Beter wat vroeger..

auz 00aDe laatste foto van het vorige postje (ik zet ‘m hier in het klein nog es bij) was van de ingang tot een oude abdij, waar vriendlief eventjes binnen keek. Dat wisten we ook weer van infobordjes die ook auz 00bhier in Bagnols-sur-Cèze overal hingen, net als in Barjac hè. De wat meer toeristische plaatsjes hebben dat tegenwoordig allemaal wel. Handig, want dan weet je waar je naar kijkt.. soms nodig, want bijvoorbeeld een ooit beroemd hotel, waar men in later jaren toch niet zoveel meer aan onderhoud aan gedaan hebben.. dat haal je er niet altijd uit hè! hehe..auz 01

Maar bij kunst hoeft meestal niet echt een bordje.. en al zeker niet als het street-art is.. en ook dát zie je steeds vaker.. op weg naar de auto bleek het straatje dat wij gekozen hadden naar het parkeerterrein aan het einde vele muur- (en ook wel deur-) schilderingen te hebben..

Met de airco hoog aan reden we door het afwisselende landschap terug naar de camping..

.. waar vriendlief meteen met Jaxon naar het strandje verdween. Om even later met een afgekoelde hond ónder de groene kleefballetjes terug te komen..! ja, dat kleefkruid groeide daar volop aan de waterkant en in setterhaar blijft alles érg goed hangen.. dat werd even een borstelklusje hehe..auz 04

Maar hij moest wel een beetje netjes zijn hè.. want we gingen die avond uit.. uit eten in het plaatsje Goudargues zelf. Omdat we eens wilden zien of het korter of langer was om via de weg langs de camping naar het centrum te wandelen, gingen we die kant eens op.. door het hek kon je ons groene tentje ( en de feloranje Nissan vooral haha) goed zien staan. De weg maakte een ruime bocht om een wijngaardje heen.. in de verte stond de kerk mooi te poseren..

auz 06

Het was niks korter of langer.. maar we kwamen eens de andere kant het dorp in.. auz 07

auz 08aWe liepen de diverse terrasjes af.. er waren veel restaurantjes, van heel eenvoudig tot wat sjieker. De één ook wat drukker dan de andere. auz 08bAls er praktisch niémand zit vertrouwen we het niet hehe.. maar héle drukke terrassen houden we ook niet van Uiteindelijk kwamen we bij Nat&Lau terecht.. dat was de rode wijn die we bestelden ook hahaha! We proosten ermee op de tot nu toe zo mooie vakantie en bekeken de kaart eens.. toevallig viel voor ons beiden de keus op een entrecote met roquefortsaus.. en die was flink aan de maat en heerlijk!

We bleven er gezellig wat langer natafelen hoor.. het was zo ’s avonds net lekker van temperatuur! De volgende ochtend wilde vriendlief graag nog eens naar de stad Uzès.. daar waren we ooit al eens (in 2012), maar toen was het zulk somber weer. En het is echt een prachtige stad! We besloten meteen na het ontbijt te vertrekken.. als het nog niet zo warm was. Door een mooi afwisselend landschap reden we.. met ook weer lavendelvelden..

.. en door en langs oude dorpjes. En omdat we blijkbaar vrij hoog waren, kregen we vaak mooie uitzichten..auz 10

auz 10aa

auz 10aEn laat ik op het kleine plekje langs de weg,  waar vriendlief even stopte zodat ik een fotootje van dat uitzicht kon maken, nu zo’n vlinder spotten die ik in Saint Germain alsmaar niet op de foto kon krijgen, die witbandzandoog.. deze bleef gewoon op de grond zitten.. dacht blijkbaar dat ie gecamoufleerd genoeg was hahaha..auz 10b

En toen werd het haarspeldbochtend naar beneden en werden de wegen de stad in wat rechter.. omzoomd met platanen, zoals dat in deze streken zo vaak is..

.. meteen de stad in was het even file.. dat kwam door een soort van flessenhals in de route.. maar uiteindelijk reed het weer en konden we nog vrij snel een parkeerplekje vinden bij een grote open ruimte waar vast vaak pétanque gespeeld wordt, maar die dag niet hehe. Ik kiekte wel het monument dat er stond en het mooie voormalige bankgebouw aan de straat erlangs..

En toen gingen we de smalle straatjes eens in hè.. een beetje dwalen. Langs prachtige kerkgebouwen en aparte winkeltjes..auz 13

.. en zo af en toe eens een poortje in.. vriendlief is nieuwsgierig hè hahahaha..

Ik keek al eens omhoog.. zolang er geen trapjes in de buurt zijn kan dat hehe..

Die middeleeuwse tuin leek ons wel wat om eens te bekijken, maar helaas.. de poort (verderop in die gang) was dicht..

