Toch nog klimmen..

aklz 00Tja.. vriendlief knapte weer op van het wandelingetje dat we met z’n drieën maakten rondom Sy, tijdens ons weekendje daar op 1 en 2 september. Ik voelde alleen wel dat m’n rug het niet eens zou zijn met een wat grotere wandeling.. maar dat gaf niet.. dan kon vriendlief gewoon de volgende dag weer wat meer gaan klimmen hè. Nu was de klimvriend, waar ie die zaterdag mee geklommen had, óók geblesseerd. Die had al een heel tijdje last van z’n ene grote teen.. en dat was met het klimmen die dag er niet beter op geworden..! Dus hij deelde bij het aperitieven al mee, dat ie het voor gezien hield en de volgende ochtend op z’n gemakje terug naar Nederland zou gaan rijden.. jammer! Maar het bevriende echtpaar bleef nog wél.. gelukkig maar, want dan kon er toch nog geklommen worden. We namen dan met de gezamenlijke avondmaaltijd in restaurant Le Bonheur de Sy alvast maar afscheid van onze onfortuinlijke klimvriend..

.. en later bij de tent, onder het genot van een afzakkertje (in de vorm van een portje of whisky) nóg es! hehe!aklz 02

Het slapen ging gelukkig heel goed ( zal best hè, na al die alcohol hahahaha!).. dat was nog best een verrassing, want er bleek jaarfeest in het dorp te zijn, wat eruit bestond, dat om 22.00u in een feesttent muziek begon te spelen ( keihard!) en dat ging tot 2.30u door..! Heb er in ons tentje niet veel van gehoord hahaha.. onze vrienden hadden hun camper wél een stukje verder gezet..!

En natúúrlijk bereidde vriendlief de volgende ochtend zijn beroemde (beruchte?) haha) Sy-ontbijtje..! Ik zat me eventjes af te vragen waaróm hij dat altijd doet .. meestal ben ik toch de chefkok als we op vakantie zijn hoor! Maar ik wist het alweer.. hij wil tijdens die weekendjes nooit het grotere gascampingfornuisje meenemen.. maar één of ander klein brandertje, waarvan ik niet weet hoe het op gang te krijgen.. vandaar dus dat híj dat ontbijtje doet hahaha! Het smaakte ook dit keer weer prima!

aklz 04

(het was ’s morgens duidelijk nog wat fris.. m’n lens besloeg steeds!)
We dronken daarna nog met z’n allen koffie, waarna we de tentjes op gingen breken. Die ene vriend ging daarna dus naar huis.. wij zetten onze auto op het parkeerterrein, vlakbij de camper van onze vrienden.. en tegenover het restaurant van de camping, waar binnen het één en ander veranderd was.. er was nieuw meubilair!

Dat zag er meteen al een stuk beter uit, ware het niet dat het nog steeds wel heel erg leeg was..! Tja, zó lang leeggestaan.. dan is de loop eruit hè! Maar wellicht komt dat er nu wat sneller weer in! Onze vrienden waren ondertussen al naar de klimrotsen vertrokken, wij gingen hen eens achterna, dus het dorpje uit.. langs Hotel de la Gare dat leeg staat, maar borden aan het hek geven hoop op een herstart..

aklz 10

En dan voor het kerkje langs naar rechts.. naar de rotsen langs de rivier, waarbij we uiteraard zoals altijd even omhoog keken..

aklz 12Kijk.. onze vriend was al bijna boven in een klimroute haha..aklz 13

Nou.. vriendlief voelde zich die dag kiplekker en had al snel ook zijn klimgordel aan hoor! En terwijl ik me vermaakte met fotootjes te maken van de paarse kattenstaarten aan de waterkant..

.. waren de klimmers volop bezig met hún hobby..

