(de plaat) Poetsen..

asch 00aHet weekend van 7, 8 en 9 september was vriendlief dus, met nog vijf andere mannen, voor een MenOnlyWeekend in de Ardennen. Dat betekende voor mij dus dat alle uitlaatbeurten van Jaxon voor mijn rekening kwamen. Nu zou het heel mooi weer worden en er waren dat weekend ook wel een paar mooie georganiseerde wandeltochten waar ik wel aan mee had willen doen. Heb ooit maar één keertje met Jaxon zo’n tocht gedaan en dat viel niet mee..! Een behoorlijke work-out werd het.. maar goed.. die tocht toen was niet zo’n heel erg fijne (want: allemaal polderwegen waar veel verkeer op reed.. en dat dan met een jonge hond die alle kanten op wilde..!) en Jaxon is ondertussen natuurlijk ook wat ouder en ietwat rustiger aan de lijn geworden. asch 00bDus ik wilde zaterdag in ieder geval een tochtje met ‘m gaan proberen.. dat beest moest tóch uit ook hè.. kun je maar beter een mooie route doen hehe! Het werd de Zilverstadmars vanuit de zilverstad Schoonhoven.. die deed ik vaker en daar zijn ook wel landweggetjes bij inbegrepen, maar die zijn nooit zo druk. Of ik de vijf of de tien kilometer route zou doen zou ik onderweg beslissen.. ze begonnen een heel eind hetzelfde, dus dat was makkelijk. Ik schreef me in ieder geval voor de vijf in, want dat zou ik zéker lopen. De start was weer terug op het oude honk.. de natuurijsbaan De Zilveren Schaats. Maar dat was nu natuurlijk geen ijs hehe..asch 01

Enfin.. we waren al bijtijds op pad en het ging meteen de dijk op langs de Lek..

Jaxon vond het gras in de berm wel interessant om in te snuffelen, dus kon ik even die selfie maken. Ik lach er alleen hard op, omdat ie me in z’n enthousiasme al bijna die dijk af trok hahaha! Ik zag rechts in de verte (tegen de zon in) het autoveer tussen Schoonhoven en Nieuwpoort op het water varen..asch 03

Aan m’n andere hand de werkelijk prachtige watertoren, een rijksmonument uit 1901..asch 04

Algauw moesten we de dijk weer af en via een scherpe bocht min of meer terug om op de Oude Singel uit te gaan komen, een straat met oude huisjes en een singel dus, evenwijdig lopend aan de Haven, waar het centrum van het stadje aan gevestigd is..

Best wel jammer dat ze de route daar óók niet een stukje overheen hadden laten gaan hoor.. nu lonkte die kerktoren vanuit de verte..asch 06

asch 07
Maar goed.. ook die Oude Singel was de moeite van het bekijken waard hoor.. er waren ook kleine details zoals deze mooie ramskop als huisnummerversiering, die had ik anders niet gezien hè! De singel verbreedde zich tot een gracht.. de straatnaam ging dan ook over van Oude Singel in Albrecht Breijlinggracht. Hier prachtige bakstenen panden uit het begin van de 20e eeuw.. met duidelijk wat art-nouveau-details..asch 08

asch 09

Van lieverlee liepen we hierna wat meer de bebouwde kom uit, waarbij we de provinciale weg over moesten steken bij een rotonde. asch 11Er stond een beeld op.. ik dacht dat het een zilveren koffiekan voor moest stellen. Dat wás het ook, maar toen ik een stukje de rotonde rondgewandeld had en ‘m op de foto wilde gaan zetten, bleek het ook een optische illusie te zijn geweest.. eerst leek ie massief te zijn, maar algauw bleek dat ie heel kunstig opgebouwd was uit verschillende onderdelen. Hier op de foto lijkt het al amper nog een koffiekan hè!
Bij deze rotonde stond ook een vrijwilliger van de wandelvereniging die deze tocht organiseerde (Spumoza).. hij vroeg of ik bekend was in Schoonhoven. Nee dus. Nou, ik moest aan de overkant naar rechts, dan een houten bruggetje over en dan naar links het pad op. Dat klonk simpel genoeg! Al snel kwamen Jaxon en ik bij het bruggetje aan.. met een beetje geduld nam Jax ‘m zonder problemen.. maar waar was dat pad naar links..?

