Behóórlijk warm!

bar 00aVerder wandelend in Barjac, het karakteristieke plaatsje in de Gard, kwamen we langs een poort en een sier(lijke)trap.. dat stond ook weer op een infobordje aangegeven. Terwijl we daar rondkeken, zag ik een klein groepje jonge mensen er ook rondwandelen.. zij kwamen net die trap af, toen wij door de poort kwamen en een eerste blik op die trap konden werpen. Eén van de jongedames liep met haar smartphone te fotograferen.. of misschien te filmen?.. in ieder geval: níét handig als je een trap afloopt.. want ze miste een trede en was zodoende veel sneller beneden dan ze verwacht had.. oei! bar 00b

bar 00cIkzelf heb ook wel vaker gehad, dat je rondkijkend, naar al het moois, een opstapje of zo mist en dan valt. Gelukkig viel de schade voor mij meestal wel mee.. dat leek bij dit meisje ook zo te zijn. Er waren ook genoeg mensen die zich om haar bekommerden, dus wij wandelden door.. heb echt een hekel aan die ramptoeristen hoor, die overal met hun neus vooraan willen staan. Het was zo al gênant genoeg voor dat meisje nietwaar! (heb het gehele tafereel ook kies búiten beeld gehouden.. daar rechts achter het groen) Wij daalden af..bar 01

bar 02a.. naar het voormalige kapucijnenklooster. Door de nauwe straatjes kregen we (behalve die voorgevel van de kapel waar vriendlief net loopt hè) eerst niet echt het hele gebouw te zien, maar eerder details.. zoals de heel aparte ramen die in plaats van glas-in-lood wel glas-in-goud leken te zijn (let ook op de draakjes hehe)..bar 02b

Het verroeste hek, met jaartal 1889 erop, hoorde bij een huis aan de andere kant van het straatje.. maar de imposante deur was wel weer van het klooster.. en jawel.. ook hier zwaaide Lucretia weer even gedag middels een mooi deurklopperhandje. Hierna konden we over een muur dan toch een gedeelte van het voormalige klooster zien, waarin nu een restaurant gevestigd was..

bar 02f

Teruglopend naar de auto kiekte ik nog een fontein op de parkeerplaats, en viel me die dreigende lucht in de verte op.. de bui was blijkbaar nog niet helemaal gevallen!bar 03

We gingen dan maar de kortste weg naar de camping terug, maar niet via dezelfde route als heen hoor.. er was wel een alternatiefje.. daarbij kwamen we door nóg een plaatsje waar we wellicht nog even rond konden kijken. Nouuuu.. dat werd ‘m dus niet.. net voor we dat dorpje, Méjannes le Clap geheten, binnenreden, viel de bui.. en die was niet misselijk, maar ook heel erg kort. Dus na even getwijfeld te hebben, besloten we, toen de regenval wat minder werd, toch maar door te rijden, waarbij we even later de rivier de Cèze over moesten steken ( de regendruppels zitten nog op m’n zijraam)..

bar 05

Op de camping terug aangekomen bleken er wat druppels op het tentje te liggen, maar Goudargues was duidelijk niet het middelpunt van de bui geweest. Vriendlief nam geen risico en zette meteen de wing op.. wie weet wat er nog zou komen aan nattigheid hè! Nou.. die nacht ging het qua klank- en lichtspel flink tekeer! Maar veel regen viel er niet gelukkig. En de volgende ochtend scheen de zon weer lekker! Toen ik m’n tanden stond te poetsen in het sanitairgebouw kwam de meneer van de camping langs en vroeg of we een beetje hadden kunnen slapen vannacht, met dat zware onweer. Och ja.. gelukkig wel hoor! En toen vertelde hij dat er die dag in het dorp markt was. Nou.. het was nog lekker vroeg op de dag.. we zouden er eens heen gaan wandelen..

