Beetje Engels..

fre 80aTijdens het Hemelvaartsweekend, dat ik samen met vriendlief en Jaxon in de ‘Pays de Loire’ doorbracht, waren we op vrijdag de 31e mei aangekomen bij een tweede zogenaamde ‘village de caractère’.. met de best wel moeilijk te onthouden naam.. euhmm. ben ‘m weer kwijt.. effe zoeken hehe.. ah ja! St. Céneri-le-Gérei.. oef, een hele mond vol hè! En ook van dít plaatsje wisten we weinig af (alleen dat het in een kronkel van de rivier de Sarthe ligt).. en van de infoborden werden we niet veel wijzer, trouwens, net zo min van het Toeristenbureau, waar men alleen maar hele lange wandelingen in de aanbieding had. Nou, het is ongetwijfeld een prachtig wandelgebied.. maar met de temperaturen die wij inmiddels hadden daar, echt niet leuk om veel reliëf te moeten bedwingen hoor! We besloten om gewoon maar weer een beetje rond te wandelen.. kijkend naar waar het gros van de andere bezoekers ( het was best toeristisch hier en dan is het op zo’n mooie vrije dag natuurlijk meteen druk) heen ging. Allereerst kwam je uit op dit kruispunt van straatjes.. hier kon ik meteen al een leuk uithangbordje scoren..

Er stond ook een robuuste kop op een sokkel.. van één of andere kunstenaar die uit het dorp kwam, ik kende hem niet..fre 82

Naar rechts zag ik in de verte een oude Renault4 staan, achter mij een mooi gebouw met een torentje..

.. en naar links ging het omhoog langs een prachtig begroeid tuintje.. dit punt vond ik erg lijken op een Engels dorpje.. we zaten hier natuurlijk niet zo ver bij Bretagne vandaan, daar heb ik dat gevoel ook altijd..fre 84

fre 85Volgens vriendlief had de mevrouw van het Toeristenbureau gezegd dat we richting de kerk konden wandelen, dan konden we doorwandelen naar de kapel. 17Mjaaa.. maar waar wás die kerk? er was vanaf dit kruispunt geen kerk te zien, maar alle weggetjes er vanaf liepen dan ook krom. De meeste andere mensen gingen echter richting die Renault4.. dus gingen wij daar eerst ook maar eens kijken. Vóór dat we ook maar iéts van een kerk zagen, zag ik toch al heel wat grappige kleinere dingen, zoals weer eens een mini-biebje (en ja Lies.. ik moest weer aan je denken hoor!), een windvaan in de vorm van een vis en een beetje gek heiligenbeeld in een nis met glas ervoor.. er stond St. Anne onder, maar ik vond dat het net leek of het figuur een baard had.. nu zíjn er wel mannen die Anne heten natuurlijk.. maar heb echt geen flauw idee of er mannelijke héiligen zijn die zo heten hahaa..

En gelukkig.. nadat we de kromming voor het grootste gedeelte gehad hadden, zagen we dan toch een kerk boven een muurtje uit piepen..

Er stond een bordje voor de kerk dat naar een panorama wees, dus liepen we aan de zijkant langs de kerk en inderdaad.. het was een prachtig uitzicht..fre 88

fre 89a04Na er nog eventjes van te hebben genoten (en wat mislukte (!) selfies te hebben genomen), maakten we plaats voor andere mensen en wandelden achter de kerk om verder en terug naar de weg. Hierbij liepen we langs de muur van het kerkhof, maar dat kon je aan die kant helemaal niet zien. Pas toen we wat lager bij de weg uitkwamen, zagen we de grafzerken pas staan..fre 90

Er meteen na stond er, ook weer nét Engels, een mooie cottage met bloementuin.. ik vermoed eigenlijk dat het een soort van pastorie was, maar dat dat op een geweldig mooi plekje stond weet ik wel zéker..fre 91

En toen zagen we waar al die mensen ook op weg naar toe waren geweest.. want onderaan de helling (eerst naar boven naar de kerk gelopen, ging het nu weer steil naar beneden.. m’n kuiten hadden goeie training dat weekend! hehe) zagen we in het gras die kapel staan waar we over gehoord hadden. Het was best een flink ding.. en het stond daar bijna onwerkelijk te wezen in het groen..

