19 gedachten over “Chick haiku :-)

 1. De zwavelzwam ja die groeien hier ook op de eikenbomen, een boomkweker zegt dat ze wel eetbaar zijn, maar toch maar even zeker Dr. Google er op nazien, maar of die juist is? Je weet vroeger ruimden ze hun tegenstanders uit de weg door ze bij een eetmaal sommige soorten paddenstoelen te laten eten. Maar wel een schone toepasselijke Haiku MizzD! Jij je denkt ook aan alles he, ongelooflijk ik zou daar ze nooit kunnen over schrijven.

  Like

  1. Dr. Google zegt van wel.. maar ik begin er niet aan hoor.. er schijnt in de hele jonge exemplaren toch wel een beetje gif te kunnen zitten.. spicy chicken zal dat zijn..! 🙂

   Like

 2. Ik ga het toch maar niet uitproberen of ze naar kip smaken.

  Als wij in Turkije zijn zien we we bevolking inderdaad overal van alles uit de natuur halen om te gebruiken voor voedsel.

  Like

  1. Ja hè.. dat is daar nog veel meer gewoon dan hier.. vroeger werd dat hier toch ook wel veel gedaan.. met z’n allen naar het bos om bramen te plukken en dan jam ermee maken.. volgens mij gebeurt dat toch echt niet zoveel meer. Maar die rozenbottels zo vlak naast de weg Rotterdam uit.. ik zou ze toch echt niet hoeven.. weet je hoeveel auto’s daar elke dag langs gaan?.. ál die uitlaatgassen..brrr!

   Like

  1. Schijnt wel te kunnen hoor.. ze heten echt zo omdat ze naar kip smaken hehe. Maar ik koop, net als Haba, m’n paddenstoelen liever in de winkel.. dan ben je zeker dat je geen giftige hebt. Én ze blijven dan zo mooi voor iedereen te zien hè!
   (zolang er geen Polen of Kroaten of zo langs komen.. want die mensen lijken niet zo te zitten met gratis alles uit de natuur mee te nemen wat ze op kunnen eten.. :-/ Níét racistisch bedoeld hoor.. die mensen zijn dat van huis uit nog steeds veel meer gewoon dan wij volgens mij. Ik zie ook vaak Turkse mensen overal rozenbottels uit het openbare groen plukken.. en de hazelaars leeghalen in de herfst. Maar dat laatste doen onze goeie vrienden ook wel.. om notentaarten mee te bakken..! 🙂 )

   Like

 3. Mooie paddenstoelen, al is het voor de boom een slecht teken. Ik koop mijn eetbare paddenstoelen gewoon in de winkel, dan blijven ze in de natuur mooi staan zijn 🙂

  Like

Reacties zijn gesloten.