.. en meteen ook maar deel 2! :-)

bloes 00aWe waren dus de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht vanuit Geldermalsen aan het wandelen, m’n zussies en ik, vorige week zaterdag de 13e april. Het was zalig weer en we liepen lekker (hoewel niet snel).. we hadden van de twee laatste rusten er maar eentje gebruikt en liepen nu op de Appeldijk richting de witte molen, bloes 00bdie altijd met vlaggetjes versierd is voor deze tocht.. een mooi gezicht! Onderaan de dijk zagen we de eerste schaapjes met lammetjes liggen luieren onder een afdakje, maar die lammetjes waren al zo jong niet meer.. het was dan ook al half april hè!
Toen we de molen passeerden nam ik ‘m natuurlijk ook nog van dichtbij op de foto..bloes 01

Hierna ging de route anders dan wíj gewend waren van jaren terug.. in plaats van meteen de grasdijk achter de molen op, moesten we eerst nog een stukje rechtdoor en bleven we op asfalt.. maar uiteindelijk kwamen we na twee bochten naar rechts toch weer uit langs de rivier de Linge.. we hadden gewoon óm een fruitgaard heengewandeld. Vlak voor we weer terug waren bij de rivier zag ik de molen nog staan tussen wat kleine fruitboompjes door..bloes 02

Het leek ons een goede plek voor een grelfie.. zo met de molen op de achtergrond, maar dat was nog niet zo eenvoudig.. ik kreeg mezelf er steeds maar half op! Een medewandelaarster zag me tobben en vroeg of zij ons niet op de foto mocht zetten.. nou gráág natuurlijk! We zeiden nog wel dat het óók om de molen ging, maar ik denk dat dát toch teveel gevraagd was.. zussie heaven kreeg de molenwieken op haar hoofd hahahaa!

(oef.. nu weet ik weer waarom ik liever selfies heb.. niet zo beeldvullend! hahahaa!)
We vervolgden onze route dus langs de rivier.. en nu kwam echt een schapen-stukje.. neee, niet omdat wíj Dordtse schapenkoppen zijn hehe, maar omdat er dus echt veel schaapjes liepen daar aan beide kanten van de weg, die zoals op het bord te lezen was, het plaatsje Enspijk inleidde..

bloes 05

bloes 07Kreeg natuurlijk algauw weer half ‘the ass’ van die beesten.. en als ze wél naar me keken staken ze hun tong uit..! hahahaa!bloes 08

bloes 09aWe bleven lekker doorwandelen en de volgende rust zou al snel volgen.. de Veerdam in Enspijk is dat.. een leuk dorpje aan de rivier. De rust daar is altijd gezellig met rockbands of fanfarekorpsen in de muziektent. Meestal nemen we hier nog eens koffie, maar wij waren dit keer nog steeds niet echt moe, dus ook hier gingen we niet zitten.. alles beter dan die lage zit en dan weer overeind zien te komen, want ja.. die bankjes zijn bij bijna alle rusten hetzelfde.. planken op kratjes hehe.. ik kreeg bijna heimwee naar het terras bij de rust bij het buurthuis in Tricht op de oostelijke route.. daar staan tenminste echte stoelen!bloes 10

bloes 12aWe wandelden meteen door naar weer zo’n tijdelijke brug over de Linge.. en ook hier misten we de soldaatjes die er vroeger altijd op hun bootjes zaten de boel in de gaten te houden. Ik weet niet of die bruggen nog steeds door het leger hier aangelegd worden voor deze tocht, misschien wordt het tegenwoordig wel door een civiele dienst gedaan. Best wel jammer hoor.. dééd dat leger nog eens iets nuttigs..! hahahaaha!bloes 11

Hierna werden er afstanden gesplitst.. wij, als 15km-wandelaars, moesten linksaf. Ook weer een mooi groen stuk (dat is deze tocht eigenlijk praktisch helemáál hè), waarbij we op een gegeven moment, op de Notendijk, langs een mooie grote boerderij komen waar, wat wij noemen, het ‘honingwinkeltje’ in is. Het is eigenlijk een zorgimkerij (*KLIK).. maar als wij binnenstappen valt het winkeltje met allerhande dingen van bijen, honing en was het meeste op. Ook nu weer namen we even een kijkje.. er is ook een ruimte om even wat te kunnen drinken, maar dat zit natuurlijk altijd stikvol tijdens deze tocht..bloes 13

bloes 14

bloes 15

Leuk, die knapzakjes.. doen me terugdenken aan m’n jeugd.. als ik boos was op de wereld (haha) dan pakte ik m’n belangrijkste bezittingen ( geen flauw idee meer wat dat was, maar veel zal het niet geweest zijn) in een theedoek en met een bamboestokje erdoor trok ik dan de wijde wereld in. Soms met de fiets.. en dan vergat ik de fietspomp niet mee te nemen náást m’n knapzak hoor hahahaha! Als ik dan na een klein kwartiertje terugkwam had natuurlijk niemand me nog gemist.. grrrr! hahahahaa!

