We houden ons verstopt..

aber 20aOp wandel met Jaxon in het Overkamppark in Dordrecht.. op 1 april, toen ik eerst even een bloemetje op de begraafplaats gebracht had.. 1 april was mijn moeders geboortedag en ik kon het, ondanks de omstandigheden, niet laten daar even bij stil te staan. Van de gelegenheid gebruik makend, liet ik Jax toen ook meteen daar maar in Dordt uit dus.. vond het leuk weer eens een andere omgeving te zien. We waren het voorste gedeelte van het park al door gekronkeld.. en op het paadje met de enorme populieren ernaast uitgekomen. Deze bomen stonden ooit vast langs een weggetje richting (het ooit zelfstandige dorpje) Dubbeldam, waar die singel dan ook langs liep. Maar nu staan ze een beetje plompverloren midden in het park hehe. Aan het einde komt dit pad uit bij het fietspad dat evenwijdig loopt aan de Ringwegaber 20b (oude Dordtenaren, zoals ik, noemen dit de rondweg, want zó werd ie eerst genoemd).. een autoweg over het gehele eiland van rijksweg A15 naar rijksweg A16 (en vice versa). En waaróm ie eerst ‘rond’ en daarna ‘ring’ genoemd werd is me een raadsel, want rond loopt ie helemaal niet hehe. Waarschijnlijk omdat ie buitenom de stad loopt en je die dus niet door hoeft te rijden van de ene naar de andere rijksweg.
Meestal was het hier uitkijken met wandelen, want: druk met fietsers en brommers, maar dit keer natuurlijk niet.. er is nog maar heel weinig verkeer.. klein voordeeltje van deze ramp! En algauw is er voor voetgangers toch ook weer een apart paadje voorzien. In de berm tussen fiets- en voetpad zag ik een eenzame, half vergane, narcis.. en ook dit keer weer zag ik thuis pas, op het grote scherm van m’n pc, dat er zo’n groen spinnetje in zat..! Zijn dat speciale narcis-spinnetjes of zo? hehe..aber 21

Eerst nog vlak naar het fietspad lopend, zag ik de bocht in ons pad, die ons er even wat verder vanaf zou leiden, al van verre aankomen.. naast het pad wat hulststruiken die nog besjes hadden.. een teken dat het een zachte winter geweest is denk ik, anders hadden de vogels die al láng opgevreten..

aber 23Die bocht gaat over een watertje en daaraan staan daar op dat stukje ook weer een paar flinke kastanjebomen..

Erachter kijk je tegen een hegje aan, die het terrein van het kasteeltje afbakent. Erachter stond een donkerbruin paard te grazen, maar de heg was te hoog, ik kreeg er slechts z’n rug op. Aan de andere kant van het pad probeerde ik nog maar weer eens het speenkruid op de foto te krijgen, zo’n schattig en vooral ook vrolijk bloemetje..aber 25

aber 26

aber 27aJaxon wandelde lekker voort.. hij had het naar zijn zin.. dat merk je aan het feit dat ie vóórop loopt.. als ie het allemaal wat minder interessant vind, sjokt ie half achter me hehe. Nu ik momenteel even tob met rugklachten is dat des te vervelender, want dan loop ik dus met een halve kronkel in m’n wervelkolom. Dus trek ik ‘m dan om de zoveel tijd eventjes naar voren in de hoop dat ie voorop blíjft lopen.. soms lukt dat, soms niet. Dáár was het niet nodig.. het ging vanzelf goed.. al die nieuwe luchtjes die geëxploreerd moesten worden lonkten genoeg! Maar de reiger, die zich een beetje verstopt had achter het riet, merkte ie niet op.. ik wél..aber 28

Aan het einde van het pad kruist ie met een fietspad er dwars op.. hier komt ook de oprijlaan van de achteringang van het kasteeltje uit.. wij sloegen er voorlangs rechtsaf..

