Auww!

flora 84Tjonge.. ik heb weer wat.. was net in de tuin wat onkruid aan het trekken, ga ik op één van de bielzen staan die de borders vormen.. blijkt dat hele ding poreus omdat er een wespennest in zit..! Zakte er compleet doorheen natuurlijk en die rotbeesten vielen  meteen massaal aan..! Ik maken dat ik binnen kwam, maar Jaxon was zo slim om, toen ik ‘m in paniek riep om mee te komen, weer helemaal naar achter in de tuin te rennen.. pff..! Uiteindelijk waren we beiden binnen.. maar toen was het kwaad al geschied.. ik heb een steek of 20 denk ik, op armen, benen, voeten, rug en eentje op m’n kaak, die het meeste pijn doet. En Jax heeft in ieder geval een dikke neus. Omdat ik nog nooit zo veel steken tegelijk gehad had, ben ik toch eventjes naar de huisarts gegaan, maar ik lijk dus echt geen allergische reactie te krijgen.. dus moet ik koelen. De dierenarts zei dat door de telefoon ook, maar Jax laat zich maar moeilijk koelen hoor. Ik ga voor de zekerheid straks toch maar even met hem daar langs, want ik wil zeker weten dat het geen kwaad kan voor dat beest.. hij is vast ook nog gestoken waar ik het niet kan zien.. zekerheid voor alles.
Pff.. wat een ellende.. en dat voor wat onkruid..!  😦

Advertenties

29 gedachten over “Auww!

 1. Zoiets meemaken is zeker niet leuk ,hopelijk is het goed afgelopen voor Jaxon en jou. Verleden jaar kwam ik iets gelijkaardigs tegen toen ik gras afreed . Er liggen biels naast de laurierhaag (omdat die een beetje hoger ligt dan het grasperk). Ik reed per ongelijk met de grasmachine tegen een biels aan en plots kwam er vanuit een holte in de biels een zwerm wespen op me af. Ik heb de grasmachine gelaten waar die was( valt toch stil als je de hendel niet blijvend aantrekt) en ben het op een rennen geslagen tot in de keuken. Al die wespen kwamen achter me aan!! De hele zomer ben ik niet meer in de nabijheid van het wespennest gekomen en liet daar het gras maar groeien want telkens ik te dicht kwam waren ze daar weer! :-). Nu in het voorjaar heb ik die holte helemaal volgestopt met aarde en zie ik tot nu toe geen wespen.

  Like

  1. Da’s net zoiets ja! Maar aarde helpt echt niet hoor.. dat nest kan er nog heel goed nog zitten.. hebben wij ook eens naast de voordeur gehad. Vriendlief heeft vandaag met een gif in schuimsprayuitvoering alles vakkundig uitgemoord en het nest met een spade compleet klein gemaakt. Hoop dat dat nu klaar is dan.. maar ik ga die tuin voorlopig toch niet meer in..! Het doet nog veel te veel pijn!

   Like

 2. Hoi Mizzke!
  Wat lees ik hier? Aangevallen door wespen! Aiaiai! Dat zal inderdaad wel schrikken geweest zijn!
  Gelukkig komen jullie er met de schrik vanaf (en jij dan nog met een dubbele schrik voor Jaxon erbij)!
  Verder goed afkoelen en zéker uitkijken want dit wil je geen 2 keer meemaken!
  Groetjes!

  Like

 3. Wat een narigheid Mizz. , dan wil je even wat in de tuin doen en dan krijg je zoiets. Ik ben voor zover ik weet eigenlijk nog nooit door een bij of een wesp gestoken. Als er eentje in huis zit, probeer ik ze altijd met een glas en een kartonnetje te vangen en buiten te zetten, dat lukt meestal prima en ze vliegen buiten gewoon weg en proberen niet om me aan te vallen. Gelukkig dat Jaxon er geen in zijn keel heeft gekregen, honden willen nog wel eens naar zo’n insect happen. Dat is dan levensgevaarlijk natuurlijk. Ik hoop dat je snel geen last meer hebt van die steken, het lijkt me echt geen pretje om er zoveel te krijgen.

  Like

  1. Ik heb van bijen nooit last.. als je die met rust laat, hebben ze niet eens in de gaten dat je er bent hè. Ben door wespen ook altijd alleen maar per ongeluk gestoken.. toen ik er een keer op ging zitten, of toen ik iets in m’n nek voelde kriebelen en dat wegveegde. Dit was ook per ongeluk maar het waren er zovéél hè.. en ze vielen echt aan.. echt eng hoor. Was het meeste blij om dat Jaxon er niet eentje binnen had gekregen. ja.

