Onverwachts druk..

aub 00aDe eerste dag op de boerderijcamping in Saint-Germain deden we eigenlijk niet veel.. lekker lui vrijdagje! Vriendlief ging af en toe met Jaxon naar een piepklein strandje naast een brug over een stroompje, moeilijk te komen door de steil aflopende kant, dus ik ging niet mee. Maar die hond kon zo toch af en toe lekker even afkoelen.  Ik bekeek het sanitaire gebouw eens op m’n gemakje.. dat was niet zo heel veel soeps eerlijk gezegd hehe. Duidelijk aangelegd door iemand met grote plannen en twee linkerhanden! hahaha! Maar alles wás er wel.. zeker nu we maar alleen op de camping stonden waren er genoeg afwasbakken, douches en wc’s. Er waren ook handige wasbakken voor kleding, dus ik deed eens een wasje.. het was goed droogweer, dus die avond hadden we weer alleen schone kleding in de tas. Verder werd er veel gelezen.. en ik probeerde de vele vlinders die rond ons heen fladderden op de foto te zetten, maar dat waren volgens mij ADHD-vlinders.. ze bleven nog geen seconde zitten! aub 00bJammer, want ik had die soort nog nooit gezien hier in NL.. heb opgezocht wat ik dacht dat het was.. en ik denk dat het  witbandzandoogje waren.. die zijn dan ook zeldzaam hier in onze contreien. (hoelang dat nog duurt nu het hier ook zo warm aan het worden is, weet ik niet hehe). Uiteindelijk bleek ik maar één foto te hebben genomen die ik wel de moeite waard vond.. die hierboven van een kevertje.. en dat dan nog tegen die lichte lucht in zodat het beestje niet goed te zien is..! hahahaa! Zelfs ons éígen beestje werkte niet mee voor de foto van hem in de schaduw van onze grote wing.. hij had z’n oogjes bijna dicht! hahahahaaaaa!

Nou ja.. een rustig dagje dus.. hoewel het daar nooit écht stil was.. overdag hoorden we het getjirp van duizenden cicaden.. en ’s avonds het gekwaak van de zo te horen evenveel kikkers bij het stroompje! aub 01aDe volgende dag besluiten we eerst eens naar Aubenas te rijden.. we hadden de dag dat we hierheen gereden waren de stad al vanaf de weg zien liggen.. met mooie torens en een kasteel! Eén van de grotere steden hier in de buurt, dus we verwachtten veel te gaan zien. Dat viel een beetje tegen.. het was markt op zaterdagochtend! dat wisten we niet, anders hadden we denk ik toch wel een andere dag gegaan. Het was ook bijzonder druk wat auto’s betreft.. maar wij kunnen gelukkig nog steeds een aardig stukje wandelen.. dus die auto wat verder weg parkeren was geen probleem. En tja.. toen liepen we dus zó de markt op.. het was door de hele binnenstad, dus niet aan te ontkomen. Maar ik probeerde zo af en toe ook nog wel wat van de mooie bouwwerken (zoals die poort) te zien hoor..

Vriendlief vond het algauw tijd voor een koffietje.. op een fijn terrasje in de schaduw van grote parasols bestelden we twee espresso’s.. we kregen er een mini-chocoladebroodje bij. Dat vonden we leuk, maar achteraf, toen we de rekening vroegen, bleek dat je die eigenlijk gewoon betaalde hehe.. géén goedkoop adresje.. maar aach, het was even lekker zitten..

Het ging daarna weer tussen de marktkramen door.. het was zo druk.. als bijen rond een korf haha..

We konden bordjes volgen naar de bezienswaardigheden van de stad, dus we kwamen toch wel uit bij waar we wilden hoor.. het kasteel, dat daar erg mooi boven de marktkramen uittorende..aub 04a

Uit de 13e eeuw, sinds  1943 aangemerkt als een historisch monument.. tegenwoordig zit het stadhuis erin..aub 04b

En áls er ergens een schaapje is, dan zíé ik het natuurlijk.. zéker ook een zwarte hahahaa..

Er bleek ook een overdekte markthal te zijn.. daar loop ik altijd wel graag eens door, omdat er vaak zo’n gezellige sfeer hangt. Net ervoor, dat was wel even leuk, kwam er van onder één van de marktkraampjes een hondje opgedoken die meteen aan Jaxons gat hing met zijn neus.. zowel vriendlief als Jaxon zelf had niks in de gaten, zodat het een grappig treintje werd hahahaa..

aub 06

aub 07De nougatkramen zien er altijd mooi uit.. maar sinds vriendlief eens zo belazerd werd op de markt van Vaison-la-Romaine ( waar ie achteraf (omrekenen van Franse francs naar guldens maakte ’t moeilijk om het meteen door te hebben) extreem veel betaald had voor een zakje noga), loop ik altijd door.. ik laat me niet meer verleiden ook maar iets te proeven hahaha!aub 08

We zagen in een zijstraatje.. waar halverwege nog een plein was met zo’n zalige fontein voor honden hehe..aub 09

.. aan het einde de aparte toren die we een paar dagen eerder vanaf de weg gezien hadden.. het was de Dôme Saint Bénoît..

