Welk bankje?

abo 00We waren dus op wandel in de prachtige omgeving van Sy, zondag de 16e september.. een beetje in de richting van Bomal om te beginnen, waar we als het even kon, nog eventjes op de bekende zondagsmarkt rond wilden kijken. Maar eerst was het afdalen geblazen, vanaf de hoogvlakte waar we vanuit Sy naar toe waren ge’klommen’, eerst naar een gehuchtje dat Herbet heet ( en waar ik bijstaande traditionele plaatsnamenbordselfie bij maakte hehe) Maar daar waren we nog niet meteen.. abo 00aen op het stukje daarheen zagen we nog een kruisbeeldje tussen wat bomen ( dit keer níét, zoals een vorige keer dat we hier langs kwamen, onderdeel van de afsluiting van de weide erachter, doordat er een blauw touw aan vastgemaakt was haha) en ook nog heel nieuwsgierige koeien.. en waar die nieuwsgierig naar waren? tjaaa.. altijd naar die kleine harige bangebroekjes van ons hè.. Axel moest er al niks van hebben, en ook Jaxon trok de baas in sneltreinvaart er voorbij hahahaa..abo 01

abo 02En toen waren we dus langs dat naambordje gekomen en wilde ik bijstaande foto maken.. bij de achterste  bomen daarginds waren we ooit Axel eens voor wel een kwartier kwijt.. je kon een ei in m’n gat gaarkoken toen hoor! abo 03Gelukkig dook ie uiteindelijk zelf weer op, een heel eind verder op diezelfde weg.. en ging ie daarna aan de riem, de baas was er niet gerust meer op. Eigenlijk is ie vanaf toen sowieso niet meer zo gemakkelijk met de honden los te laten lopen.. die setters zijn zó eigenwijs en hebben zulke goede neuzen.. die zijn zó een heel eind weg en dan horen ze je echt niet meer roepen..!
In ieder geval.. ik wilde dus die foto maken en toen kwam er net een auto aan op het weggetje waar we dus liepen.. en ik deed een stapje naar voren, op het gravelstrookje naast het asfalt. Alleen.. ik dacht dat dat op dezelfde hoogte als het asfalt was, maar het bleek minstens 5 cm lager te liggen. Dat lijkt niet veel, maar als je er niet op bedacht bent, maak je een zwikker.. en dat deed ik dus ook, ik knakte m’n rug! Oei!! Die is al niet zo best, dus ik wilde eigenlijk meteen wel even een pijnstiller in nemen. Er stond hier echter geen bankje.. maar we wisten er wel eentje te staan, meteen door het dorpje heen aan het pad het bos in. Dus wandelden we eerst even door Herbet heen, dat is niet zo groot en bestaat voornamelijk uit een grote oude hoeve met schuren rondom, een paar huizen en een gebouw waar vakantieappartementjes in zitten..

abo 05

Vlak voor we het bos weer in zouden gaan zag ik ook nog wat schaapjes in een wei achter de hoeve..abo 06

abo 07bMaar toen.. kregen we een desillusie te verwerken.. het bankje, waar we vorig jaar nog zo fijn op gepauzeerd hadden, bleek in de tijd daarna compleet verwaarloosd te zijn geworden en was volledig overwoekerd door onkruid, veel brandnetels onder andere, dus niet meer te gebruiken..! Nou ja, ik móést toch even die pijnstiller innemen, dus hield vriendlief m’n rugzak even op en zocht ik zo pilletje en water maar even bij elkaar. Het doorlopen, door Herbet heen, was wellicht ook wel goed voor die rug geweest, want hij voelde niet slechter dan vóór die misstap gelukkig.. en na die medicatie voelde ik me er helemaal weer gerust op, dat we straks in Bomal niet het treintje terug naar Sy hoefden te gaan nemen..abo 07a

(is ook wel een apart logbankje hè Hans! hahahaa!) Enfin.. er volgde nu een vrij steil pad, alsmaar afdalend, door het bos naar de Ourthe bij Bomal. Aan het begin staat nog een huis (ik denk dat het een af te huren vakantiehuis is).. tussen bomen door zagen we er nieuwe bijenkasten bij staan..abo 08

Vriendlief liep met Jaxon natuurlijk veel sneller dan ik.. ik vind afdalen altijd wat enger, dus ik deed het rustig aan.. genoot ook van wat ik zag onderweg..