(wel een prachtige deur hè.. en die leeuwenkoppenkloppers!) Och.. je kon wel blíjven fotograferen hoor.. om elke hoek was weer wat moois te zien ( en héél soms zet ik dus ook wel vreemde mensen op de foto.. maar alleen als ze zo’n super opvallende oranje jurk aan hebben hehe!)..

auzWe waren zonder dat we het wisten in de buurt van het kasteel terecht gekomen. Die vorige keer dat we hier waren, hadden we door dat sombere weer niet eens gezien, dat dat zulke prachtige gekleurde daken had!

auz 20c

We wandelden even door de poort om een blik op de binnenplaats te werpen ( en het prachtige oude deurbeslag op die poort!) .. maar erin gingen we niet hoor (mocht ook niet met de hond)..

auz 20f

Het was inmiddels half 11 geworden.. tijd voor een kopje koffie! Daarvoor sloegen we een vrij drukke winkelstraat in.. daar dachten we wel een koffieadresje te kunnen vinden.. en dat was ook zo. Dat ga ik in een volgend postje laten zien. En ook dat de vrijdag ná deze donderdag in Uzès, onze laatste dag op de camping in de Gard werd. En waar we daarna heen gingen.. want we hadden toen nog een week vakantie tegoed hè!

auz 21

 

Advertenties

22 gedachten over “Beter wat vroeger..

 1. Goede morgen Mizz. Ik kom je even een fijne dinsdag wensen, ik ga weer richting asiel daar zal het ook wel heet zijn vrees ik. Nou dan maar kalm aan doen en we zien wel hoe lang ik het kan uithouden.

  Like

 2. Wat een prachtige stad ! En wat een prachtige uitzichten en lavendelvelden ! En als je dan ook nog eens kan genieten van een lekker glas “Nat en Lau” dan kan zo’n vakantie niet meer stuk, 🙂

  Like

 3. Goede morgen Mizz. Weer een nieuwe week aangebroken en de zon staat alweer flink te schijnen. Ik heb weer heerlijk achter de pc meegewandeld door die typisch Franse straatjes. Met die entrecote kun je me niet jaloers maken, ik eet al zestien jaar geen vlees meer.
  Voor vandaag een fijne maandag gewenst, hou het koel, ik ga straks weer lekker baantjes zwemmen.

  Like

 4. Even dag zeggen en dank je voor de steun. Veel tekst lezen is moeilijk gelukkig zijn er je foto’s
  Ik wacht al heel de week op telefoon van een prof in Gent

  Like

  1. Zo is dat.. ook zonder tekst is het vaak wel te volgen bij mij hè! 😉
   Het is vakantietijd.. wellicht is de prof er niet? Hopelijk hoor je nu snel wat!

   Like

 5. Mooie bordjes, maar ik beheers de Franse taal niet.
  De street-art verteld me meer.
  Oh, ja die kleefballetjes Cavaliers zaten ook altijd vol.
  Genieten van het Franse leven en dis is niks mis.
  Het is en blijft een omgeving om van te genieten, net als de komende week. Hans

  Like

 6. zulke kastelen doen wij meestal wel. prachtig langs de buitenkant maar binnen staan ook historische en antiek interessante dingen.

  Like

  1. Is ook zo.. maar wij zitten altijd met de hond, die er zelden in mag in dat soort dingen. Vind de entree trouwens vaak ook wel érg duur hoor.. heb ik er niet voor over.

   Like

 7. Had ik het niet gedacht als MizzD en Vriendlief uit eten gaan is de kaas van de partij! Bij mijn man ook het favoriete stuk rundvlees en de romige Roquefort saus past er heel goed bij. Neen ik eet nooit vlees, al meer dan tien jaar, plots zo begonnen…..maar ’n heerlijke stukje camenbert zo uit de oven in het gelijknamig piepkleine dorpje laat ik zeker niet liggen, wel geitenkaas. Kijk dat is typisch voor deze streken, die behouden hun oude gebouwen, en hier gooien ze alles tegen de grond, geheel het karakteristieke van sommige Kempische dorpen als wij er terug komen, herkennen we niet meer. Was echt weer zo’n uitstap om U tegen te zeggen, jammer de straatjes die zijn wel soms heel smal, en zit je werkelijk met je neus bij de buren binnen.

  Like

  1. Vind entrecote lekkerder dan biefstuk.. omdat er dat randje vet aan zit wordt het zoveel smakelijker en malser hè! Het was alweer even geleden dat we roquefortsaus hadden gegeten.. het smaakte!
   Een camembertje uit de oven.. mjaaammmm! Oók lang geleden dat ik dat nog eens had.. als voorgerechtje in Sy ooit.. zalig!
   Ik denk dat het leven in die straatjes zich aan de achterkant van de huizen afspeelt, want je ziet er nooit bewoners..! 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.