’t Was weer goed!

awa 18Laatste stukje dan van dat heerlijke weekend in de Ardennen, die 18e en 19e augustus. Het was de zondag nog ietsje warmer dan de zaterdag, maar de zon was in het begin niet echt aanwezig. Dat maakte het een beetje benauwd, het weer. Onder de bomen van het bos had je daar net iets minder last van.. dus we bleven voorlopig lekker op de beboste hellingflanken doorwandelen hoor. Dat gaat wel een beetje omhoog en omlaag (soms zelfs een beetje héél erg hehe), maar dat hoort er in de Ardennen altijd wel bij hè, het is geen platteland! Bij de splitsing waar dit wegwijsbordje stond ( die staan er in de omgeving daar overal, die grappige ouderwetse blauwe bordjes met sjabloonlettertjes) besloten we eventjes naar de helling aan de andere kant van deze heuvel te gaan kijken.. dat is ook een schapenhelling, misschien zouden we er daar zien?awa 19

Maar nee, ook deze helling was leeg dat weekend wat schapen betreft.. er lag alleen ook hier een flinke boom om! We wandelden weer terug naar het pad richting Palogne.. en ik kon het niet laten af en toe ook wat detailfotootjes proberen te schieten.. van een klein dennenappeltje op een afgevallen takje, van een salomonszegel waarvan de bloemetjes zich ondertussen tot besjes gevormd hadden..

awa 21a.. en in een gat in een boom (net het deurtje van een kabouterhuisje haha) ontdekte ik allemaal kleine paddenstoeltjes..! Dat zijn kabouterhuisjes in een kabouterhuisje hahahaa! awa 21bIk kon echter niet ál te lang bezig blijven met fotograferen, want de mannen wandelden ondertussen gewoon door hè, die stoppen nooit hehe.. en het pad bleek dan ook al helemaal leeg toen ik weer eens op keek.. oei, snel er achteraan dus! (hoewel ik nóg een paddenstoel, behoorlijk aangevreten al, toch echt niet kon overslaan hoor haha)awa 22

awa 23De mannen waren ondertussen al aan het einde van het paadje uitgekomen op de weg rondom recreatieterrein Palogne..awa 24

Er is hier, naast het terrein waar een groot landhuis staat, een speeltuin en kinderboerderij, je kunt er kano’s en mountainbikes huren.. én er is een restaurant met terras en we waren wel eens aan een pauzetje toe. Vandaar dat we hier dus heen gewandeld waren.. maar eerst zagen we in het park van het landhuis dat ook hier behoorlijk wat bomen om waren gegaan.. en dat in de beken ook niet zo heel veel water stond..

awa 26

Nu het terras op.. het is daar altijd een kwestie van goed opletten waar je gaat zitten, want sommige delen van het terras zijn altijd een blinde vlek voor de bediening hebben wij al vaak ervaren..! Nu konden we gelukkig pal aan de voorkant gaan zitten.. en inderdaad.. niet veel later stond onze bestelling al voor ons.. een lekker glaasje fris en vriendlief had ook zin in een frietje gehad.. oefjes.. na dat broodje ei met spek en kaas dat als ontbijt gediend had..? daar zit ik meestal de hele dag wel zo’n beetje vol van hoor..

Na nog even van het toilet te hebben gebruik gemaakt, konden we er weer tegen voor het laatste stuk van de wandeling.. we zouden daartoe het pad langs de Ourthe tussen Palogne en Sy gaan volgen.. waarvoor we dan eerst de steile brug over het water over moesten.. niét echt Jaxons ding haha, maar met de baas doet ie het toch wel..

awa 29

Dat pad hebben we al ontelbare keren gedaan natuurlijk, maar tóch zie je elke keer weer nog nieuwe dingen onderweg.. en dat was nu niet anders. We waren nog maar net op weg of we zagen ineens dat er een enorme grondverschuiving links op de berghelling geweest was.. de modder ervan was helemaal over het pad in de rivier terecht gekomen ook!

Dat zijn echt enorme bomen die daar plat gegaan waren.. hoe zoiets gekomen is, nu het juist zo’n droge zomer was.. geen flauw idee! Maar ik was er best van onder de indruk hoor.. je zou daar maar net wandelen of fietsen als het naar beneden komt hè..!

Aan de andere kant stroomt dus de Ourthe.. vriendlief liet Jaxon, die graag naar het water wilde, even los en we daalden zelf ook even af naar het keienstrandje daar..awa 31

Sterker nog.. het water stond zó laag, dat dat strandje een heel eind langs de oever doorliep.. en we besloten het te volgen tot aan het volgende paadje weer terug omhoog naar het wandel/fietspad.. zalig wandelen hoor.. en toch weer anders dan anders ook hè, nog nooit kunnen doen.. het water staat zelden zo laag..

awa 32

Toen we weer terug op het pad waren, kwam de klimrots de Nanduire (waar van de zijkant af op geklommen werd vroeger.. aan de voorkant staat ie onderaan in het water!) al gauw in zicht..awa 33

Daar was nog heel wat begroeiing op, dus daar kan voorlopig nog niet op geklommen worden hoor.. maar die rots zien betekent dat Sy alweer dichtbij komt! Toen we de ‘Cathédrale’ (de klimrots die pas weer heropend was hè) in zicht kregen..awa 34

awa 35a.. zagen we daar dat de vrienden toevallig net in stonden te pakken al, klaar na een mooie klimdag.. we kwamen dus ongeveer tegelijk aan de andere kant van de spoorbrug uit (waar Jaxon heel braaf over die vervelende roosters achter de baas aan liep.. knappe hond!).. en wandelden gezamenlijk het dorp weer in. Hier was nu een Vespa-rijdersclub neergestreken op één van de terrassen.. awa 35bik kiekte die vrolijk gekleurde Italiaanse brommertjes natuurlijk ook even hehe.