De verkeersveiligheid toch een beetje in het oog houdend, ging ik links van dit stoeploze pad wandelen.. en daar links had ik een prachtig uitzicht op een vijver van weer een ander park, het Dubbelmondepark.. er zwom een fuut rond hehe..aber 30

aber 31

Dichterbij ontdekte ik in de sloot een verdronken fiets ;-)..aber 32

Het deed me denken aan een postje van Joke, die zo’n tafereeltje in één van de havens in de bínnenstad van Dordrecht aantrof en het op de foto zette.. het was een hernieuwde kennismaking voor mij met dat prachtige blog van haar.. want ja, álles wat met Dordrecht te maken heeft, krijgt altijd mijn aandacht!
En toen kwam het kasteeltje Dordwijk in zicht.. en deed net iemand het licht uit..! Oftewel, er dreef een wolk voor de zon. Toen ik bij het smeedijzeren toegangshek, mét naam, aangekomen was, was het licht gelukkig weer aan gegaan hehe..aber 33

aber 34

aber 35

Aan de andere kant bleef ik maar op het Dubbelmondepark uitkijken..

aber 37.. en daar in de verte zag ik, waar dit park bekend om is.. er grazen Schotse hooglanders! Reden voor mij om er nu, met Jaxon, niet te gaan wandelen hoor.. hij zou maar in paniek raken! Dat deed ie nú bijna al, toen ie ze ineens van wat dichterbij aan de overkant van het water zag staan grazen. Ook deze kolossen hielden zich een beetje verstopt achter de bomen, maar dat prachtige roestbruine haar stak toch mooi af tegen het groen..aber 38

Jaxon en ik sloegen hierna al snel weer een paadje naar rechts in.. een beetje weer terug richting het parkeerpleintje waar ik de auto had achtergelaten hè. Maar op dat laatste stuk maakte ik ook nog wel een paar mooie foto’s hoor, dus er komt nog een laatste postje over deze Dordtse wandeling!

aber 40

30 gedachten over “We houden ons verstopt..

 1. Ik heb nog nooit een verdronken fiets gezien die er nog zo relatief goed uitziet als deze. Ik woon in een wijk met veel water en vijvers en daar wordt door de gemeente ook wel regelmatig fietsen opgedregd maar die zijn niet meer zo compleet.

  Like

  1. Hij lag er wellicht nog niet zo lang in? In ieder geval nog geen járen, want ik heb het laatste jaar er diverse keren gewandeld en had ‘m nog niet eerder zien liggen. 🙂

   Like

 2. een mooie wandeling Mizzd

  een verdronken fiets , ik, vraag me af waar die met hun gedachten zitten

  voor zo’n Schotse hooglander, zou ik een ommetje maken

  in natuurgebieden zie je hier vaak Schotse galoway runderen, die toch wat rustiger zijn

  groeten

  Like

  1. Meestal had een verdronken fiets een drónken bestuurder..!

   Ik vind ál die runderen maar riskant om van dichtbij tegen te komen.. het zijn en blijven beesten, en vaak nog nieuwsgierig ook!

   Like

 3. Mooi park! Wat zijn die kastanjebomen al ver bij jullie! Ik ga gauw eens kijken hier op de Brink hoe het staat met de kastanjebomen daar.
  Ik zweer bij Spiroflor gel van VSM, helpt fantastisch tegen pijn.

  Like

  1. Ja, die staan al in de knop, die kastanjes.. maar alleen de bomen die in het zonnetje stonden volgens mij hoor.

   Ik óók! 🙂 ben fan van Spiroflor.. ik smeer me wezenloos ermee nu.. maar het is bijna op! moet ik weer zo’n onveilige winkel in grrr!

   Like

 4. Goede morgen Mizz. Is dat groentje geen bladluis? Ik kan het beestje niet heel goed zien, maar er bestaan wel van die heel groene bladluizen en groene spinnetjes ken ik zelf niet, misschien bestaan die ook wel, want ik ben zeker geen kenner van dat soort diertjes. Je hebt me weer meegenomen op een leuke wandeling , met Jaxon op pad zie je vaak leuke dingen, al is zo’n verdronken fiets natuurlijk niet leuk te noemen. Toen ik als studente in A’dam woonde had ik een heel oude omafiets gekocht, in die tijd absoluut niet populair, en die werd met twee sloten aan een boom vastgemaakt zodat die niet weg was als ik de volgende dag weer naar de les moest. In vakanties, wanneer ik langer weg was, sleepte ik hem twee trappen op en zette hem op mijn kamer tegen mijn bed aan. Ja een fiets hoe oud ook , daar was ik zuinig op.
  Ik wens je een fijne woensdag toe.