Het was een flinke markt.. door heel het plaatsje heen.. en ik zag ook het welbekende kleurige aardenwerk weer dat je zo vaak op deze markten ziet..

bar 08eOok dit keer besloten we even lekker een koffietje te drinken..

Op weg terug naar de camping zag ik nog deze vrolijk paarse lavendel-souvenirs..bar 10

bar 11En toen was het weer een groene paadje aflopen, terug naar de camping.. best wel een leuk wandelingetje hoor.. en aan het einde kwam je bij het waterkantgedeelte van de camping uit en kon Jaxon meteen het water in hè. Maar ik liep dan liever meteen door.. het was me opgevallen, dat, elke keer als ik met m’n jongens meegegaan was naar de waterkant, er weer nieuwe muggenbeten op m’n armen en benen zaten.. vooral m’n benen zagen er alweer uit alsof ik de mazelen had! En het waren venijnige bulten hoor.. ze waren rood en dik en er kwam vocht uit.. niet de doorsnee muggen die we hier in Rotterdam hebben..! En dan bleek ik ook nog eens niet meer tegen Azaron te kunnen.. toch hét middel tegen de jeuk van insectenbeten. Ik kreeg er pijnlijke grote rode plekken van! Nee, ik bleef liever een beetje bij dat water weg.. en was zéker blij dat we er de tent niet vlakbij hadden opgezet..! Toen ik terugliep naar de tent besloot ik meteen een kijkje te nemen in de ‘tentoonstellingstent’.. een partytent vól spulletjes uit de sixties..bar 12

En ook liep ik nog eens een rondje tussen die oude caravans en auto’s door. Sommige caravans hadden op het dak een rand met oranje perspex.. dat zal voor extra lichtinval geweest zijn denk ik.. maar zal de boel wel vrolijk oranje gekleurd hebben van binnen hahaha..

Hierna ging ik weer eens een wasje doen.. het was weer goed droogweer hè. Ik was al klaar toen vriendlief terugkwam van het water, waarna hij voor een beetje amusement ging zorgen.. ze hadden vorig jaar met Kerst van de zaak een presentje gekregen.. een zogenaamde  ‘lamzac’.. een zak van nylon die je eenvoudigweg door de lucht haalt, waardoor ie vol met lucht komt te zitten en zo een soort van fauteuil vormt. We hadden het ding nog nooit uitgeprobeerd en het was erg grappig om te zien hoe vriendlief dat deed.. eerst ging ie er al achterstevoren in zitten hahahaa en daarna bleek je evenwicht bewaren nog best moeilijk hahahaa! Maar uiteindelijk kreeg ie de slag toch te pakken hoor.. hij viel er zelfs bijna in slaap in..

bar 14cJaxon snapte waarschijnlijk niet waarom de baas zo moeilijk deed.. hij was meteen gewoon op het gras al in slaap gevallen hehe..bar 14d

bar 15Wat later op de middag kreeg vriendlief weer de kriebels.. érg lang stilzitten lukt ‘m nooit.. zelfs niet als het erg warm is. Hij keek eens in het kaartenboek en vroeg of we al eens in Bagnols-sur-Cèze geweest waren. Het deed bij mij wel een belletje rinkelen.. er hing me iets bij van een straatfontein waar de hond lekker in kon spelen.. maar of dat echt díé plaats geweest was..? bar 15aWe gingen maar eens kijken.. het was een stukje rijden en van de airco koelden we allemaal lekker even af. Maar in de stad zelf was het natuurlijk smoorheet. We bleven zoveel mogelijk in de schaduw en gingen ook nu niet een voorgeschreven route volgen (waar we die handjes van zagen hangen), maar gewoon een klein rondje doen. Mooie dingen kom je altijd wel tegen hè..

