17 april = 1 jaar!

jub 0Yep.. heb het even terug moeten zoeken, want dacht eerlijk gezegd dat het de 19e april geweest was vorig jaar, dat ik de eerste voorzichtige poging deed dit blog hier te beginnen. Maar het bleek dus precies 1 jaar geleden vandáág, de 17e, te zijn. Het ging allemaal niet van een leien dakje.. dat wist ik nog wél!

Na 12 jaar bij een andere provider ( en nee.. die naam ga ik dus noooooit meer noemen) te hebben geblogd, besloot deze provider dat er nog maar te weinig verdiend werd met alle reclames die rondom (en soms midden in!) onze blogs stonden en stopten ze dus met deze service. Ik was er in 2006 ooit begonnen.. om aanraden van de fokster van Axel, onze vorige brave setter hè.. en die nieuwsgierige hond poseerde dan ook in het allereerste postje daar (zie beginfotootje!) in 2006 dus. En algauw had ik het bloggen te pakken en postte ik er over van alles, ook al over weekendjes naar Sy. Alleen wel wat anders dan tegenwoordig hoor.. een héél beknopt verslagje met.. maar één foto, deze..!!..OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tja.. dat veranderde in de loop der jaren toch wel rigoureus hè, algauw werden het toch hele kranten die hier te lezen en te bekijken stonden haha! En toen we in 2015 weer een volgende setter kregen, Jaxon, bleek die óók heel nieuwsgierig en kon ik van hem ook zo’n fotootje posten hehe..jub 2

En naar Sy bleven we ook gaan.. en ik nam die twee bomen met dat kruisbeeld ertussen nog heel wat vaker op de foto hoor, alleen stond ie tóén niet meer in z’n eentje tussen de tekst van het verslag over dat weekend..!..jub 3

Tja.. na die 12 jaar was het dus op daar.. en moest ik m’n blog verhuizen. Dat was praktisch niet te doen.. elke keer als ik het probeerde, kwamen er steeds minder postjes mee. De mensen van WP probeerden te helpen, maar begrepen ook niet wat er niet goed ging en uiteindelijk heb ik het dan maar gehouden bij wat ik hád.. dat was toch al behoorlijk veel.. en véél meer dan volgens mij eigenlijk gewoon mógelijk was. En vol goede moed ben ik dus opnieuw begonnen, hier bij WordPress, denkende dat dat reuze-archief van mij toch maar mooi voor het grootste gedeelte meeverhuisd was. Het enige waar ik niet zeker over was, waren de foto’s. jub 5Er stond in de verhuis-handleiding dat de foto’s een bepaalde naam (soort url) moesten hebben, want als ze anders heetten, moest je ze eerst op een nogal ingewikkelde manier (nou ja.. voor míj was het ingewikkeld dan, want ik heb de ballen verstand van dat soort dingen hè haha) overzetten naar een soort van tussenstation. Nu was de naam van die foto’s van mij niet helemaal zoals zíj schreven in hun info.. dus ik informeerde eens of ik dat tussenstation nodig had. En nee dus.. ze schreven dat het zo goed was. Ik twijfelde toch nog een beetje en schreef hen nogmaals een mail. En wéér verzekerden ze mij dat alles goed stond zo en dat ik niks kwijt zou raken, mochten de oude blogs echt gedelete gaan worden. Maar toen dat na máánden eindelijk gebeurde, zag ik al m’n foto’s in het oude archief ineens kruisjes worden..! Nou.. ik voelde me bij dat opnieuw opzetten van dit blog al een ezel omdat het steeds maar niet lukte, maar toen die foto’s verdwenen waren zéker. Want blijkbaar gaven mijn twijfels toch méér blijk van kennis van zaken dan die zelfverzekerdheid van die zogenaamde deskundigen van de vorige provider..! Ik had beter naar mezelf geluisterd en die ingewikkelde fotoverhuizing moeten proberen..! :-/