Je kunt op dit pad mekaar niet kwijtraken, want er zijn geen zijpaden.. maar blijkbaar was vriendlief er toch niet gerust in, want soms stond ie me weer op te wachten hahahaa..abo 11

Hij was natuurlijk ook bang dat het met m’n rug niet goed zou gaan, maar nee hoor.. die rug voelde goed en langzaam maar zeker kwamen we beneden aan, langs de geul waar meestal wel wat meer water in stroomt dan nu het geval was, maar het stond ook niet helemaal droog zoals ik eigenlijk verwacht had..abo 12

Onderaan kom je bij een tunneltje onder het spoor uit.. deze is sinds een paar jaar opengesteld voor wandelaars.. en dus gaan we er dan ook doorheen. Aan de andere kant loop je over een oeverpad langs de Ourthe naar Bomal.. da’s mooier dan langs een rangeer- en over een parkeerterrein (wat het aan déze kant van het spoor is) hè! Alleen moest Jaxon natuurlijk wel weer overtuigd worden van die voordelen.. want je moest er wel een grote open houten trap voor af hehe..

abo 13abo 14Aan de andere kant kijk je dan recht tegen een grote hoeve net buiten het stadje aan..abo 15

.. maar verderop zie je dus Bomal zelf en we zagen dat de markt nog in volle gang was..abo 15a

Snel dus doorwandelen over dat oeverpaadje tussen water en spoor..

.. de brug over..

.. en éérst Jaxon even lekker laten pootje baden in de Ourthe hoor.. het was warm hoor die dag en dat beestje deed het prima, dat mag beloond hè..

abo 19

Hierna voegde ik me bij hen op het strandje en liepen we van daar onder de brug door en langs de kajakverhuur van Michel (oei oei, wat zal die man een sof hebben gehad dit hor droge jaar!)..

.. het stadje in.. en dan maar rondkijken naar al het kleurigs en geurigs op de markt van Bomal hè..

abo 21

Uiteindelijk kwamen we bij een vrij nieuw plein uit.. met in het midden een kunstwerk van een gondelier zo te zien, wat die met Bomal te maken heeft weet ik niet haha..abo 22

We wilden eigenlijk wel wat drinken daar op dat terras, maar toen we dichterbij kwamen, zagen we dat werkelijk élk tafeltje bezet was..! dan maar over het mooie nieuwe plein richting het parkje rondom dat grote landhuis daar op de heuvel. Dit plein zagen we nog nooit eerder (we sloegen meestal op de markt al eerder linksaf, dan kom je meteen onderaan dat landhuis uit), het parkje waren we wél al eens geweest, maar nog niet vanaf deze kant dus..

Er stond info over een watermolen.. maar die zagen  we niet, zal wel van ‘ooit’ geweest zijn. Ik wandelde nog even naar onder het landhuis, omdat ik daar zo’n leuk kunstwerk wist te staan..abo 25

.. hahaha vond het de vorige keer al net selfies van vriendlief en mezelf!
Vriendlief wandelde ondertussen regelrecht naar een leeg bankje om even een pauzetje te nemen. Ik had in m’n rugzak nog wel wat drinken en wat te eten ook.. dus ik voegde me algauw bij hem. Na deze pauze liepen we verder het parkje door en zagen we op een gegeven moment nog wel een rad, maar dat was niet dat van die watermolen. Wat het dan wél was, laat ik in een volgend postje zien. Dat zal denkelijk dan het laatste postje worden over dit mooie weekend.. als ik de rest van deze prachtige wandeling in één postje kan proppen natuurlijk..! 😉

abo 27

21 gedachten over “Welk bankje?

 1. Ik heb zo’n achterstand met mijn reacties, dat ik niet meer kon antwoorden op je schitterende collage voor dierendag. Ik vind het super wat je daar gedaan hebt. Al maakt het mij toch was verdrietig omdat er een ‘oude’ vriend op staat die er niet meer is. Je eerste setter heb ik nooit gekend, ik ‘abonneerde’ mij op je blog toen je Axel had. Knap werk, hoor!