Wij gingen eerst even onze spullen naar de respectievelijk auto’s brengen, andere schoenen en schone shirts aantrekken en lieten toen toch ook ons achterwerk op een terrasstoeltje zakken hoor.. voor een lekker afscheidsdrankje. De hond van de restauranteigenaren, een flinke lobbes van een Newfoundlander die Milo heet, lag flink te snurken vlakbij ons tafeltje.. Jaxon probeerde hem wakker te maken.. en dat lukte nog ook! Maar algauw lagen ze sámen te snurken hoor hahahaa!

Zooo.. echt een zalig weekendje.. gestart met z’n drieën, onverwachts geëindigd met z’n vijven, maar dat was alleen maar des te leuker! We spraken meteen af dat we weer eens met z’n allen naar Sy moesten gaan, met nog een ander bevriend echtpaar erbij. Dat werd achteraf sneller dan we toen gedacht hadden, want het eerste weekend van september was het al zover.. alleen de vrouw van dat derde echtpaar kon toen niet, maar de man wel en dus werd het toen een klimweekendje met z’n zessen. Maar daar post ik ook nog wel een keertje over!

awa 37

 

 

 

Advertenties

24 gedachten over “’t Was weer goed!

 1. Wat hadden jullie een mooie tijd in jullie vakantieplaatsje. Doet me verlangen om nog eens terug te gaan naar de Ardennen. Zelfs de kleinkinderen vroegen het deze zomer. Maar jammer genoeg kon oma dat niet .Volgend jaar hopelijk wel.

  Like

    1. 🙂 Maar op die spoorbrug liep ie dan wél weer meteen braaf mee.. en dat is juist zo’n rotding voor hondenvoetjes hè..! Helaas kun je niet anders.

     Like

 2. In de Ardennen is het afwisselend wandelen.
  De kabouter is vast thuis want het deurtje staat open.
  Het gras is wel weer mooi groen.
  Mooi wandelen langs de Ourthe, zeker een mooi weekend. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

  Like

 3. Schone tegenlicht, MizzD, met baas en hond ! Met Jaxon alleen ook !
  Lie(f)s.
  @’t Was hier net weer van dat… Nee, er gebeurde niets… Spektakel, dat wel, loeiende sirenes, blauwe zwaailichten, brandweer, politie…, voor een vals alarm…, boven waar ik woon…, bang hartje…

  Like

 4. maar met zo een warmte onweer en rukwinden kan het daar wel eens hard er aan toe gaan in die heuvels, je ziet wel in Frankrijk waar jullie waren geweest.

  Like

  1. Je bedoelt wat die grondverschuiving betreft? ja zeker.. ik denk dat daarom veel van die bomen in het bos ook om lagen.. maar als je er zo onder staat, onderaan zo’n verschuiving, is het best wel indrukwekkend. Daar rechts die twee ‘boompjes’.. dat waren flinke hoor.. en dan omgegooid als lucifershoutjes..!

   Like

  1. De Ourthe is rondom Sy altijd wel een wat minder brede rivier dan bij Barvaux of Hamoir, maar zo als een amper stromend beekje zagen we ‘m ook niet vaak.. zeg maar nóóit! 🙂

   Like

 5. Dat heeft wel iets die kleine fotootje MizzD, maak er maar nog. Het lijkt me dat ze weinig opruimen, alles ligt er gewoon bij te liggen. Ach als je verliefd bent op die scootertjes, in het nabije dorp,verdorie MizzD ik weet het niet meer, en ben te lui om op te zoeken, kan je die huren. Eens een ander vervoermiddel, jammer er kan geen mandje op om den Jaxon er mee in te nemen. Geen dorp voor mij, maar als jullie zich daar goed voelen, doen en gaan zoveel als je kan, er komen nog mooie zomerse dagen in september.

  Like

  1. ‘Kleine fotootjes’..? bedoel je die collages? die gebruik ik al zolang ik hier blog.. is erg makkelijk en ik kan nog wat meer foto’s laten zien hè!
   De vorige beheerders van de camping in Sy verhuurden ook van die brommertjes.. en daar werd best goed gebruik van gemaakt geloof ik. Maar voor mij hoeft dat niet hoor.. laat mij maar lopen! Ik vind ze vooral leuk om te zien.. vooral zo’n hoop bij elkaar! 🙂

   Like

   1. Weet ik MizzD dat je dat al heel lang doet, maar in een collage vind ik dat je foto zo dicht bij elkaar minder tot uitdrukking komt, allez hoe moet ik dat nu zeggen, het staat zo dicht bijeen he, ach ja is maar zo’n gedacht maar ik vind ze wel mooi zo afzonderlijk als ik het mag zeggen, zo lief dat gat in die boom met die paddenstoeltjes, echt mijn favoriet!

    Like

    1. Ahzo.. nou, ik doe gewoon zoals ik het mooi vind staan hè.. hopelijk vinden anderen dat dan ook. 🙂
     Dat fotootje met de boom was eigenlijk helaas niet heel erg scherp, dus dan post ik het wat kleiner en dan is het niet zo storend, die onscherpte. Dat deed ik op de skynetblog al en nu nog steeds hahahaa!

     Like

Reacties zijn gesloten.