The happy sixties! :-)

goud 00De camping waar vriendlief graag naartoe wilde was ‘camping rétro La Gambionne’.. we hadden er foto’s van gezien op internet.. de halve camping staat vol met klassieke caravans (die je kunt huren om in te slapen), VW-camperbusjes (ook te huur) en autootjes (die zijn alleen voor de fun hehe).. echt wel een grappig gezicht! Maar de ‘gewone’ kampeerders zoals wij moesten eigenlijk op een apart veldje. Dat was aan het water, dus best wel leuk, alleen vonden wij het wél bezwaarlijk dat je daar je auto niet bij je tentje mocht zetten.. goud 00adie moest op een parkeerplaatsje. Dat is als je met een klein tentje kampeert zoals wij echt niet handig.. want je laat dan het overgrote deel van je spullen in je auto hè, in je tentje heb je daar geen plek voor en ernáást wordt het zo’n uitstalling. En om dan voor elk wissewasje naar je auto te moeten lopen.. nee, dat zagen we eigenlijk niet zo zitten! Gelukkig zag de vriendelijke mevrouw van de camping ons twijfelen.. en ze zei toen dat we eventueel ook nog op een plekje op het voorterrein konden gaan staan.. een groot stuk daar was gereserveerd voor een groep, maar één stukje was nog wel vrij. Dat was wél rumoeriger, want het grensde aan een weg, maar erg druk was die niet hoor! Wij blij.. want hier hadden we dus mooi zicht op al die leuke gave grappige oude caravans, busjes en autootjes hehe..

goud 01c

Enfin.. het tentje stond heel snel en toen gingen we tóch nog wel even naar de waterkant met Jaxon natuurlijk hè.. een beetje afkoelen was wel aan te raden, want hier in de Gard bleek het wel nog weer een beetje warmer weer te zijn..! Dat riviertje achter de camping was de Cèze.. die was niet erg diep.. en er kwamen geregeld kajakkers voorbij die dan vast bleven zitten op de keien op de bodem hehe..

Maar Jaxon genoot! en vooral toen er een vriendje mee kwam spelen in het water.. werd die hond van het spetterend rondrennen toch wat natter dan ie normaal wordt haha..goud 02c

goud 02dgoud 03En ook hier gingen we algauw eens de omgeving verkennen.. de camping lag dan wel net buiten het plaatsje Goudargues, maar er liep een wandelpad langs het water dat je via een heel korte route tot in het stadje bracht.. er groeide onder andere bamboe langs! We kwamen langs een volkstuintjescomplex en langs een andere camping (La Grenouille, waarvan we de bodem waar je tentje op moest zetten er niet erg fijn uit vonden zien.. aangestampte aarde! Bij ons was er tenminste nog een béétje gras op) die zowat ín de stad zat. Hierna liepen we de bewoonde wereld in.. meteen al langs een mooie oude wasplaats, waar we even een rondje omheen liepen..

goud 04c

Verder de weg volgend bleek er een aftakking van de Cèze helemaal door het stadje te lopen, als een soort van gracht.. en die liep aan deze kant van de stad uit in een kleine vijver waar een groot landhuis (in gebruik als restaurant) in weerspiegelde..goud 05a

Het plaatsje was bijzonder gezellig.. het deed ons allebei aan Buis-les-Baronnies denken! Veel terrasjes ( aan dat kanaaltje) en leuke winkeltjes.. we zouden er nog weleens een rondje maken hoor!

goud 07

De kerk stond wat achteraf..goud 08

.. en toen we ook dáár rondgekeken hadden, keerden we terug naar de hoofdstraat en zochten een terrasje uit om even wat fris te drinken (en jawel.. dat cafétje was helemaal in de ban van het WK-voetbal.. en ze waren er behalve voor Frankrijk ook heel erg voor België..!). Dat we daarna het water overstaken via een smal brugje was niet helemaal naar Jaxons zin hehe.. maar hij volgde uiteindelijk tóch..

goud 09c

Je zag in het heldere water de forellen zwemmen!goud 10

goud 11Enfin.. er was ook een kleine supermarkt in het plaatsje ( een grotere er net buiten) en vriendlief telde meteen al twee bakkers, dus we zaten goed hier. We wandelden terug naar de camping en aangezien het wat drukkend warm werd hielden we ons de rest van de middag koest. Het verbaasde ons niet dat het de volgende dag wat bewolkt bleek te zijn.. wellicht zou er later op de dag wel een onweersbuitje volgen? In ieder geval was het nu nog droog.. en na een relaxt begin van de ochtend besloten we nog tot een autoritje.. hier in de Gard waren ook ‘villages de caractère’ hehe.. en de eerste die we gingen bekijken was Barjac. We moesten daarvoor door de Gorges de Cèze.. hier geen fotohaltes helaas, maar het was ook niet zo indrukwekkend als die van de Ardèche hoor! Maar meteen toen we die gorges verlieten werden we verrast door.. bloeiende lavendelvelden! Altijd een mooi gezicht.. wél jammer dat de zon niet echt scheen..