bar 17

bar 18bar 18a

En toen kwamen we bij een plein en zei vriendlief ‘oh jaaa.. je had gelijk!’.. en eerlijk? ik zag het zelf eerst niet eens.. maar inderdaad, dit was het plein met die straatfontein.. alleen.. die was niet aan!bar 20a

bar 21Jammer voor Jaxon, die er tóén.. in 2016, zo lekker even in had kunnen poedelen. Dit keer dus niet.. wellicht was er tóén al watertekort in het zuiden van Frankrijk hè! Aan het einde van het plein, bij dat gebouw met die bogen, viel mij nog wel deze grappige tekst op een etalageruit op hehe. Is dat een gevalletje ‘Google translate’ ? hahaha! Nou ja.. we mogen niet klagen als Fránsen zich in een andere taal proberen uit te drukken hè hehe.

We wandelden toen nog een klein stukje de andere kant op, langs die ‘tour d’horloge’ ..bar 22

bar 23a

.. maar het was echt té warm.. deze thermometer hing in de schaduw! En dan zégt iedereen altijd wel dat de warmte in die zuidelijke landen anders is dan bij ons, maar ik vond het eigenlijk gewoon ook érg heet hoor hahahaha! Vooral zo tussen de gebouwen van een stad, met allemaal van dat lichte steen dat de warmte weerkaatst.. ik liep te puffen! Er zat maar één ding op..

.. hahaha.. een lekker ijsje ging er nu wel in! En Jaxon kreeg een flinke bak fris water.. maar even lekker onderuit vond ie ook wel fijn.

Dat we hierna de kortste weg terug naar de auto namen zal niemand verbazen.. maar ook dáár zag ik nog wel wat opvallende dingetjes. Dus die ga ik nog laten zien.. en ook dat we die avond besloten eens niét te koken.. (we waren al genoeg gestóófd haha) maar lekker uit eten te gaan. De vakantie was nog láng niet ten einde hoor.. er komt nog veel meer hehe.

bar 24

Advertenties

25 gedachten over “Behóórlijk warm!

 1. Moedig om met zo’n warmte in temperaturen van meer dan 30 graden rond te lopen .Maar het was best leuk met al die typische zuiderse spulletjes.. Dat ijsje is een verdiende beloning al vind ik persoonlijk de slagroom er altijd teveel aan.

  Like

 2. Wat een gezellige markt. Ik ben gek op zulke markten in het buitenland.
  Zo’n Lamsac zou niets voor mij zijn. Ik zou er niet meer uit kunnen komen en als ik me op de grond zou hebben laten rollen zou ik ook iemand nodig hebben om me weer overeind te helpen.
  Onze gemeente heeft alle fonteinen voorlopig droog gelegd. Door het zeer warme weer bestaat de vrees dat mensen met een wat lagere weerstand besmet kunnen raken met de legionellabacterie. Ik weet niet of dat voor die fontein in Bagnols-sur-Cèze ook een reden zou kunnen zijn.

  Like

  1. Oh ja.. veteranenziekte ligt ook altijd op de loer natuurlijk.. en in dat soort fonteinen spelen kleine kindjes ook graag hè. Zou heel goed kunnen dat het daarvoor afgesloten was!

   Like

 3. Laat maar komen, we volgen wel. We zijn veel weg de laatste tijd en genieten ook volop, Gisteren nog een boottocht in Leerdam, morgen naar Lo tot woensdag, donderdag een ganse dag gidsen, zaterdag 11/8: nacht van de kerken met onze speciale schilderijwissel om 19 uur, met tussendoor een concertje van Haiden door 2 violisten enz…
  Groetjes…

  Like

 4. Die lamzak werd daar mijn beste vriend als ik er zo eentje had haha 🙂 maar dan had ik wel niet zo veel gezien als jullie waarschijnlijk.

  Like

    1. Ik begreep je wel hoor.. vond het gewoon een hele grappige opmerking.. ‘k zag je al liggen de hele dag in die lamzac hahahaha!
     Oooh.. je was in mijn vakantie jarig denk ik hè.. begin juli? En toen heb je Abraham gezien?? alsnog van harte! *smak*smak*smak*!