  Like

 2. Ik kan me zo goed voorstellen dat jullie zo graag naar Sy gaan. Het is zeker steeds een beetje thuiskomen? Wij hebben dat gevoel als we naar de Veluwe gaan maar helaas stopt de campingeigenaresse er na het volgende seizoen ook mee. We vinden dat heel jammer want we stonden er graag.
  Wat jammer dat dat bankje zo verwaarloosd was.

  Like

  1. Nou, moet zeggen dat het toen met die vorige campingeigenaren leuker was, maar nu de camping wat meer ‘af’ komt en het steeds best gezellig druk is, wordt het toch weer meer de moeite om er naartoe af te reizen.. dat ik vorig jaar niet verwacht! Nu dat campingrestaurant nog wat gezelliger, zodat er wat meer mensen zitten te eten.. als het eten dan ook nog redelijk is, wordt het echt wel weer wat. Het dorpje kennen we van binnen en van buiten zowat, dus ja, da’s wel thuiskomen altijd. En onze jongen is daar op z’n rots hè.. we zullen dus altijd wel blíjven gaan denk ik.

   Houdt die hele camping op te bestaan dan? of komt er een nieuwe eigenaar?

   Like

   1. Nee ze stoppen er mee. Het was dan ook een boerencamping. Ze gaan een groot deel van de grond verkopen als kavels. Het bestemmingsplan is gewijzigd er worden nu al huizen vlakbij gebouwd. Ze blijven zelf er gewoon wonen.

    Like

 3. Ja, welk bankje, logbankje natuurlijk, bij jou wel een pijnlijk bankje.
  Wat mooi de koeien in het weiland, rust en ruimte.
  Ach, net zo’n rot randje naast de weg, ik voel wat je doormaakt.
  Dan nog lopen, nee leuk is anders.
  Zal je net zien, kun je niet op het bankje zitten.
  Je bent een doorzetter, of is loper beter.
  Het water in de Ourthe staat zeker laag.
  De gondelier is aardig uit de koers geraakt. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

  Like

  1. Ja, ik denk dat doorlopen wel het juiste was achteraf.. ik had er die dag verder helemaal geen last van.
   Maar dat ze dat onkruid rond dat bankje zo hadden laten woekeren, dat viel me wel tegen hoor.

   Die gondelier was zéker niet de Ourthe af komen zakken hahaha dan had ie vastgezeten! 🙂

   Like

 4. Weeral pech, MizzD…, en dan als extraatje dat bankje…, pfff… Toch, even verder, je stralende glimlach !
  Fijn reisje !
  Lie(f)s.
  @Kreeg gisteren ‘verdachte’ kijkers op de blog (Azerbeidzjan/Verenigde Staten/Hongkong…), ’t kon niet kloppen. SolarWorld GT natuurlijk… Fout ! Rechtgezet, en gelijk Google afbeeldingen geschreven, want ook daar stond dat fout, en ook dat plaatje is reeds verdwenen. Oef… Nog eens dank voor de tip ! Mag je ten andere altijd doen !

  Like

  1. Bassie van Adriaan zong het al: ‘wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen’ hahahhaaa!

   Ik heb heel vaak lezers uit de VS (vandaag al 3) en Hong Kong, en soms ook Indonesië, op m’n blog.. vind dat wel leuk! Ze moeten alleen geen spamreacties achterlaten hehe. Als ik zie welke postjes er gelezen zijn, vermoed ik dat ze trachten m’n oude fotopuzzels op te lossen hahahahaa!

   Like

 5. Gelukkig vielen de gevolgen van die zwikker nogal mee. Wat erg dat jullie bankje er zo verwaarloosd bij stond.
  Maar dit was alweer een schitterende wandeling MizzD.
  Mooie hoeden hadden ze daar op de markt van Bomal.