Met z’n drieën klimmen gaat altijd vrij relaxt.. eentje is altijd vrij, terwijl de ene klimt en de ander zekert hè. Wat Jaxon daar in het gras zag weet ik niet, maar het hield hem lekker bezig..

aklz 18

Wellicht zag ie wat ik zag.. op zo’n warme dag zie je natuurlijk veel hagedisjes bij en op de rotsen..aklz 19

Enfin.. dit keer geen flauwtes of wat voor ellende dan ook.. gewoon een zalig klimdagje..aklz 20

En om een uur of drie werd er weer ingepakt en wandelden we weer eens terug naar de auto’s..aklz 21

aklz 22

aklz 23

aklz 24

aklz 25

aklz 26Klimspullen weggeruimd in de respectievelijke auto’s en ons even een beetje opgefrist.. en dan het nieuwe terrasmeubilair van het campingrestaurant eens uit proberen hè.. er moest nog getoost worden op het gezellige weekend natuurlijk! Er gingen wat La Choufkes en wijntjes doorheen hehe.. maar niet té veel, want er wachtte natuurlijk nog een flinke autorit naar huis! Na een hartelijk afscheid van onze vrienden werd de terugreis dan aanvaard. En zagen we op de heenweg een oldtimer raceauto, nu zagen we een oldtimer-campertje.. grappig!

aklz 27

Maar m’n oog viel nu nóg meer op de verschillende windturbines die we zagen.. fotorantje schreef de vorige keer (bij het verslag van de wandeling in Zeeland) dat ze die niet zo ‘gezellig ontworpen’  vond.. nou ja, ik zag in België anders genoeg modelletjes hoor.. hoe vind je die met die doorkijkpoten?.. een beetje een tussenvorm tussen een elektriciteitsmast en zo’n windmolen hè. Maar ik zag er ook met kleurtjes.. die vond ikzelf ook wel wat hebben..

aklz 28

aklz 29Er stonden er genoeg! Maar een hele witte.. dat was toch weer dichterbij huis! hahaha! Dat is wel het vervelendste van die weekendjes in de Ardennen.. die drie uur terug naar huis rijden hahahaa! Want ook al deed m’n rug pijn, al werd vriendlief even niet lekker, schrokken we van Jaxon die eventjes verdwenen was en ging onze vriend vroegtijdig naar huis, het zijn en blijven altijd bijzonder fijne weekendjes hoor.. daar kan gewoon thuis zitten niet tegenop!

Zo.. en nu ga ik eens de ballonnen opblazen.. we hebben straks (als vriendlief thuiskomt van z’n werk) een feestje te vieren hè! hahaha!

aklz 30

 

15 gedachten over “Toch nog klimmen..

 1. Goede morgen Mizz. De poes op de foto lijkt wel op mijn vroegere kater, ook een witte bef, één wit lipje en vier witte voetjes. Hij is achttien geworden maar werd toen ziek en ik moest hem in laten slapen.
  Klimmen is niets voor mij, maar van tentkamperen heb ik altijd genoten heerlijk was dat.

  Like

 2. Een wandeling geeft altijd wel ruimte in het hoofd.
  Blessures zijn vervelend, zeker als je plannen hebt.
  Na een afzakkertje slaap je wel goed.
  Vriend lief is wel goed met ontbijt.
  Daar ga je van klimmen met een afdronk. Hans

  Like

 3. Ik zou er mij nooit aan wagen om op die rotsen te klauteren. Ik zou het ook niet kunnen natuurlijk, tenzij ik héél veel La Choufkes zou gedronken hebben. 🙂
  Super weekendje hebben jullie daar alweer gehad in Sy, ondanks enkele kleine tegenslagen.
  Maak er daar nog een knalfeestje van !

  Like

 4. Ha de hagedisjes daarom ben ik zeker geen wandelaar geworden. Goed hotel, en proper waren toen ook al de kamers, maar ja daar heb je het, iedereen moest eerst heel de kamer nakijken, het hele bed zelf en al of er niets te zien was van deze soort. En de jarige??? Zo’n beestje wordt echt een onderdeel van de familie.

  Like

 5. Kamperen is een heel appart leven. In mijn vorige leven deden we het wel eens. Ik mocht het gelukkig altijd van in een caravan beleven! Hahaha daardoor werd ik de luxepop genoemd.
  Dat klimmen die ik steeds met bange ogen aan. Maar als je bij alles wat je doet moest nadenken dan zou hem leven saai worden.
  Ik klom nergens op en zie me hier zitten 😞

  Like

Reacties zijn gesloten.