Net ervoor zag ik nog een leuk uithangbordje dat ik ook altijd wel even vastleg hè..aub 11

Er was een ruïne naast die dôme, waarvandaan je een mooi uitzicht over de stad en de omgeving had..aub 12a

aub 12daub 13aaub 13bTerug wandelend naar de auto, nadat we op een terrasje nog even wat fris te drinken genoten hadden,  vielen er nog wat deurkloppers en ook wat mooi deurbeslag op.. wat kloppers betreft naast de bekende handjes ook nog een visje (dénk ik.. omdat het schubben heeft.. maar het kan ook een vogel met veertjes zijn natuurlijk)..

(zo zie je goed dat er nog heel wat verschil in die handjes kan zitten hè!)

aub 15En toen reden we, tussen de wijngaarden door, lekker weer terug naar onze rustige stekje in Saint Germain hoor! Bij de kruidenier in het dorpje had een bord gestaan.. dat ze op zaterdag en zondag gegrilde kippetjes zouden verkopen. Laten wij daar dan meteen enórme trek in hebben..! Maar al wat we zagen.. géén werkend grilapparaat met ronddraaiende kippetjes bij die winkel..! Vriendlief is toen ’s avonds maar even naar een andere wat grotere plaats in de buurt gereden en kon er zowaar eentje scoren bij een slager.. lekker eenvoudig met een broodje en wat sla erbij.. mag tijdens de vakantie zéker ook weleens hè! haha! Na het eten en de afwas besloten we tot een avondwandelingetje.. er liep een heel rustige weg achter de camping langs, wat we een eindje af gingen lopen. Ik kiekte meteen al wat wilde bloemen..aub 16a

Van dít gewas waren hele akkers vol.. er was zelfs al een hele akker van afgemaaid die dag! We wisten niet wat het was.. heb het later thuis opgezocht en het blijkt ‘luzerne’ te zijn, veel gebruikt gewas voor veevoer. Nooit geweten.. zo leer je elke dag bij hè..aub 16d

En toen kwamen we langs deze put..aub 17a

Waar ie voor diende? misschien voor dat groentetuintje erachter te kunnen besproeien? er was een stukje verderop een klein woonwagenkampje.. wellicht hadden die mensen daar met dit tuintje hun eigen groentevoorraad? aub 17bMaar waar óns oog op viel, was die flinke slang die daar op de wand van die put zat..! Aan de zigzaglijnen op z’n rug en de v-vlek op z’n kop duidelijk een adder.. brrr je wéét dat die giftige slangen voorkomen in de Ardèche.. maar je hoeft ze niet te zien hè! Ik was er duidelijk niet op m’n gemakje van, want de foto’s die ik ervan maakte zijn mislukt.. onscherp of de focus op het hekwerk ervóór. Maar je kunt nog wel zien, dat die slang een flinke dikke bobbel vertoonde.. die had duidelijk net een ratje in die put te pakken genomen!

Ietwat meer op m’n qui vive liepen we verder, maar het begon al wat te schemeren.. dus toen vriendlief nog een infobord zag over een wandelpaadje dat daar het bos in ging, bleef het dáárbij.. bij het lezen van het bord.. in een onbekend bos rond gaan lopen na zonsondergang.. als er ook nog giftige slangen rondkruipen.. neee.. dat ga ik dus echt niet doen hè!

We hadden het echt niet veel langer moeten maken hoor.. toen we het pad weer terug naar de camping liepen, ging de zon echt al onder.. en nog mooi ook..aub 19

De dag erna zouden we weer een prachtige autorit gaan maken, langs een paar geweldig mooie oude stadjes, waarbij we nog een oude bekende tegenkwamen.. waar we, járen geleden, eens op klimvakantie geweest waren. Ik ga er eerdaags wat van laten zien.

aub 20

 

Advertenties

23 gedachten over “Onverwachts druk..

 1. Heb jij deze nacht nu die rode maan gezien MizzD? Niets gemerkt en andere nachten kunnen we die hele maancyclus of hoe noem je dat nu, volgen vanuit ons bed, dat ik de dagen rond volle maan de gordijnen moet sluiten, zoveel licht geeft dat ding, en nu….zag ik gewoon NIETS.Nu ferm aan het regenen, maar ja zo’n buitje van een kwartiertje is niet veel, maar toch goed voor de bloemen.
  Hoe gaat het met Jaxon, ach die jongen toch zo warm.

  Like

  1. Nee.. ik ben gisterenavond speciaal meegegaan op Jaxons avondrondje, om die maan te kunnen zien, maar het was dikbewolkt.. niks te zien inderdaad. Er waren zelfs mensen die met een fotocamera op een statief stonden te wachten op een gunstige plek.. maar nee hoor.. die bewolking gooide voor iedereen hier roet in het eten! We zagen wat rozige wolken.. maar dat was het.
   Ja.. Jaxon zag wel af.. vooral gisteren is ie tot laat in de tuin mogen blijven.. daar was het nog een béétje te doen. Vandaag vind ik het wel lekkerder.. af en toe regen.. maar je voelt het alweer warmer worden.