Beneden aangekomen zag ik dat je naar binnen kon.. en dat deed ik dan ook maar even. Het was maar heel eenvoudig..

fre 94

Vriendlief was met Jaxon naar de oever van de rivier gelopen en had daar nóg iets ontdekt.. aan de overkant was blijkbaar een kleine bron.. en daar had men ook een klein bouwsel omheen gezet..

Het werd al warmer en warmer.. en we keken zo eens terug naar de kerk..fre 96

.. we hadden beiden geen zin meer om weer terug omhoog te wandelen.. en besloten onderlangs, langs het water, door de groene weide, terug te lopen naar de parkeerplaats..

fre 98

Hierbij kwamen we nog langs wat paardjes die daar zalig in alle rust stonden te grazen..

fre 100

fre 101

fre 102Je kon echt helemaal onderlangs het dorpje door wandelen over dat paadje.. en via een klein klaphekje kwam je uiteindelijk meteen op de parkeerplaats uit. En daar wachtte een kleine verrassing.. de bestuurders van een classic car-rally hielden er lunchpauze.. en hun mooie karretjes stonden her en der op het parkeerterrein gestald. Nouuu.. dat werd effe een fotorondje voor mizzD hoor hahahahaa! Zo’n mooie bonus aan dit dagje uit..

fre 104

Via een mooie groene route reden we dan terug naar Fresnay, maar we hielden wel een stopje bij een supermarkt hè, want die avond gingen we natuurlijk barbecue-en.. maar da’s weer voor een volgend postje!

fre 106

9 gedachten over “Beetje Engels..

 1. De kop op de sokkel lijkt wel op Obelix.
  Een prachtig dorp met de bloemen, planten en uitzicht.
  Inderdaad mini-biebje en Lies, die horen bij elkaar.
  Nou Anne, is wel een heilig boontje, maar heiligen heten toch vaak Anna.
  Maar wel gevonden: http://www.heiligen.net/heiligen/02/27/02-27-1601-anne.php
  Gelukkig dat jullie onderlangs, langs het water terug zijn gegaan gezien de onverwachte verrassing.
  Wat een prachtige exemplaren van oldtimers zijn het. Hans

  Like

 2. ‘k Vond toch wel de naam van dat log beest niet zeker…, intussen wel.
  Hoe lief, MizzD, een bibje zien en aan me denken.
  Heel mooi kapelletje, en ’t staat daar prachtig.
  Om in de sfeer te blijven ‘hemels’ ! En dan nog zo’n afsluiter…
  Lie(f)s.

  Like

 3. Ik ben een paar keer in Engeland geweest, en die cottages zijn zó mooi, vooral die tuinen erbij. Die “oude karretjes” kosten nog wel een lieve duit denk ik.

  Like

 4. Ben het met je eens, het doet Engels aan. Het licht door het raam van het kapelletje trof me… mooi!
  En de groene glooiende landschappen, prachtig!

  Like

 5. Wat een geweldige plek daar dat village de caractère .. uhm, nu moet ik even terug scrollen want ik ben het ook weer vergeten… Nee, ik vergat het weer toen ik naar beneden scrolde. Je weet wel 🙂
  Die Renault staat er goed bij, denk ik, want hij is best ver weg nog en klein fototje.
  Ik zie wel dat jullie weer een prachtige omgeving bezochten.

  Like

 6. Goede morgen MIzz. de foto van de boterbloemen tegen de lucht is er eentje om in te lijsten, het geeft me gelijk een vrolijk zomers gevoel. De rest van je reportage is ook weer mooi geworden. Ik wens je een fijne dinsdag toe.

  Like

Reacties zijn gesloten.