Nou ja.. het is wat het is. Kan me er druk om maken of er verdrietig om zijn ( en geloof me.. dat ben ik echt wel geweest!), maar er valt nu toch niks meer aan te veranderen.
eenWe gaan gewoon écht helemaal opnieuw beginnen hè! haha! Ik ben in ieder geval nu al weer een jaar lekker aan het bloggen bij WP, ik jas m’n toegestane hoeveelheid ‘media’ (=foto’s in mijn geval) er met rasse schreden doorheen, maar ik laat me dan ook door niemand voorschrijven hoe ik ‘moet’ bloggen.. ik plaats graag veel foto’s en als die 3GB bereikt is, dan stop ik of ik ga die paar euro per maand wel betalen.. we zullen het wel zien hè.

Sowieso ben ik heel blij dat ik nog even door kon gaan en nog niet hoefde te stoppen, omdat een provider er toevallig geen zin meer in had. En ik ben vooral superblij ook met de fijne support en alle bezoekjes van de groep vaste lezers die ik hier vaak mag verwelkomen. Allemaal eens heel erg bedankt daarvoor! xxx

jub 4

Advertenties

29 gedachten over “17 april = 1 jaar!

 1. Is dat al een jaar dat we met zijn allen naar WP verhuisden? Wat vliegt de tijd toch snel!
  Alvast proficiat aan jou.
  Ik herlees ook heel graag mijn oude postjes. We hebben een mooie tijd achter de rug. Helaas veranderd alles en meestal niet in het betere.

  Like

 2. Ach , ik ben al langer weg van die provider die me plots niet meer toeliet op mijn eigen blog..In mijn eentje had ik het nooit voor elkaar gekregen om op WP te starten. Maar een voor mij onbekende Hollandse blogger en bezoeker uit het Noorden heeft die opgestart.. Is het bloggen nu wat op een laag pitje door omstandigheden , ik zou het missen moest ik er helemaal mee stoppen. Maar de aanloop is er en binnenkort gaat het wel vlotter gaan..

  Like

  1. Er zijn veel blogjes hier ook op een heel zacht pitje.. door ziekte meestal, wat ik erg vind. Dus fijn dat het met jou nu weer de goede kant op gaat.. het werd zelfs hier bij het ‘grote’ WP ook best wel stilletjes hoor!

   Like

   1. Deze week heeft de specialist me helemaal gerustgesteld : bij het onderzoek deze week werd er geen enkele ontsteking meer vastgesteld bij het bloedonderzoek en de echo toonde geen problemen meer met de darmen en de maag. De tijd moet nu nog zijn werk doen bij het genezingsproces.

    Like

 3. Hoi Mizzke!
  Je nieuwe blog is dus ook al een jaartje oud! Proficiat hoor! Ik blijf erbij dat je foto’s hier veel beter tot hun recht komen!
  Ik ben blij te lezen dat je het ziet zitten om door te doen. En ik blijf fan hoor, en mama ook!
  Groetjes!

  Like

 4. 1 jaar.. dat gaat snel Mizzd

  ik heb het even nagekeken en ik al iets langer bij WP

  en gelukkig zijn mijn vroegere logje niet verloren gegaan

  maar elk blogplatform heeft zo zijn nadelen

  zo worden mijn publicaties nier meer opgepikt door de zoekrobotten

  en dat heeft ook zijn gevolgen

  fijne avond

  Like

  1. Dat was wat ik al zei toen we nog bij die andere provider zaten en iedereen je aanraadde om er weg te gaan om al die problemen die er waren.. dat het bij een andere provider ook weleens mis kon gaan.. en dat is ook zo hè. Maar al met al vind ik het bij WP wel fijn hoor. Een beetje meer op jezelf.. geen lijstjes met nieuwe postings of meest bezochte blogs.. maar dat hoeft ook niet.
   Ja, jij was een paar weekjes eerder al overgestapt denk ik hè.. maar bij mij ging het niet zo makkelijk en ik heb even afgewacht of de deskundigen nog met een oplossing zouden komen (niet dus).. vandaar.