   Like

 2. heel mooi kasteeltje en prachtig zicht vanaf de ruïne
  bbrrr k zie graag beestjes maar een adder of slang nee, niks voor mij
  prachtige warme gloed op de laatste foto’s

  Like

  1. Het is eigenlijk enger als je ze niét meer ziet.. op de terugweg naar de camping kwamen we weer langs die put en toen was die slang foetsie.. brr.. het was niet zo héél erg ver bij de camping vandaan hoor..! Maar goed.. hij had z’n buikje al rond gegeten hè. 😉

   Like

 3. wow, nu zie ik eens de foto’s op de pc. amazing! tja, die smartphone is wel handig en snel maar niks in vergelijking met de computer want daar is het toch wel even anders. maarja, sinds die Phone ben ik minder, bijna nooit meer op mijn pc.

  Like

  1. Hahaha.. nee hoor.. ik kan hiér de dagpauwogen, distelvlinders en de aurelia’s vaak wel vastleggen!
   En die gemeenteambtenaren hebben het goed voor elkaar daar in Aubenas inderdaad.. het zal met zulke dikke muren vast niet zo warm zijn daarbinnen ook.. goedkoper dan airco! 🙂

   Like

 4. Ja MizzD luzerne dat geven we aan de damhertjes, even als afwisseling, van de worteltjes, en al de rest, die ze dagelijks krijgen.
  Kende dat vroeger ook niet. Ja de euro is wel een zegen, dat je niet meer met je rekenmachientje moet rondlopen om het uit te rekenen. Dat is wel een mooi uitstap zeg. Ach toch een adder gezien, acht ik mag er niet aan denken, daarom ben ik niet zo’n fan van wandelingen buiten het dorp,

  Like

  1. Ik kende het niet.. dacht dat het een soort van klaver was.. en zo wordt het ook wel genoemd ‘luzerneklaver’.. maar het is er niet eens familie van!
   Ben alleen maar bang met de honden met van die slangen.. die willen nog weleens rondlopen snuffelen en als ze dan per ongeluk te dichtbij komen..! Lennox is er weleens vlak langs eentje gelopen die in het zonnetje lag te zonnen.. gelukkig ver genoeg weg.

   Like

 5. Het is nu nog steeds goed droog weer.
  Je kunt er bijna bij blijven staan.
  Een markt is wel gezellig, maar ze staan zo in de weg voor je foto’s.
  Dat zijn twee espresso met toeristenbelasting.
  De overdekte markthal is heel anders dan in Rotterdam.
  Het belooft een goed wijnjaar te worden.
  Misschien wel een wensput, maar een slang wens je net weer niet.Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

  Like

  1. De Markthal hier in Rotterdam is schitterend, maar nauwelijks zo’n hal als daar.. daar wordt er echt de wekelijkse boodschappen gehaald.. hier trekt het meer toeristen.. en gaat de ene na de andere koopman failliet..!

   Liked by 1 persoon

   1. Was ooit ook in Zuid Frankrijk en de overdekte markt was daar ook wel een ontmoetingsplek voor bewoners.
    Echt een markt zoals ik nog ken van vroeger toen ik met mijn moeder boodschappen ging doen.

    Like

 6. een rustdag, die kon je allicht gebruiken Mizdd

  nougat.. de streek is er wel voor bekend en in euro’s zou het misschien goedkoper zijn…

  in het buitenland loop ik wel graag eens op een markt, het zegt veel over de manier van leven..

  maar fotograferen valt dan niet altijd mee

  je voorlaatste foto is wel heel knap

  fijn weekend gewenst

  Like

  1. Ja, we gaan zo af en toe ook weleens graag naar een markt.. maar meestal niet als we de stad nog niet zónder zagen, want je ziet er dan nauwelijks wat van hè.

   Like

 7. Koffie was wel mooi gepresenteerd, MizzD ! Tof, fontein voor honden, met frisse pootjes. Ook Lu’ke blijft herinnerd worden, hier ook, zeker bij deur-handjes. Brrr…, bangelijk -> adder… Jouw lieve glimlach, glimlach terug !
  Lie(f)s.

  Like

 8. Gelukkig hoeft dat omrekenen nu niet meer en weet je direct waar je aan toe bent. Die slang is ook geen kleintje, zou dat een adder kunnen zijn.

  Like

  1. Ja hoor.. we denken dat wel.. wij hebben ‘m in het echt gezien.. niet alleen op zo’n waardeloze foto hehe.. en het zag er echt wel als een adder uit. Die hebben wij hier wel vaker gezien in de Ardèche.. in vroeger jaren toen hier nog vaak geklommen werd.

   Dat omrekenen ging meestal wel goed.. maar als je een bepaald bedrag verwacht en het is ineens véél meer, dan denk je toch even ‘oh, verkeerd omgerekend’.. was niet zo! :-/

   Like

   1. Tja dat kun je dan al is voor hebben. Het is zoals die ene verdekte flitspaal die je weet staan en dagelijks voorbij rijdt. Maar 1 keer ben je in gedachten verzonken en je hebt prijs. Iedereen heeft al wel eens zoiets voor.

    Like

Reacties zijn gesloten.