Een koninklijk dorpje..

bou 00aNee.. we stelden de navigatie voor de terugweg naar de camping vanaf Chalencon niet meer in! Dat enge paadje door het bos wilde ik echt niet meer.. maar dat was ook helemaal niet nodig. In het dorpje, waar we nog diverse mooie en grappige details zagen, zoals deze hele oude gevelsteen en een sticker (op een auto) van de Ardèche, bou 00bdat duidelijk een knipoog is naar die hele bekende ‘bandana man’ van de vlag van het eiland Corsica.. en een geit dan nog wel! hahahaha!,  stond de weg naar Lamastre duidelijk aangegeven.. we moesten de D364, een weg die helemaal langs de flank van de berg naar beneden haarspeldbochtte ( hahaha da’s geen werkwoord, maar jullie begrijpen me wel hè), gewoon volgen, zodat we beneden bij de rivier uit zouden komen, die over konden steken bou 00cen dan onze weg verder vervolgen. Ook dit was best wel een spannend weggetje, zo tegen die helling geplakt, maar wel een heel stuk breder dan dat bospad..! (waar dát in vredesnaam loopt op dit kaartje.. geen flauw idee.. heb achteraf het idee dat het niet echt een openbare weg was..!) En met mooie uitzichten over die Eyrieux vallei natuurlijk hè.. daar schreef ik al eerder over.

Vriendlief vindt trouwens geen enkel weggetje eng hehe.. die vindt dat juist leuk.. dus hij mocht zich weer even uitleven..

(soms kon je dus van tevoren zien waar de weg op de volgende berguitloper verder liep.. dat vind ik altijd wel leuk)

Een enkel huisje of piepklein dorpje was naast de weg gebouwd..bou 03

En beneden aangekomen moesten we de ook best smalle en dus spannende middeleeuwse brug over.. helaas met tegenlicht, dus de vuile ramen zijn wel heel goed te zien en vingen de focus hehe, maar ik plaats de foto tóch.. omdat het zo eng was..bou 04

Hierna ging het een stukje verder langs de rivier.. die op een gegeven moment zelfs in een meer uitliep..bou 05a

bou 05bbou 05c(die bogen tegen de bergwand, dat is onder die D364 waar wij vandaan gekomen en over gereden waren)

bou 06Toch wel veel gezien en gedaan voor een rustig middagje hehe! Maar nu hadden we nog steeds dat ene dorpje, waar we eigenlijk in eerste instantie ons tentje op hadden willen slaan, dat Boucieu-le-Roi, nog niet gezien. We stonden de volgende dag dan nog maar eens vroeg op ( de kleuren van de ontbijtfoto zijn een beetje vreemd.. misschien doordát het zo vroeg was?) bou 07om meteen na het ontbijt die kant op te gaan rijden.. natuurlijk nam vriendlief ook nu weer niet de breedste wegen hehe.. what else is new? Ik nam, omdat de zon alwéér recht op het voorraam stond maar niet te veel foto’s onderweg.. vuile ramen is één ding, maar met tegenlicht valt dat toch ietwat té veel op.

In Boucieu parkeerden we op wat wij dáchten dat de P was waarnaar wat bordjes verwezen, een strookje achter het kerkje.. achteraf was het daar wellicht niet, maar wat gaf het.. ook hier was het weer bijzonder rustig. De enige mensen die we er ook rond zagen wandelen was toevallig het koppel van de camper die achter ons tentje stond op de camping van Lamastre..!! hahaha!

We zagen heel veel van deze ‘staties’ ( er schijnen er 16 in totaal te staan) met mooie reliëfs erin.. meteen achter die kerk ook al, maar ook her en der vrijstaand of in de gevels van huisjes ingebouwd. Ik denk dat op dat ene bord er informatie over staat, maar mijn Frans is te slecht om er chocola van te kunnen maken..bou 08c

bou 08dbou 08eDe kerkdeur stond open en ik keek eens binnen in dit eenvoudige gebouwtje..

bou 10

Vriendlief bleef natuurlijk buiten met Jaxon.. toen ik weer terug buiten kwam, dacht ik even dat hij nader kennis aan het maken was met een vrouwelijke bewoner van het dorp, maar nee.. dit opmerkelijke tafereeltje waren slechts poppen.. blijkbaar vonden ze die daar in Boucieu-le-Roi te leuk om op te bergen na Kerst..? hahahaa foei toch Santa!

Verder wel heel wat hele mooie huisjes hoor..

Aan het einde van het straatje met het grote huis met dat ronde torentje was een uitzicht over het dal van de rivier de Doux..