   Like

 4. Nou je bent flink te pakken genomen, daar zou ik ook van schrikken.
  Gelukkig geen allergische reactie, voor beide dan.
  Nu het wespennest nog opruimen. Hans

  Like

 5. Oh, wauw, ja zoiets kan natuurlijk ook. Toch fijn dat jij er tegen kunt en met je knuffelhond komt het ook vast helemaal goed 🙂

  Like

  1. Blijkbaar dat het kan.. het overkwam me! 🙂 Gelukkig blaas ik niet op nee.. en Jaxons neus wordt ook alweer wat minder dik!

   Like

 6. Oei, wat een schrik! Wespensteken zijn vreselijk pijnlijk. Goed dat je even bij artsen gecontroleerd hebt, voor mens en dier. Ik had ze ook een keer in de spouwmuur, en dus steeds wespen binnen. Akelige beesten, maar ze zullen vast wel goed werk doen. Als ze maar uit de buurt blijven. Sterkte!

  Like

  1. Het brandt hè.. gek genoeg soms even minder en dan weer erger.. hopelijk is het morgen toch al een heel stuk minder.
   We hebben al eens een nest naast de voordeur gehad, in een oud muizenholletje of zo. Was ook héél vervelend, omdat je daar steeds langs moet. Hebben we ’s avonds laat er gif in gegooid.. de volgende ochtend niks meer te zien. 😉

   Like

 7. Oude remedie van ons Gaby, was een stukje keukenrol of gelijk wat goed doordrenkt met azijn, dat is wel de eerste hulp hier. Onlangs nog gehad met een vliegenraam uit de venster te halen, en dik en rood zag die vinger maar de pijn was weg en dat dan s’avonds, zo hebben wij ons toen verholpen. Maar het is niet te onderschatten.

  Like

  1. Ja.. azijn werkt ook goed.. maar gewoon koelen met water ook.. alleen is Jaxon niet erg meewerkend wat dat betreft. Dus de azijn heb ik maar al helemáál niet op ‘m geprobeerd. Maar de dierenarts heeft me nu verzekerd dat z’n keel in orde is.. en dat is het engste altijd hè, als ie er eentje ingeslikt zou hebben. Gelukkig niet dus.

   Like

   1. Je mag er niet aan denken als Jaxon nu zo’n eentje in zijn keel had gekregen, om gek te worden van angst. Kom MizzD hopen dat dit nu eens een goed einde mag krijgen, en heel blij te lezen dat nichtje naar huis mag, daar zal ze veel rapper herstellen in haar vertrouwde omgeving, dan in die witte wereld.

    Like

 8. Maar had je dan niet door dat er een wespennest ergens in je tuin zat? Wij hadden er ook eentje in de spouwmuur zitten en dan zag je regelmatig een wesp in huis. maar ja vroeg of laat zou je het toch ontdekt hebben maar dan niet zo spectaculair als nu het geval.

  Like

  1. Inderdaad.. ik keek om en dacht dat er allemaal pissebedden in die balk zaten.. en toen vlogen ze allemaal op en bleken het boze wespen te zijn..! Vind er nog steeds hierbinnen.. dood of op apegapen.

   Like

 9. Oei, dat klinkt minder goed. Ik kan me zelf 4 of 5 wespensteken voorstellen omdat ik dat al is voor heb gehad maar 20 is toch wel gevaarlijk denk ik zo. Goed dat je naar de dokter bent geweest en ook voor Jaxon want misschien kan hij wel allergische reacties hebben.
  Ow ja ik had blijkbaar 2 abonnementen op je blog en ik kan mijn nickname niet omzetten omdat die dan op de reisblog ook veranderd. Ik probeer 1 abonnement te stoppen omdat 2 toch geen zin heeft om te kijken of het nu wel gaat.

  Like

  1. Was ook wel vaker gestoken en dan reageerde ik ook niet allergisch.. maar zóveel, ja, dan ga ik toch wel even naar de huisarts hoor! Ze heeft netjes alle steken bekeken of er geen angel meer in zat en ik heb een koelzalfje gekregen.. maar de natte handdoek werkt beter! 😉
   Twee abonnementen op míjn blog? snap ik niet. Of misschien toch wel.. je bent een volger via email en via wordpress.. inderdaad beter eentje te stoppen dan.

   Like

     1. Ik krijg altijd een melding via outlook en via gmail en mijn vrouw ook met haar gmail. Maar nu heb ik denk ik alleen de outlook nog over. Maar ga het zeker nog even checken

      Like

 10. Potjandorie, dat is niet zo mooi mizzD!! Gelukkig dat je geen allergische reactie krijgt, dat scheelt een beetje. Arme Jaxon, hopelijk valt het bij hem mee. STERKTE!

  Like

  1. Dank je Edward! ’t Was vooral heel erg schrikken.. en het brandt dus.. maar je went eraan.
   Jaxon is ondertussen nu toch wat gaan drinken en gedraagt zich eigenlijk wel normaal voor op een warme dag.. zal wel loslopen hoop ik. Maar ik hou ‘m wél in de gaten.

   Like

Reacties zijn gesloten.