asch 12c

Er was geen pad.. offe nou ja, achter dat hek was wel een soort van karrenspoor, maar ik had toch niet het idee dat ik dat hek over zou moeten klauteren.. dan had dat toch zeker wel in m’n routebeschrijving gestaan? Of die vrijwilliger had dat dan toch zeker wel gezegd? Ik had het sowieso niet eens gekúnd.. hoe had ik Jax over zo’n hek moeten krijgen? Nee.. die vrijwilliger had in al z’n behulpzaamheid een bruggetje overgeslagen.. we moesten een twééde brug nog over.. ik had erop gegokt en was doorgelopen bij die eerste.. en inderdaad, helemaal langs die weide bleek nog een brug te volgen..asch 13

.. na déze brug kwam er een flink pad naar links.. het Vinkenpad. Ook hier had het gras Jaxons volle aandacht hoor..

asch 15

We kwamen langs een sashuis.. het kleine ophaalbrugje stond open..asch 16

Dit was echt wel een heel erg landelijk stukje van de route hoor..asch 17

asch 18En behoorlijk groen allemaal nog hè! Ik zag zo af en toe wel wat andere kleurtjes.. verschillende keren rood bijvoorbeeld..

Het was ondertussen in de lucht behoorlijk dichtgetrokken.. dat was voorspeld hoor.. maar het zou als het goed was wél droog blijven. Het was in ieder geval behoorlijk warm die zaterdagochtend. En er waren daarom wel meer mensen die er lekker buiten op uit gegaan waren.. fietsclubs bijvoorbeeld. En dat was voor mij wel een beetje een probleem.. want telkens als er zo’n club voorbij kwam schrok ik ten eerste (als ze van achteren aankwamen.. en dat was meestal zo).. en ten tweede moest ik vaak Jaxon snel ervoor vandaan trekken.. want dat gras in de ene berm naast ons was wel leuk, maar dat gras aan de ándere kant van de weg óók.. dus ouder of niet, die hond gaf me nog steeds een behoorlijke work-out daar op die polderweg! Ik had gezien dat de 10km-route nog véél langer op dit soort wegen zou blijven.. en besloot daar toen meteen al dat het de 5km-route zou gaan worden. Mét als extra een rondje door het mooie centrum van Schoonhoven, want zoveel kom ik daar niet en met de originele wandelroute zou ik er niet komen! Dus dan maakte ik er zelf zo’n 7,5km van.. dat zou wel lukken.asch 20

hb lenaÓf het lukte laat ik in een volgend postje zien.. vandaag hou ik het iéts korter, omdat ik mijn lieve vriendin Lena graag even wil feliciteren met haar verjaardag vandaag! Was ik vorig jaar zo lekker bezig om jarigen te verrassen met een collagetje van uitstapjes die we samen deden (en die had ik voor Lena ook al helemaal klaar hoor).. kwam er dat vreselijke nieuws ineens, van haar papa die de dag ervoor plots was overleden. Tja, dan staat je hoofd niet naar een verjaardagsfeestje hè! Die sterfdag zal voor altijd wel een schaduw werpen over Lena’s verjaardag, maar ik weet zéker dat haar lieve papa gewild zou hebben, dat de mensen die hem lief waren verder gingen met hun leven.. en vooral ook met de leuke dingen. Dus plaats ik dan nu vandaag voor het jarig jetje haar collage.. die ik door omstandigheden wel een beetje heb moeten aanpassen, maar de hoofdrol is sowieso voor Lena, één van de liefste, sociaalste, vriendelijkste, meelevendste, zorgzaamste, tofste mensen die ik ken ( jaja Lena.. dat soort dingen mogen gezegd worden vind ik hoor.. en niet pas als je het zelf niet meer kunt horen..! 😉 ).. van harte meid! *smak*smak*smak*! Maak er, ondanks alles, maar een heel mooie dag van!

collage lena

28 gedachten over “(de plaat) Poetsen..