   Like

 5. MizzD wij zitten al sedert bijna één week,met de vermelding op dat t.v schermpje dat je onderaan ziet in die bruine boor” met beperkte internettoegang” met een rood kruis erin, maar er was niet de minste toegang verdikke, en iedere keer ik op je blog wilde of gewoon op de krant was het daar, om knettergek van te worden, en dan die uitleg dat het adres waarschijnlijk mis was, of zelf niet meer bestond, of dat mijn antivirus het niet aanvaarde. Komaan zeg ik kom al zo lang bij U, en dat gebeurd nu??? Ach meis alles draait om geld niets is meer gratis en dat het dan nog werkte naar behoren. Maar kom we zijn halve benen terug, maar zojuist kreeg hij weer zijn kuren, nu hoop ik dat het er hier eindelijk staat. Weet je wel hoe mooi je foto’s hier t tot hun recht komen? Nogal wat anders dan bij Skynet, maar wij wisten toen van niets anders, en ik vind het makkelijk als je van de ene foto een verhaal doet naar de andere,kun je heel goed volgen, en ik kan soms wel gerust een half uur komen kijken, als ik je uitstappen volg, dingen die je niet weet, of herkent,wat wil ’n mens nu nog meer he! Ach enkel ik mis soms wel uw copywriter, verdikke toch je lag soms dubbel, hoe hij dat schreef.

  Like

  1. Ik weet ook niet wat er aan de hand is.. ik was vorige week zomaar ineens uitgelogd.. maar dat had ik zelf niet gedaan! En het foto’s uploaden was ook even bijna niet te doen. Nu hoorde ik gisteren van Simonnne ook dat het erg lastig was om te reageren.. zo zie je maar.. er is óveral weleens wat loos! Hopelijk lukt het voor mijn lezers weer snel dat ze kunnen reageren hoor.. heb m’n instellingen nagekeken, of dié per ongeluk niet ineens anders stonden, maar nee.. je zou gewoon nog steeds moeten kunnen reageren. Dus fingers crossed!
   Ik vind het zelf een fijne manier van bloggen zo, die complete fotoverslagen.. was echt balen dat die oude postjes nu incompleet geworden zijn, maar kom.. soms verlies je weleens wat hè, zo is het leven. 😉

   Like

 6. Ik kan me goed voorstellen dat je wel even baalde toen je foto’s kruisjes werden… Maar fijn dat je nu hier een goede plek om te bloggen hebt gevonden. Dat soort technische dingen kunnen erg lastig zijn is ook mijn ervaring.

  Like

  1. Tja.. vooral omdat de laatste jaren ik erg veel foto’s gebruik, ik schrijf als het ware van foto naar foto, dus die postjes slaan nergens meer op. In de postjes van de beginjaren mis je ze niet zo heel erg.. dus ik bewaar de boel toch maar om nog eens terug te lezen
   Tja, ik zag heel erg op tegen die foto’s nog eens apart te moeten verhuizen.. het uitleg-verhaal was voor mij als digibeet niet erg duidelijk.. en zelfs m’n vriend begreep er niet veel van. Maar ik had het beter toch geprobeerd hè.. nou ja, van achteren kijk je een koe in haar gat! 🙂

   Like

 7. Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Ik heb wel eens een overstap van Blogger naar WP en andersom gedaan, en daarbij verdwenen ook hele stukken. En ik ben het met je eens dat bloggen vooral voor jezelf is, een online dagboek. Maar natuurlijk leuk als anderen het ook waarderen om te lezen.

