. dat werd Bitche (helaas geen plaatsnamenbord van gezien.. daar had ik, met mijn hand op de ‘e’, wel bij willen poseren hoor! hahaha!) We zagen, toen we vanaf hoger op de heuvel aan kwamen rijden, wél dat er een enorme citadel bij was.. en hoopten die nog te kunnen gaan zien als we in het plaatsje stopten. Maar nee!! helaas.. in het centrum van het stadje waar we moesten parkeren, was er niks van die citadel te zien.. en toen we later verder reden werden we via een andere weg het stadje weer uitgeleid en zagen we ‘m ook niet meer.. balen! (google maar eens op Bitche.. op internet staan er prachtige foto’s van die citadel!) Maar oooch.. het stadje zelf was best aardig..

Het uiteindelijke koffieadresje tegenover het flinke hôtel de ville was wel niet zo héél gezellig, want: midden tussen nieuwbouw, maar ze maakten bij dat bakkertje daar wel heerlijke espresso hoor! en navenante koekjes erbij hehe!

Vanaf dat terrasje hadden we zicht op een soort van poortje.. en daar stond iets in.. we konden het van zover niet goed zien en liepen er na de koffiepauze eens naartoe.. het bleken een beetje wulpse kunstwerken hehe.

Op de weg terug naar de auto zag ik nog dit rijkgedecoreerde art nouveau-huis uit 1904.. prachtig!

En toen we het stadje uitreden keek ik dus nog uit naar die citadel, maar er waren allemaal bomen langs de weg.. één glimp kreeg ik.. véél te kort om het te kunnen fotograferen! Nou jaaa.. dán de koetjes in de wei langs de weg maar hoor.. en het mooie landschap, een watertoren hier en daar.. en nog wat mooie of interessante dingen..

Het ging verder een stukje via Duitsland.. en om een beetje door te rijden (om tijd te sparen om straks een camping te kunnen zoeken hè), besloot vriendlief maar wat grotere wegen te nemen. De uitzichten bleven mooi..

.. totdat we zulke ‘akkers’ tegen kwamen.. iemand een idee wat dit is? ik dacht eerst dat het rode kool was dat daar groeide.. dat is op het land ook zo paarsig-grijs.

Maar vriendlief zei ‘tja, frau Merkel moet de energie nu ook ergens anders vandaan gaan halen..!’ ja ja het zijn zonnepanelen.. akkers vol! Echt niet mooi hè.. als dat de toekomst van de landbouw is..? Wij waren in ieder geval blij toen we België inreden en daar weer dit soort weilanden zagen hoor..ab 13

Bij de eerste de beste afslag gingen we weer van de grote weg af.. en slingerden door het oosten van België op zoek naar een geschikte camping. Dat was óók niet zo eenvoudig, maar we zagen ineens een wegwijsbordje met ‘Europa-camping’ erop en gingen die volgen.. de weggetjes werden al kleiner en kronkeliger en ik was echt blij dat er weinig tegenliggers waren..! ab 14aToen we uiteindelijk bij die camping aankwamen, bleek ie vol voor het komende Hemelvaartweekend.. maar de vriendelijke meneer zei dat er 30km verderop, aan de Luxemburgse kant van de grens, nog een rustige camping was die wellicht nog plaats had. Dan reden we daar maar heen.. het bleek de ‘Trois Frontières-camping’ in het dorpje Lieler, vlakbij het drielandenpunt (B-L-D) te zijn. Ook hier weer vriendelijke mensen, maar schijn kan bedriegen. ‘Er was nog maar één plekje’ zei de mevrouw.. ab 14bdaar mochten we wel gaan staan. We kregen een nummertje en een plattegrondje mee.. en hoewel de camping er best mooi aangelegd uitzag, met gladde grasveldjes als kampeerplekjes, waarvan we er nog vele leeg zagen staan (sommige met mooi uitzicht op het dal!).. dat ‘allerlaatste’ voor óns was kaal.. daar had blijkbaar heel lang een stacaravan gestaan ( die stonden er aan weerszijden ook). Erachter een haag van sparren (dat was de afscheiding van de camping, we stonden dus helemaal aan het einde), dus de grond lag vol dode naalden.. Jaxon zag er na een kwartiertje al niet meer uit..! Nou ja.. het was in ieder geval wél vlak.. dus we zetten onze tent maar op. En reden meteen door naar de supermarkt om boodschappen te halen voor een barbecue hehe.. het was nog steeds mooi weer hè, dus het kon nog eens. Dat weer zou die nacht veranderen.. maar dat is voor een volgend postje! Dan schrijf ik ook over wat we dag daarna deden.. hieronder als afsluitfoto vast een hint!