 1. Die watertoren is stukken mooier dan de watertorens die wij hier staan hebben! Niet te geloven hoe groen alles terug is na die hitteperiode.
  Een heel mooie collage heb je gemaakt voor Lena haar verjaardag. Daar zal ze zeker blij mee zijn. Van harte gefeliciteerd en hopelijk had ze vrij vandaag en heeft ze het lekker kunnen vieren!

  Like

 2. die watertoren is werkelijk prachtig Mizzd..

  Nieuwpoort lees ik hier..

  ook in Nederland dus, maar de slag bij Nieuwpoort was wel bij ons

  een knappe collage voor de jarige Lena

  groeten

  Like

  1. 1600 slag bij Nieuwpoort.. ja, dat was in België. Óns Nieuwpoort is een heel klein vestingstadje.. moet er weer eens heen, is al láng geleden dat ik er nog eens was.

   Like

 3. MenOnlyWeekend, mag dat wel in deze tijd. LOL
  Haha, nou Jaxon loopt wel door hoor.
  Schoonhoven daar is mijn opa geboren, dus veel leuker om je log te lezen en de foto’s te zien.
  De watertoren is net een sprookjeskasteel.
  Het water staat ook hoog, net als hier.
  En een gemeende felicitatie. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

  Like

  1. Hahahaa.. ik weet het niet, of dat nog wel mag! Maar ze dóén het gewoon hoor! 😛

   Jaxon ging als een tierelier ja.. maar ik was niet veel sneller weer terug in de startlocatie hoor.. want hij staat ook wel heel vaak stil..! 🙂

   Like

 4. Ik ben slechts een keer in het zilverstadje geweest en hebben er toen een klok gekocht. Manlief is namelijk gek op bijzondere klokken.
  En natuurlijk feliciteer ik bij deze ook je vriendin Lena.

  Like

 5. Hoi Mizzke!
  Mooie collage heb je gemaakt, en zo fijn dat Lucretia er ook bij staat!
  We hebben er ondanks alles toch een mooie dag van gemaakt!
  Groetjes!

  Like

  1. Ja, heb m’n best gedaan voor je hoor.. en die ene mutsketier moest er zéker bij! Je papa staat er ook nog op, alleen op z’n rug gezien, daar heb ik toen te weinig foto’s gemaakt, in dat mooie tuincentrum! 🙂

   Awel.. dat móét ook hè.. je bent tóch jarig.. en dat ben je maar één keer per jaar, dus dat moet een mooie dag zijn. 🙂

   Like

   1. Linksboven zijn wij trouwens in ‘jouw’ Brugge 10 jaar geleden, rechtsonder in ‘mijn’ Rotterdam twee jaar geleden.. jij bent geen spat veranderd en ik kreeg een dikke kop ( en de rest, maar die zie je gelukkig niet! hahahaa)!

    Like

 6. Hé, hoe mooi, MizzD, die watertoren ! ‘k Zie achteraan toch het handvat, en vooraan de tuit. Wat flink van Jaxon, straks krijgt hij ook ‘medailles’ !
  Lie(f)s.

  Like

  1. Die koffiekan bedoel je? ja dat was best heel leuk gedaan hoor! ik wilde alleen dat ik ‘m ook al op de foto gezet had toen het nog een massieve pot leek.. maar helemaal teruglopen op dat drukke punt zag ik niet zitten!

   Geliked door 1 persoon

 7. Goed dat je voor de vijf ging met Jaxon en misschien doet hij het volgende keer het wat rustiger aan nu hij het wat gewoon is voor die afstand.

  Like

 8. Zo hoort het MizzD mensen als Lena een complimentje geven nu ze er nog zijn, vandaar ja ik wist dat Lena verjaarde, wens ik haar nog vele gezonde jaren, en jullie nog veel uitstappen samen mogen doen!

  Like

Reacties zijn gesloten.