Nu dácht ik dat ik ook een foto wat meer naar links gemaakt had.. hier is het eindstation van een regionaal stoomtreinlijntje. Maar nee.. blijkbaar niet.. nou ja, we hebben die trein ook niet genomen hoor.. wij wandelden gewoon verder het dorpje door.. nog wat verder naar boven, richting het vroegere klooster, wat nu een museum is (wat we trouwens ook niet bezochten hehe)..bou 13

Ook hier nog een uitzichtplaats..

bou 14e

Die roze bloeiende pluizenbomen zagen we vaker.. zo mooi.. en ik weet niet wat het is! Weer wat meer terug naar beneden nam ik ook nog wat van de prachtige bloemen die her en der bloeiden op de foto.. knalroze ijsbloemen (die vond mijn moeder altijd zo leuk) en op de lavendel bleek ook nog een vlinder te zitten, naast de vele bijen..

We begonnen eens terug te wandelen naar de auto.. er was geen horeca hier boven in het dorpje, anders hadden we wellicht wel een koffietje gedronken, maar nu bleef het bij huizen kijken..

bou 18a

De mairie stond aan het uiterste einde.. vanaf daar liep de weg omlaag naar dus dat treinstationnetje.. maar wij haalden eerst de auto op en reden toen lángs dat station (waar het er niet erg levendig uitzag.. wellicht reed die stoomtrein (de ‘Chemin de fer du Vivarais’) nog niet?) naar de Pont le Roi.. een middeleeuwse brug ( 15e eeuw) over de Doux. Hier waren we aan het begin van onze vakantie ook al overheen gereden op zoek naar een geschikte camping, maar díé er waren vonden we dus niks. Die mooie oude brug nam ik toen echter nog niet op de foto. Van erop kun je een brug nooit zo goed zien.. wél de rivier, waar vriendlief Jaxon even in liet pootje baden..

bou 19c

Toen ik me bij hen vervoegde nam ik een betere foto van de brug zelf..bou 19d

Ook dit was best een spannend bruggetje om over te rijden.. maar we moesten weer terug hè.. terug naar de camping.. bou 19e

bou 20.. ook weer door de mooie groen Doux-vallei  reden we terug. Maar vóór we dat deden, stopten we even in Lamastre.. vriendlief wilde even wat geld pinnen.. dat moet ook weleens gebeuren nietwaar. Konden we dat stadje ook nog eens zónder marktkramen erdoor zien. We parkeerden bij een soort van stenen tribune.. wellicht voor stadsevenementen, voor het publiek om op te zitten? De fontein herkenden we nog van de markt..

Maar toen ik me daar omkeerde zag ik ineens het Hotel de Ville.. en dat zag er beslist fraai uit.. heel apart met die toren met dat speciale dak..bou 22

In die toeristengids schréven ze dan wel dat Lamastre niet erg toeristisch is, maar wij zagen toch allerlei infotegels staan met de geschiedenis van de stad erop.. best aardig gedaan hoor!

Enfin.. de rest van die dag was het luieren en lezen geblazen.. en feitelijk hadden we het idee, dat we vanuit deze camping als basis niet zo heel veel meer konden gaan bekijken. We besloten de volgende dag, de donderdag was dat, weer eens in te pakken en een klein stukje zuidelijker de Ardèche in te gaan. Om alvast wat spullen in te kunnen pakken, besloten we die avond dan bij het restaurantje dat pal bij de camping was, lekker uit eten te gaan.. ook een mooie afsluiter van dit stukje van onze trip. Zo gezegd zo gedaan.. het werd een geweldig lekkere pizza, in een gezellige ambiance onder de druivenranken.. we hebben ervan genoten hoor!

En in het volgende postje reizen we dus verder.. naar weer een andere camping.. wat en waar.. dat lezen jullie dus nog hè.

bou 24

bou 24c

Advertenties

21 gedachten over “Een koninklijk dorpje..

 1. een geluk dat je een goede chauffeur hebt Mizzd..

  prachtige zichten in dat logje, maar je foto van die brug vind ik de max

  een op zo’n pizza, zou ik niet neen zeggen

  groeten

  Like

 2. hahaha, pizza, ijs, wat zijn jullie gelukkige mensen! Twee dingen die op mijn absolute verbodslijst staan, wil ik niet opnieuw 107 kg wegen 🙂 Nu, ik at ze niet toen ik 107 kg woog, maar goed, dan at ik andere dingen die slecht zijn voor mij.
  Mijn oudste zoon vertoeft momenteel in de Franse Alpen, hij geniet er ook van het mooie weer.
  Levensgenieten is heel belangrijk, niet?

  Like

  1. Dat was ie zeker! ( zowel de chauffeur voor geen kleintje vervaard als de pizza verrukkelijk! 🙂 )
   Maar waarom staat er nu opeens dubbel fluwijn?.. heb je een wijntje op? 😉

   Like

 3. De ‘bandana man’ als geit, geinig.
  Een haarspeldbocht kan wel werk opleveren als je stuurt.
  Mooi de kleine dromerige dorpjes, zo heerlijk rustig.
  De kerstman is ook gebleven vanwege een Franse deerne.
  De lantaarnpaal op de foto boven die van Hotel de Ville, zie je hier ook staan.
  Na zo’n trip lust je wel wat, een heel mooie omgeving. Hans