goud 13

(ook echt rétro, de auto voor dat veld, maar dan uit de seventies.. oranje met paars! hahaha!)goud 14

goud 15aToen we bijna bij het dorpje waren, zagen we in de verte de donkere lucht zich lossen.. je kon echt goed zien dat er érgens een flinke stortbui viel.. we hóópten maar dat dat niet bij ons op de camping was.. hoewel het tentje gewoon dicht was hoor, maar ja.. het fornuisje en zo stonden gewoon naast dat tentje hè.. we hadden geen wing opgezet nog! Nou ja.. we konden er verder niks aan doen, dus we parkeerden in Barjac en liepen het dorpje eens in, dat er inderdaad ook weer schattig uitzag. En, heel fijn, bij belangrijke of interessante objecten hingen duidelijke infobordjes..

goud 16

Ik nam de nodige foto’s natuurlijk.. ook van wat kleinere dingen, als zo’n mooie fontein of, jawel, ik spotte weer een deurklopperhandje ook..

Algauw stonden we voor een mooie kerk, de Saint Laurent..

Dat we al die tijd een beetje onopgemerkt omhoog gelopen waren, resulteerde erin, dat je vanaf hier mooi over de omgeving kon uitkijken..goud 19

We dwaalden en daalden door de nauwe straatjes weer af.. en op één van de tafeltjes van dit smalle terrasje zagen we een kaart met Brigitte Bardot erop. Nu wisten wij al dat dat een gróte dierenliefhebster is hè.. maar dat ze ook nog eens zó’n goeie smaak van hondenrassen heeft, dát wisten wij nog niet..! hahahahaa!

goud 21

Het dorpje was groter dan het in eerste instantie leek.. want toen we verder wandelden, kwamen we nog heel wat meer interessants tegen. Dat ga ik uiteraard ook nog laten zien in weer een volgend postje.  En wat de puzzeltocht in Dordrecht betreft.. die is succesrijk verlopen.. de zussies en ik vonden in één keer alle dingen die we moesten zoeken.. dat is weleens anders geweest! Maar wat er precies op de foto’s stond en wat we er verder nog mee moesten doen, daar ga ik nog wel een keertje over posten ook. Ná de vakantieverslagen hoor.. dus nog eventjes geduld.. ik hou het graag chronologisch op dit blog hè! hehe!

goud 22

 

Advertenties

27 gedachten over “The happy sixties! :-)

 1. Zalig die foto van Bardot!

  Ik ben geen kampeerder, maar die retro camping lijkt mij heel charmant. Ik zou het daar wel nog eens willen proberen. Maar ik kan mij inbeelden dat het in de huidige weersomstandigheden wel erg warm kan worden in zo’n busje of caravan.

  Like

 2. Leuk die camping. Hier bij ons is er een aantal jaren een driedaagse Stadscamping te bewonderen geweest. In het centrum waren toen ruim 30 retro oldtimers caravans aanwezig. De eigenaren lieten maar wat graag hun caravans zowel vanbuiten als vanbinnen bewonderen.
  Jullie hebben weer heel veel moois gezien. Ik vind het ook altijd zo prettig als je geen andere mensen op de foto’s hebt. Waren er steeds zo weinig mensen of wachtte je steeds tot dat ze weg waren, ha,ha.

  Wat zou ik graag zo’n puzzeltocht in Dordrecht doen maar ik vrees dat ik lang niet zoveel zou zien als jij een je zussen.

  PS, het reageren gaat gelukkig weer vlot nu ik thuis ben. Op de camping viel de wifi nogal eens weg.

  Like

  1. Er waren er steeds zo weinig hahaha.. maar ik probeer er ook wel langs te fotograferen hoor. 😉
   Leuk, die Stadscamping! Ja, het zal een passie zijn hè, om zo’n oude caravan te onderhouden. Op die camping dáár kwam er op een gegeven moment iemand met een vouwwagen.. en het doek ervan was oranje met bruin gestreept.. echt nog jaren 60/70! 🙂 En ze hadden er ook allemaal spullen vanuit die tijd bij hehe.

   Nou.. wij doen dus al járen aan die puzzeltocht mee.. en mijn neef heeft ooit voor de familie ook jaarlijks een fotopuzzeltocht uitgeschreven.. dus wij weten soms al wel een beetje waar we het moeten zoeken hoor! Dit keer ook.. herkende ik meteen al fotootjes, zonder ervoor in de stad te moeten zoeken. Maar voor het precieze adres moet je er dan toch heen natuurlijk.. en ook voor al die foto’s die je niét herkent hahahahah!