a4d 1Maar ik feliciteer ook nog eventjes mijn zussie ardnas en haar beide dochters met het uitlopen van de Avondvierdaagse in hun woonplaats deze week! Het was een rare A4D door dat wisselvallige weer.. de allereerste avond werd meteen al afgelast doordat het stevig onweerde! a4d 2Gisterenavond stonden zwagerlief en ik als ‘inhalers’ in de drup.. kan me niet heugen dat we nog eens regen hadden op die laatste avond..! Maar gelukkig bleef het maar bij wat gedrup.. en de dames deerde het helemáál niet! Zij gingen gewoon hun medaille halen hoor! de zoveelste.. het is echt een traditie dat ze dat elk jaar weer doen! Als beloning nam ik bloemen mee, maar een felicitatie hier mag ook nog wel vind ik! Bij deze dus! XXX

ab 15

Advertenties

35 gedachten over “Mini of maxi..

 1. De éne camping is de andere niet. Het kan wel eens tegenvallen, maar dat heb je met alles.
  Tja, landbouwers die zonnepanelen telen in plaats van boerenkool, het zijn de nieuwe tijden hé ?

  Like

 2. Goeie van die rosé. Wat een mens allemaal niet tegenkomt in het buitenland hé.
  Heel mooie beelden hier, sta mij toe een beetje jaloers te zijn.

  Like

 3. Weer helemaal bijgelezen. Ik blijf het vervelend vinden dat ik niet op je blog kan reageren met mijn smartphone zoals bij skynet maar je postjes kan ik er wel op lezen. Op de camping was de wifi niet zo goed anders had ik via mijn tablet reacties kunnen plaatsen.
  Trouwens wij vinden het, ondanks dat we een caravan hebben, ook niet leuk om op een camping te staan waar bijna iedereen een seizoensplaats heeft.
  Trouwens zo te zien en te lezen was jullie vakantie weer top.

  Like

  1. Die camping daar in Luxemburg was net ‘kamp Holland’.. allemaal Nederlandse pensionada’s die daar elk jaar weer terugkwamen.. sommige staan er misschien zelfs wel het hele jaar..! Het was net een dorp.. en roddelen over elkaar bij het sanitaire gebouw..!! dat het een lieve lust was! ik heb m’n oren dicht gehouden hoor.. dat soort dingen is wel het laatste wat ik wil horen en op vakantie zéker!
   De ene caravan is de andere niet hè.. op de eerste camping stonden ook de nodige stacaravans.. maar had toch een heel andere sfeer.. veel vrijer.

   Like

 4. Hoi Mizzke!
  Die dienster kwam misschien wel van een andere planeet? Wie kent nu geen rosé wijn 😀!
  Akkers met zonnepanelen! Hoe komen ze er gods naam bij! Daar kweken ze dan energie in plaats van groenten. 🤣🤣🤣
  Soms is een plaatsje vinden op een camping ook niet zo evident dus…
  Groetjes!

  Like

  1. Ja, raar hè.. ik snapte er niks van hoor!
   Je gaat dat steeds meer zien vrees ik.. en het is echt een lelijk gezicht! Geef mij dan die windturbines maar hoor.. die vind ik nog wel wat hebben!

   Btw.. geen traumaatje over gehouden aan die blote kont in de wei tussen de koeien..? hahahahhaaa!

   Like

    1. Gelukkig maar! hahaha het zou minder zijn mocht zoiets op je netvlies zijn blijven staan hè! hahahaah! Maar zulke leuke familieverhalen uit je jeugd mag je niet vergeten hoor.. die moeten doorverteld blijven worden! 🙂

     Like

 5. Goede morgen Mizz. Heerlijk toch, als kampeerders kom je vaak in de grappigste situaties terecht. Wij hebben ooit in Frankrijk wel eens een nacht in de feestschuur mogen kamperen, het goot zo vreselijk dat de eigenaar ons de tent niet op wilde laten zetten. En schuine plaatsjes zijn ook niet fijn, ik heb wel eens een nacht steeds weg liggen rollen. Van slapen kwam toen niet veel.
  Maar je hebt weer een mooie fotoreportage neergezet. Voor vandaag een fijne zondag gewenst.