Rechts tegenover de boerderij was ook weer een grote fruitboomgaard.. tijd voor echte bloesemfoto’s nu.. ze waren niet meer bevroren hier hoor..bloes 17

bloes 18Aaaah.. zó mooi! Maar kom.. we waren pas ongeveer halverwege hier.. we moesten echt weer verder. En terwijl ik onderweg in de berm zowel herfstige als lenteachtige groeisels  zag..

.. ging het op een gegeven moment langs de poort van Heerlijkheid Mariënwaerdt..bloes 21

Dit mooie landgoed is altijd opgenomen in de westelijke routes.. soms was er zelfs een rust in het restaurant daar, maar die ene keer dat wij daar eens gebruik van maakten, bleek de appeltaart al op.. en ze hadden toch, volgens de mevrouw van het restaurant,  echt wel zo’n 30 taarten ingekocht..! euhmm.. 30 maar? da’s zo’n 360 punten.. voor een tocht waar duizenden mensen aan meedoen..? hahahaha! die hadden de boel flink onderschat! Maar goed.. zo ver waren we nog niet.. we zagen hier aan de weg iets nieuws, een infobordje over een biersteeg..

Er stond een huis verscholen achter bloesemboompjes..bloes 23

bloes 24a.. en terwijl zussie heaven, die alsmaar liep te tobben met haar schoenen.. -dan weer steentjes, dan weer een losse veter.. en later in de auto bleek ze ook een flinke blaar te hebben-.. haar schoen nog maar weer eens in orde maakte, probeerde ik dat huis toch nog te pakken te krijgen op foto, maar het was onbegonnen werk. En eigenlijk was het wel heel erg mooi zo hè..

bloes 25

De andere kant op trouwens ook.. hele weilanden die geel kleurden van de paardenbloemen..

Rechts was het inmiddels ook weiland geworden.. en ik zag in de verte weer koetjes..bloes 27

Die zouden we later nog van iets dichterbij zien.. want de route leidde ons een flink stuk rond dat weiland. Ook nog na de bocht naar rechts.. aan die weg daar nog een mooi hek met naam..bloes 28

.. en rechts dus die Lakenvelders, zoals die koeien heten volgens zussie heaven en mezelf.. te herkennen aan dat witte ‘laken’ om het midden van hun lijf.
Nou.. we waren nu ondertussen wel over de helft van de tocht hoor.. kilometertje of 8-9 hadden we al onder de voeten door gehad. Het ging nog steeds wel goed, maar we keken uit naar de tweede keer dat we rust De Kievit aan zouden doen.. want we kregen zo onderhand weleens een beetje honger! Het laatste deel van de tocht komt in een volgend postje!

bloes 29

Advertenties

22 gedachten over “.. en meteen ook maar deel 2! :-)

 1. Stevig onderschat met die taarten. Misschien volgend jaar ergens met een stand zelfgemaakte appeltaart gaan staan, succes verzekerd 🙂

  Like

  1. Dat doen ze dus al bij de eerste rust.. die van De Hoenderik.. die hebben een appelboomgaard dus die kunnen hun eigen appels nog gebruiken ook..! 🙂

   Like

 2. Wat zullen jullie drie zussen genoten hebben. De tocht doet in ieder geval zijn naam eer aan dat blijkt uit de mooie foto’s. Fijne Paasdagen!