  Like

  1. Heb later nog wél last gekregen van die zwikker, maar omdat ik dáár toen alsmaar in beweging gebleven ben gelukkig niet.
   Is er een hoedje voor je bij? 🙂

   Like

 6. die “misstap” viel dus nog mee Mizzd

  gelukkig maar

  ik ziet hier met verwondering te kijken naar je laatste foto

  wat een muur

  groeten

  Like

 7. Cafe Carré in Bomal die herkende ik direct, maar die boot??? maar op zondag is het er een drukke markt. Maar daar ben ik helemaal niet weg te slaan. Dat kruisje en er staan er daar regelmatig maar dit?…..wel een ander zo’n nogal groot in gele steen, waar een legende aan verbonden is, dat ze het het geheim van Herbet noemen. Heeft zijn reden MizzD, maar je weet ze houden dit in dat dorpje liever rustig.
  Daar ze zo’n inrijpoort zoals aan die hoeve dat is het waar wij altijd over praten, en s’avonds poortje dicht, en niemand die je nog kan storen. Voeten en rug één pot nat, als je u mistrapt, wel slim MizzD altijd de nodige pijnstillers meenemen, en soms na één kwartiertje rustig verder wandelen, kan het plots overgaan, dat is hier soms ook zo. MizzD je hebt me weer doen heimwee krijgen, heel grote heimwee!

  Like

  1. Ja, dat hele plein voor dat café Carré is vernieuwd hè.. die boot ook.. het loopt nu helemaal uit naar dat nieuwe parkje onder het Chateau de Bomal.. ik vond het wel lekker ruim aangelegd! (maar er hadden iets meer tafeltjes op dat terrasje mogen staan hehe)
   De markt, daar kwamen we ietsje eerder al over, daar waren de terrassen ook hutjemutje vol.

   Ja, het ging goed met die rug hoor.. ik weet zo onderhand al wel wat ik moet doen als die rug opspeelt hè.. heb ook al jaren last van dat euvel.. momenteel ook weer, heel laag, maar het lijkt heel even mis te schieten (met echt wel vreselijk veel pijn!), maar als ik dan een eerste stap durf te zetten, schiet het er ook meteen weer uit. Vreemde pijn hoor.. en ik ben natuurlijk bang dat het er op een gegeven moment níét meteen weer uit zal schieten, maar ja.. de huisarts heeft er ook geen oplossing voor.. zegt dat ik goed bezig ben zoals ik het nu doe, dus ja!

   Niet té veel heimwee krijgen hoor!! 😉

   Like

   1. Toch wel MizzD, wij voelen ons daar zo goed, alle stress lijkt zo van ons weg te glijden, niemand die je kent, alhoewel wij hier geen problemen mee hebben, maar die vrijheid, dat eenvoudig leven, allez uitgezonderd die hagedisjes, dat zijn zo’n klimmertjes, zitten zo tegen het plafond. Jammer van La Roche…..MizzD het is niet simpel, en het is zo’n zagende pijn die kan uren duren, en dan plots overgaan, het lijkt wel toverij soms. Maar blijf rustig wandelen, zo ga je ook beter kunnen blijven gaan, wat hier niet zo goed meer gaat! Daarom als je kan, vriend en hond in de auto en weg ermee naar de rust en het groen.

    Like

 8. Gelukkig viel het wel mee met die rug maar een verkeerde stap is snel gebeurd. Wij zijn onze hond ook eens een keer zo kwijtgeraakt en dan zijn het inderdaad spannende momenten.

  Like

  1. Het was net nadat we die vosjes zagen.. we denken dat ie er achteraan gerend is, maar we zagen of hoorden hem helemaal niet meer.. echt eng.. zo’n groot gebied.. je weet niet waar je zoeken moet hè! En Axel werd toen ook al wat ouder en begon doof te worden.. dus roepen was eigenlijk ook nutteloos. Oh oh.. wat was ik blij dat we hem ineens tevoorschijn zagen komen.. en zelf was ie ook wel blij volgens mij, hij zag er in ieder geval opgelucht uit hahahaaa!

   Like

 9. Goede morgen Mizz. Ik heb weer leuk meegewandeld met je foto’s. Trouwens die koe op de voorgrond van de eerste grote foto, daar hoort volgens mij een chaise longue onder, die heeft zo’n diva uitstraling 🙂
  Ik wens je een fijne maandag toe.

  Like

Reacties zijn gesloten.