  Like

  1. Ja, als het niet vlak is lig je de hele tijd terug omhoog te kruipen of naar elkaar te rollen.. geef mijn portie maar aan Fikkie dan hoor! Kan soms weleens een zitmatje onder m’n matrasje schuiven, zodat ik een beetje ‘gestut’ word. Maar een knollenveld vind ik dan nog erger.. overal van die bulten en kuilen onder je matje.. daar kun je echt niks aan doen en je wordt gebroken wakker.. niet echt grappig.. en al zeker niet als je overal wél goede vlakke plekken op de camping leeg ziet staan. :-/

   Like

 6. Och mizzeke toch! Ik had zo al een voorgevoel dat het niet zo goed ging aflopen om nog een camping te vinden, feestdag daar en weer deed jullie ook al vluchten, Ja is inderdaad een mooie watertoren en er zijn wel mooie foto’s van de natuur bij, behalve Mvr Merkel haar kwekerij van zonnepanelen ha ha ha wat een grap, Ja dat prachtige art nouveauhuis was wel een juweeltje! En Jaxon die arme kerel! Maar ja dat is dan kamperen hé! We hebben ook nog zitten bang zijn in ons kleine kampertje ! alvast ik toch! Ik ben doodsbang van onweer, en tot overmaat van ramp kreeg mijn man diarree. De kinderen zaten naar de bliksem door het raampje van de kamper te kijken, de bliksem deed eens goed zijn best en ze zagen papa zitten in een wei bij de koeien in zijn blote kont! Haha ging de familie ook eens kamperen in Hotton! ’s ochtends was het weer mooi weer en de kinderen speelden terug in de Ourthe en we genoten weer! Dikke knuffel xxx xxx xxx xxx en tot het volgend volgend avontuur! En nu Jaxon ’s vacht weer proper maken en de auto een goede beurt en alles is klaar voor volgend avontuur xxxxxxxxxxx

  Like

  1. Hahahhaaa heel mooi verhaal van de papa ín z’n blote kont! Dachten de kinderen niet dat het ineens volle maan werd?? hahahaha! Vriendlief had ook eens zo’n verhaal.. van toen ie eens in de bergen een klimcursus deed. In de Alpen was dat en het mistte op een dag heel erg. En jawel.. er was er ook eentje bij in de groep die moest kakken. Hij dacht ‘nou niemand ziet me door die mist, ik hoef geen afgezonderd plekje te zoeken’ en liet gewoon z’n broek zakken. Maar door de warmte van die kak trok de mist eventjes een stukje op.. zat ie daar ook te kijk! hahahaha zulke verhalen vind ik echt om te gieren! hahahaha woordspeling! hahahahaa! Jaxon kreeg trouwens ook de racekak.. maar dat schrijf ik nog!
   Btw.. heb wel even jullie familienaam uit je reactie gehaald hoor.. je moet niet té veel vertellen op een blog.. iedereen kan hier lezen hè en je weet maar nooit wat ze met al die info doen!
   XXX

   Like

   1. Ja dank u! Heb er eigenlijk nog niet bij stil gestaan! Maar weet je dat ik die naam nog zo graag eens uitspreek!Ik was zo fier dat ik zijn naam droeg! Weet je hoeveel pijn het deed toen ze me lieten weten dat ik die naam moest werwijderen? Want die mens bestaat niet meer! En je post gaat verloren gaan! Ik vond het zo harteloos en onwezenlijk, Dikke knuffel xxx xxx xxx xxx xxx en dank u voor de tip xxxxxxxxxxxxxxx

    Like

    1. Echt waar?? dat is hier niet hoor.. als je man overlijdt mag je gewoon zijn naam blijven dragen als je dat wilt. Mijn oma van moeders kant is heel lang weduwe geweest, maar stond overal gewoon nog onder de naam van haar man te boek. Maar in België gaan die dingen sowieso wel anders heb ik wel gemerkt.. heel veel dames dragen de naam van hun man níét. Nu verandert dat hier ook wel zo langzamerhand.. een neef van mij heeft zelfs de naam van zijn vróúw overgenomen! 🙂
     Maar op het internet moet je altijd uitkijken.. het gebeurt wellicht helemaal niks, maar je merkt dat ook vaak niet hè.
     Ik zal in het vervolg als ik je een kaartje stuur toch lekker ook je mans naam erbij zetten hoor! het gaat helemaal niet om die naam bij het bezorgen van de post.. daarbij zijn alleen de straat, het huisnummer en de postcode van belang!
     XXX