  Like

  1. Ja, het was een aardig grote stoet wandelaars.. je hoefde de routebeschrijving niet te gebruiken, kon gewoon achter de rest aan lopen. 😉

   Like

 3. En wat een leuke knapzakjes, dat iets echt dat ik zou gekocht hebben. MizzD weet niet waar ik die kan kopen? Geen adres of naam die je U kan herinneren, ja dat is echt de tijd van toen, nu zie je ze niet meer, en ieder kind heeft dat wel gehad, dat alles tegen je is, en je trok de wijde wereld in. Haha met de fiets.Mooi dat verhaal, daar hou ik van dat je ook oog hebt voor de tijd van toen, wat het met je doet als je dat knapzakje plots terug zag liggen. Aansluitend bij je mooie foto’s, is hier in België een schrijnend verhaal bezig.
  Las zojuist in de krant dat er een ongeziene crisis is bij de perenboeren, hier de link lees zelf maar
  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/04/18/ongeziene-crisis-bij-perenboeren-door-droogte-straks-zijn-we-al/?deliveryName=DM9891. Doodjammer en al dat werk dat nutteloos is, en lijkt te blijven, maar wat moet je dan beginnen?

  Like

  1. Ik heb altijd wel het idee dat het geklaag van boeren met een korreltje zout genomen moet worden.. maar die droogte van vorig jaar was echt wel extreem. Tja.. er zullen er failliet gaan, maar er zullen er ook wel weer opkrabbelen denk ik.

   Maar greta.. wat moet je nu toch met een knapzakje? hahahaa! Ik heb tegenwoordig nóg niet veel aan belangrijke spullen, maar toch wel meer dan in zo’n knapzakje kan..! 😉 Het was simpel een boerenzakdoek en een stokje.. zoiets maak je toch gemakkelijk zelf?
   Het adres van die zorgimkerij zal op de link staan die ik toevoegde hè!

   Like

   1. Wel MizzD ook al lijkt het een simpel dingetje, ja vind ik mooi als decoratie. U bent iemand die handig is, maar ik helemaal niet, zo niet weten waar ik zo’n zakdoek en stokje moet vinden, en het moet dan ook heel juist geknoopt zijn, verdorie ik ben een moeilijke ze. Ach goed idee ga ik direct kijken, en Loes ( weet je nog met haar hangbuikvarken) die had al heel het internet afgezocht voor zo iets, en voila, bij MizzD kan je alles vinden. Ik hou je op de hoogte, wij vinden ze zo mooi, ja kinderlijk misschien, maar je moet altijd nog een beetje kind kunnen zijn, gelukkig zonder dat er een duur prijskaartje eraan! BEDANKT!

    Like

 4. een mooie natuurwandeling in de lente Mizzd

  heel wat deelnemers zo te zien..

  wat mij vooral opvalt zijn die tijdelijke bruggen

  hier heb ik dat nog nooit gezien

  groeten

  Like

  1. Ja, dat is, naast de bloesems, ook een attractie van deze tocht.. door die tijdelijke bruggen kom je waar je normaal niet mag of kunt komen en dat vind ik dus altijd leuk.
   Er was een recordaantal wandelaars van iets meer dan 34.500 mensen.. op sommige stukken was het dan ook echt wel heel erg druk.

   Like

 5. Wat een prachtig gebied en een erg leuke wandeltocht. Je ziet toch behoorlijk wat op zo’n trip maar ik zou behoorlijk afknappen als er geen appeltaart was. Van een grelfie had ik niet eerder gehoord trouwens 😆 maar ik snap ‘m. Het leger kunnen ze beter afschaffen denk ik. Kost een berg voor weinig. 😛

  Like

  1. We hadden er ook nog eens láng voor in de rij gestaan.. want het bord met de aanbieding voor ons wandelaars.. ‘koffie met appelgebak’ stond gewoon buiten nog voor de deur.. dát vond ik het slordigste.. zo’n los krijtbord.. dat kan je weghalen of aanpassen. Maar nee.. ze hoopten denk ik wat van hun dure broodjes dan te verkopen..! afleggers!
   Haahaa.. twelfie, grelfie.. ik heb zo al wat verzonnen hè! als je niet altijd alleen wandelt, maak je ook weleens selfies van meerdere personen. 🙂

   Tjaaa.. en wat kan dat legertje van ons doen als er nu nog echt een oorlog uitbreekt.. iedereen heeft tegenwoordig kernwapens.. boem en klaar! :-/ Inderdaad maar afschaffen.

   Liked by 1 persoon

 6. Goede morgen MIzz. Ja ik blijf eentonig, maar weer een mooie fotowandeling van jullie. Ik kan niets anders zeggen dus. . . weer dezelfde tekst. Fijne vrijdag gewenst.

  Like

  1. Nou, dat geeft natuurlijk niet.. als je het mooi vindt mag je het schrijven hè.. al is het 10 keer..! 🙂
   (trouwens ook als je het níét mooi vindt.. maar dat zou ik wel jammer vinden hehe)

   Like

Reacties zijn gesloten.