     Like

 5. Lu’ke, we kunnen haar niet vergeten hé, MizzD. Leuke markt ! Ai… (oer)vervelende muggen ! Elke reden is goed voor een ijsje…
  Lie(f)s.

  Like

 6. waarom zouden ze dat nu in het “Nederlands “vragen.. ?

  misschien wel vertaald uit het Chinees

  prettig weekend

  ps: Ingevolge een computercrash zal ik minder actief zijn op mijn blog

  Like

  1. Ja vreemd hè.. blijkbaar zijn er veel Nederlanders onder de winkeliers in Bagnols..! (en die zijn dan ook nog zo asociaal om hun auto voor hun deur te willen zetten.. dát is dan weer minder vreemd hahaha!)
   Succes met de boel weer op de pc-rails te zetten hè!

   Like

 7. Kijk MizzD daar op die markten, daar vindt je het grootste en mooiste aanbod toile cirée, tafellaken, of zeil of hoe noemen julle dat, maar met zo’n speciaal laagje, je weet wel. Gebruik ik altijd en ze zijn zo mooi, moet je eens zien weer met lavendel, echt vrolijke kleuren, die je hier helemaal niet kan vinden. Ja kocht er altijd een paar stukken, volgens de lengte die je nodig had. Ach je doet me weer dromen…………
  Heet? Snikheet en dan nog s’nacht een concert van de sprinkhanen, neen geen krekels zegt Natuurpunt,, maar die zijn in aantocht, ook dat nog.
  Kom de Fransen zijn in actie gekomen, al een vlaams bericht, hun euro zal eindelijk gevallen zijn, en werd het geen tijd?!

  Like

  1. Ik vind de tafelkleedjes altijd zo mooi fleurig.. die met die klaprozen daarboven, met dat grijs.. modern en tóch ook zo vrolijk.. heb erover getwijfeld voor buiten hoor! Maar ik heb op mijn tuintafel geen tafelkleed nodig eigenlijk.. heb een mooie glazen blad . 🙂
   Dit weekend zou het ietsje minder warm zijn.. en midden volgende week gaat de temperatuur echt dalen naar 22/23 graden.. en dan krijgen we regen.. zeggen ze toch. Ik hoop het maar!

   Like

 8. Goede morgen Mizz. Die ‘wapperstoelen’ zoals ik ze noem, zie je hier op het strand ook regelmatig. De mensen staan dan even in de zeewind met zoiets te wapperen en hoppa je hebt een comfortabele zit/ligplaats.
  Ik vroeg me wel eens af hoe die weer leeggewapperd komen, of gaat dat wel met een ventiel of zoiets?
  Ik wens je een fijn weekend toe, geniet ervan want het is nog steeds mooi weer, met veel zon (arme boeren, maar blije toeristen)

  Like

  1. Je vangt de lucht in het ding en door ‘m dan snel op te rollen hou je die dan binnen in die lamzac.. om ‘m leeg te krijgen rol je ‘m uit en pers je de lucht eruit.

   Like

 9. Wat een mooi verslag, zo’n dag is volop genieten toch?
  Best wel zielig voor dat meisje, het is heel herkenbaar voor mij, weliswaar niet met de telefoon, maar met de camera.
  Die spulletjes uit de sixties, zijn echt geweldig om te zien hè?

  Liked by 1 persoon

  1. Voor mij dus ook.. hoe vaak ik de grond al niet gekust heb omdat ik vooral omhoog liep te kijken ipv naar beneden.. waar die traptreetjes zijn hè haha!

   Er stond nog veel meer in die tent.. maar de campingmeneer kwam kijken wat ik aan het doen was en toen ontspon er zich een gesprekje (want hij was trots op z’n spulletjes).. met handen en voeten, want mijn Frans is niet zo goed en toen ben ik vergeten verder foto’s te maken hehe.

   Like

Reacties zijn gesloten.