     Like

     1. Hier is het zo ” na 4 maand bestaat wettelijk je man niet meer,ook in de ziekteverzekering en alles dat je maar kunt bedenken! Ik vind dat zo onmenselijk, xxxxxxxxxxxxxxxxxx

      Like

 7. wat die rosé wijn betreft in Barcelona kennen ze die wel en het was lekker ook.
  de kampeerplek was dan wel niet ok maar het meertje en zeker bij avondlicht is wel heel mooi

  Like

 8. De watertoren is inderdaad mooi.
  Een tent moet je wel vlak zetten, je rolt zo naar een kant.
  Ook zoeken en een minder veldje horen bij het avontuur, het restaurantje maakt het weer goed.
  Een mooi uitzicht tijdens het eten.
  Gelukkig was het gebroken opstaan weer snel vergeten als jullie verder op weg zijn.
  Zonnepanelen moet men meer op de daken gaan plaatsen.
  Ook de avondvierdaagse zit er weer op. Hans

  Like

 9. En dan is er nog een ‘rosé’ blogje, hahaaa… Geen ‘Bitche’, wel ‘wulps’, MizzD…
  Leuke plekjes !
  Lie(f)s.

  Like

  1. Ikke?? wulps?? nee hoor.. net zo min als een bitch hehe! hoewel ik in de begin tijd van m’n blog eens een anoniem mailtje kreeg met daarin slechts één woord.. ‘bitch!’ hahahaha! Nooit geweten van wie het kwam.. wel een vermoeden. 😉 Gelukkig is het nu een stuk rustiger wat anonieme mailtjes betreft. 🙂

   Liked by 1 persoon

 10. akkers met zonnepanelen, waar gaan we naar toe, straks is er geen groen meer
  de volgende dag gingen jullie eendjes vissen op de kermis 🙂 k zeg maar iets

  gefeliciteerd aan zus en de nichtjes, knap gedaan!

  Like

  1. Hahahaha, nee die eendjes stonden daar dus gewoon in het wegdek hè! 😛 Maar wat een kermis betreft.. dáár kregen we nog wél last van.. maar dat was nóg weer een dagje later! 😉

   Like

 11. zalig! kamperen en bbq doen en de rose kun je ook zelf kopen maar dan is die wel niet fris natuurlijk.
  ik denk ook dat flamkuchen meer taart achtig is en pizza niet.

  Like

  1. We koelen de rosé voor de bbq door er een kletsnatte theedoek om te wikkelen en het geheel dan op de wind te zetten.. werkt best goed hoor! En heel soms sta je naast een frisse beek en hang je die fles er aan een scheerlijntje gewoon de hele dag in natuurlijk..! 🙂
   Nee.. de flamkuchen was echt ook hartig.. ik had er eentje met geitenkaas en spekjes.. mjammjam! We dachten even dat het verschil was, dat de pizza tomatensaus als basis had en die flamkuchen créme fraiche.. maar we hebben ook wel eens ‘rode’ en ‘witte’ pizza’s gehad in Frankrijk. Dus het enige verschil was volgens mij de vorm.. maar wellicht dat het deeg ook wel iets anders was. 🙂

   Like

   1. Inderdaad! nu denk ik er ook aan bij mijn tijd bij de scouts. Daar zaten de flesjes bier ook in de emmer in de rivier:-)

    Like

 12. Dat van die rosé wijn hebben wij in de Moesel ook meegemaakt. Ze brachten telkens knalrode wijn.
  Goed dat uw autoruiten proper zijn, anders zal het niet vet zijn met de foto’s.

  Like

  1. Ja, ze vroeg steeds ‘rot wein?’ en ik ‘nein.. rosé’! maar nee, ze wist niet wat dat was. :-/
   Die ruiten zijn dus niet echt schoon.. je ziet de vliegenlijkjes erop zitten! hahaha! Maar het rijden was ook onderdeel van de vakantie hè.. meestal bij ons!

   Like

 13. Dat is dus een leedverhaal: hoe niet te kamperen. Gelukkig kwamen jullie die dag nog iets leuks tegen, ben wel benieuwd of je geslapen hebt de volgende dag… En hoe Jaxon er uit zag 😀

  Like

  1. Kamperen is vaak wel een avontuur hehe, meestal valt het mee, heel soms valt het tegen!
   Heb volgens mij geen foto van die hond gemaakt.. maar aangezien het die eerste nacht dus ook nog ging regenen, werd het steeds erger met de rommel die hij in z’n vacht had hangen.. je had de binnentent eens moeten zien..! 😯

   Like

Reacties zijn gesloten.