   Like

 3. Prachtige dorpjes en stadjes zijn dit hoor. Frankrijk op z’n mooist.
  Destijds waren duizenden mannen stikjaloers op die hond van Brigitte Bardot. 😉

  Like

 4. Het bord van de camping is zeker heel sixties.
  De auto’s en caravans zien er prachtig uit.
  Een vrouw van de camping die met je mee denkt.
  Een Franse Bulldog is ook een schattige hond, ze kunnen het goed vinden.
  Tijdens de warmte is al het water wel een feest.
  Brigitte Bardot kan nu helemaal niet meer stuk bij jullie. Hans

  ot, dank voor de naam en de knuffel was vanmorgen wel weg.

  Like

   1. Inderdaad, misschien wel een puber voor op de tas 🙂
    Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

    Like

 5. Hoi Mizzke!
  Wat een leuke camping! Héél origineel idee en pure nostalgie!
  Barjac is ook een mooi plaatsje, en ze hebben er zelfs een deurklopperhandje!
  Het lijkt alsof Jaxon daar bij Brigitte Bardot staat in haar bootje. 😀 Ze ziet er wel nog redelijk jong uit op de foto, dus dat kan hem zéker niet zijn! 😃
  Groetjes!

  Like

  1. Er was ook nog een grote partytent waarin een uitstalling was met andere spullen uit de sixties.. de mensen van die camping waren er heel erg trots op..en het wás ook erg leuk gedaan allemaal.. bij elke caravan stonden ook een oud stelletje campingstoeltjes en zo. 🙂
   Het is een bleu belton hè op die foto.. Jax is een orange. Maar onweerlegbaar een Engelse setter.. vond ik wel grappig! 🙂 Maar inderdaad al láng geleden genomen, die foto.. mizz Bardot is ondertussen wel wat ouder geworden! 🙂

   Like

 6. Hahaha wie zou dat nu denken, een voorvader van Jaxon met Brigitte samen. Ja dat is een vurig voorvechtster van de rechten van dieren.
  Kijk wat ik hier zie een Renautje C4 als ik mij herinner, waar mijn opa mee rondtoerde, met de voordeuren die ook niet bepaald veilig waren, ze gingen juist omgekeerd open, – de 2 paardjes van Citroen hadden dat ook die tijd- dan deze van nu. O ik moet dan zo rond de tien jaar geweest zijn, dus denk ik de jaren ’56 zeker. Ongelooflijk hoe mooi deze streek is, en het ligt niet aan de andere kant van de wereld!
  MizzD hou je koel met je vriend Jaxon, het is hier buiten al snikheet, zo’n 33°, en er lijkt noch geen eind aan te komen!

  Like

  1. Suicide-doors.. zelfmoorddeuren noemden ze die in het Engels.. heb je niet meer, veel te gevaarlijk. 🙂

   Het is bij jou warmer dan bij ons.. hoewel het vandaag wel veel zonniger is dan gisteren, dus het zal sowieso wel warmer aanvoelen. Wij houden ons wel rustig hoor.. ik neem Jaxons tempo aan.. die honden weten instinctief heel goed hoe ze dat warme weer door moeten komen hè!

   Like

   1. MizzD welk merk van auto is dat nu? Renault, Citroen niet zeker, maar zeker geen fiat, ben benieuwd, allez zou mijn geheugen mij nu echt in de steek laten,

    Like

    1. Die grijze? dat is volgens mij een Renault 4CV.. de gele op het eerste fotootje is een dauphine of ondine, ook van Renault.. welke van de twee het is dat weet ik niet zeker.

     Like

 7. Weer een leuke fotoreportage Mizz. Leuk die oude autootjes, de Renault Dauphine en Ondine herken ik nog van een oom die in dat merk reed. Zowel de oom als de autootjes zijn nu verleden tijd.
  En bij je foto’s van de lavendelvelden denk ik ze ook nog te ruiken 😉
  Fijne donderdag gewenst.

  Like

  1. Weer eens wat anders hè, van die oude autootjes op de camping hehe. Die Citroën Dyane werd toen wij er waren pas aangevoerd.. maar die stond even later ook netjes gewassen tussen de caravans. 🙂

   Like

 8. dat is echt terug naar de sixties op die camping. prachtig die lavendel, in Frankrijk wordt die ook in het eten verwerkt.

  Like

  1. Er stonden twee van die busjes vast op de camping.. die kon je huren om in te slapen. Er zouden later nog wat kampeerders met zo’n busje komen.. leuk gezicht!

   Like

Reacties zijn gesloten.