  Like

  1. Oh.. ben al blij te lezen dat ik toch niet de enige ben, bij wie dat soorten dingen niet lukken hehe! Het leek er vorig jaar op dat het bij iederéén goed ging.. behalve bij míjn blog..! Sterker nog.. heb het blog van m’n overleden vriendin ook verhuisd om het te bewaren en dat ging wél goed..! 🙂
   Ik heb de ervaring dat als je zélf met veel plezier blogt, er vanzelf lezers en dus reacties komen. En dat is inderdaad natuurlijk het leukste dat er is! 🙂

   Like

 8. Gefeliciteerd hoor, en vooral zo doorgaan. Onlangs heb ik er 48 euro tegenaan gegooid, en heb nu 6 gigabyte opslag, en bezoekers krijgen geen reclame te zien. Wat is nu 48 euro per jaar voor een hobby toch?

  Like

  1. Nou, wat je zegt… dat is niks.. wandelen kost al meer aan inschrijfgelden en lidmaatschap van de wandelbond! 🙂 Dat ga ik dus ook doen als ik door m’n ‘tegoed’ heen ben.

   Like

 9. Maar je kunt ook na die 1 gig gewoon een extra blog er aan vast maken dan heb je terug 1 gig voor de foto’s. Dat die vorige provider er mee stopte was uiteindelijk logisch aangezien de blogs achteruit gegaan zijn. De meesten zullen op die facebook zitten zeker.

  Like

  1. Oh.. dat was een foutje in m’n tekst.. ’t is 3 GB hè.. dus ik heb nog wel even. 😉 Maar dat van die tweede blog klopt niet volgens mij.. dat telt op dacht ik.
   Ja tuurlijk.. er bleven maar weinig actieve blogs over.. en daarom vinden die adverteerders het niet meer interessant hè.

   Like

   1. Natuurlijk maar het ligt ook aan de provider want als je de bloggers aan hun lot over laat en weinig of geen feedback geeft of oplossingen dan haken de meesten ook af.

    Like

    1. Ja, vooral als ze doorlopend dingen veranderen en het dan niet erg kúndig doen, zodat er weer ándere dingen niet meer werken.. dat we er nog zo lang gebleven zijn is wel een wonder hè hahahaha!

     Like

 10. Oh gefeliciteerd. WordPress is een van de aller beste blogplatformen, Ik gebruik zelf de selfhost versie toen ik overstapte van web streepje log. Wel ruim voor ze er de brui aan gaven trouwens.
  En hele kranten, tja, dan valt er wat te lezen 😀 en te reageren. Ik ben zelf een fan van reageren en reacties dus voel me hier wel thuis om het zo maar eens te noemen.
  En je gaat door zie ik ook staan. Top dus.

  Like

  1. Het enige nadeel vind ik dat als er problemen zijn en je probeert hulp te krijgen van de mensen van WP, dat dat allemaal in het Engels moet.. dat spréék ik beter dan dat ik het schrijf. 🙂
   Vooral blijven lezen en reageren graag hehe.. houdt de boel levendig hè! 🙂

   Liked by 1 persoon

 11. Goede morgen Mizz. Heb jij maar een beperkte hoeveelheid foto mogelijkheden op je blog? Jammer, maar ach de oude logjes kun je misschien wel verwijderen, daar komen de mensen meestal niet meer op terug. Dan heb je weer ruimte voor ”nieuwbouwfoto’s ” Ik wens je een fijne woensdag toe.

  Like

  1. Maar ik vind het zélf leuk om de oude blogjes terug te lezen Haba.. daarom had ik er ook zo het hart van in dat die van de vorige provider nu nog nauwelijks de moeite waard zijn nu de foto’s weg zijn. Een blog is een online dagboek.. dus het belangrijkste voor jezélf.. vind ik toch. Ik zit nu na een jaar op 40% van de 3GB die je mag gebruiken.. heb dus nog zo’n anderhalf jaar eerdat dat op is hehe.
   Die hele oude blogjes werden trouwens nog wél bekeken hoor.. ik heb sinds die foto’s verdwenen zijn heel wat minder bezoekers per maand..!

   Like

Reacties zijn gesloten.