  Like

  1. ot, dat van de Koi is me bekend, maar Koi karper is zo algemeen dat ik het ook maar gebruik. Hans

   Like

 4. Ja dat moet het zijn MizzD, maar ik zit altijd in de kerken, kerkhoven, en ik heb enkel oog voor voor slangetjes en hagedissen als ik buiten kom, dat ik soms niet weet in welk dorp we zijn, en rap in de auto verdwijn, of rap ergens binnenvlieg, om iets te drinken, verdorie ik moet ze niet he

  Like

  1. Haha.. slangetjes moet ik ook niet hebben, maar die zie je gelukkig niet zó veel. Hagedisjes vind ik alleen maar leuk. 🙂

   Like

 5. Hier zijn die burgemeesters nooit tevreden, hun gemeentehuis moet nu al in glas en beton, ze zouden ze allemaal beter eens ’n jaar daar in het gemeentehuis verplicht laten wonen, wat een verschil met hier, dat viel ons altijd op. Toch herinner ik met dat bord die daar hangt, je weet ik zit altijd in alle kerken die ik tegenkom, en ik herinner me dat die Pere Vigne na veel omzwervingen daar is toegekomen en priester werd, en ook een klooster heeft gesticht. En hij is begraven in dat kerkje daar, maar die gids heeft wel een uur gedaan OM zijn leven van die man te vertellen, was helemaal niet katholiek, maar door toeval werd hij het wel. Dus Mizzd moeten wij daar toch geweest zijn, of ben ik nu zo verkeerd? Hola nu hoor ik van mijn zoon als je daar op de camping ging staan, een twee jaar geleden, en je had een hond bij dat je twee of drie euro moest betalen, verdikke toch ’n mens zou echt eens die reizen opnieuw moeten kunnen doen, met u blog in de hand als gids,zou je veel meer aandacht aan schenken. Maar één ding weet ik zeker daar was verder buiten dat dorp, tja een dorp voor mij, wist niet eens de naam, nu wel, een boerderij en die was in zo’n mooi groen geschilderd, dat mijn man ging vragen naar het kleur van de verf. Wat raad je die mensen gaven een halve pot mee, en ja mijn voordeur is in die kleur, zo’n speciaal groen. Dat zijn nu wel herinneringen die ik hier tegenkom ze. Ik ga ze als de mannen thuiskomen het onmmiddelijk laten zien!

  Like

  1. Tjonge.. wat een toeval dat je ook daar in dat schattige kleine dorpje ook geweest bent! Ja, die Pierre Vigne kwam daar in dat dorpje en vond het zóveel op Jerusalem lijken dat ie er bleef.. en één van de grondleggers werd van de Heilige Zusters van Valence (is het als ik het goed vertaal).
   Op een hoop campings moet je voor je hond ook een kleinigheidje per nacht betalen hoor.. slechts op een enkele is dat gratis. Op de municipal van Buis-les-Baronnies was het geloof ik een euro per nacht, maar daar hoefden we nooit te betalen want de beheerder vond onze honden altijd zo braaf haha!

   Like

 6. Lekker ziet het eruit die pizza met die berg gezonde kost er bovenop. Maar je reportage is weer mooi,en die bruggen kun je inderdaad pas mooi op de foto zetten als je er niet bovenop staat.
  Fijne dinsdag gewenst.

  Like

  1. Ja, dat was echt heerlijk.. de ‘jambon cru’ die onder die berg rucola lag zal niks voor jou zijn, maar de rest wel denk ik hè! 🙂

   Like

 7. mooie weg langs de bergen, voor de passagier genieten van de uitzichten maar de chauffeur is beter wel goed geconcentreerd 🙂
  zo’n soort stenen huizen geeft me altijd een vakantiegevoel
  prachtige natuur
  mooie foto’s

  Like

 8. Héél eng, MizzD, zo’n weggetje(s) ! En woon daar eens… Superveel moois hebben jullie gezien, ‘k blijf maar scrollen… En lekkers…, daar is elke reden goed voor…, inpakken…, hahaaa…
  Lie(f)s.
  @Voor de eerste keer op WP, moest ik vandaag 5 keer opnieuw beginnen voor ik kon bloggen. Jouw site bekijken ging ook zo moeilijk… Jij iets ? Of zou mijn pc’tje raar doen ? Intussen wel aan/uit/aan/uit…

  Like

  1. Ik had alleen kort een hapering, toen ik een foto toegevoegd had.. dat ie zich niet links of rechts van de tekst liet zetten. Op de laptop doet ie dat de hele tijd.. daarop kan ik dus geen postjes meer maken.. en ik vreesde er even voor dat het op de pc ook moeilijk ging worden. Maar nee.. het ging ineens weer en verder geen last gehad.
   Wist je trouwens dat die blogs op Skynet er nog steeds zijn? ik vrees nog steeds voor die foto’s.. en dacht dat ik veilig was na 29 juni. Maar als het er nu nog staat, weet ik dus nóg niks! :-/

   Like

Reacties zijn gesloten.