  Like

  1. Voor een bladluis zijn de pootjes te lang en het gehele beestje te groot denk ik. Ik heb wel niet geteld hoeveel pootjes het waren.. hehe!
   Generáties Nederlanders zijn altijd heel zuinig op hun fiets geweest.. het betekende vaak je enige vervoersmiddel hè.. zónder kwam je nergens.. maar tegenwoordig..??

   Like

 5. Zelfs de beste knutselaar, zou niets meer met die fiets kunnen aanvangen, na een ritje van A naar B, gewoon gedumpt misschien. Gelukkig dat het licht weer aanging, het was maar een korte storing dus. Die Schotse hooglanders, zijn imposante dieren, die respect afdwingen.

  Like

  1. Ja, dat denk ik wel.. meestal worden die in het weekend na het stappen gepikt hè.. en zijn ze dan bijna bij huis, dumpen ze de fiets in het water, anders vragen de ouders zich wellicht af waar die fiets vandaan komt..!

   Het licht ging zo af en aan uit.. het was geen heldere blauwe hemel die dag, maar wél erg mooi weer. 🙂

   Je ziet op één van de boomstammen de strepen van waar die ene z’n hoorns op geslepen heeft.. ik blijf er vérre van hoor, ook zónder Jaxon.

   Like

 6. Bentley blijft ook wel eens achterlopen en dan zeg ik ‘wat is dat, ga eens kijken.’ en dan komt hij gelijk naar voren en blijft minstens 5 minuten zo lopen. Hij blijft vaak achter omdat hij nu weer van alles ruikt in de bermen. Veel leven daar natuurlijk en dat is voor een Jackie erg interessant.
  Fietsen in het water, zo zonde vind ik dat altijd. Een van de beste vervoermiddelen, er is grondstof voor gebruikt die ergens uit de grond gehaald werd, en er dan zo mee omgaan. Triest, maar ja sommige luitjes geven er niet om.
  Mooie omgeving zo, het was een pracht wandeling.

  Like

  1. Hahaa ja leuk, ik zie het voor me.. ze snappen dat soort zinnetjes maar al te goed.
   Ja is ook zonde.. ze worden in de stad gejat na een avondje stappen en dan vlakbij huis gedumpt in zo’n sloot. En degene die zuinig was op z’n fiets zit dan zonder.. erg veel gezocht wordt er door de politie ook niet hè, het gebeurt veel te veel, dat gejat.

   Liked by 1 persoon

  1. Oh, maar tóén had ik die rugpijn nog niet hoor.. da’s pas van afgelopen zondag. En het gaat ook alweer wat beter.. bedankt. (ook voor je e-cardje!) 🙂

   Like

 7. Dan geraakt Jaxon snel in paniek als ze zelfs zo ver weg staan. Dichter bij is natuurlijk iets anders want het zijn grote dieren.

  Like

 8. Och dat jij nog aan dat logje dacht! Zeven jaar is het geleden! Maar ben Dort niet vergeten. Er waren toen nog geen kleinkinderen.
  Oei je rug pijn gedaan… Verzorgen hé… Één paracetamol kan geen kwaad of een goede massage van vriendlief. Die Schotse hooglanders zijn prachtige dieren. Er zitten knappe foto’s tussen van weerspiegelingen. Heel mooi. Mooi die groene beestjes op de narcissen, ze contrasteren mooi en toch zijn ze niet opvallend. Vroeger had in Vlaanderen wel iedere boerderij een aantal populieren bij de ingang naar het boerhof staan. Helaas daar blijft ook niets meer van over.

  Like

  1. Zeven jaar alweer? de tijd vliegt! 🙂
   Eén paracetamol kan geen kwaad, maar doet ook niks.. ik neem er sowieso al twee tegelijk hoor! en dan nóg merk ik er maar weinig van. Punt is, dat van geforceerd lopen omdat het pijn doet, je spieren vast gaan zitten en ook pijn gaan doen. Die oorspronkelijke pijn is al min of meer weg, maar bovenin m’n rug heb ik nu behoorlijke spierpijn, vooral met staan.. lastig met koken en zo. Maar als ik Jax uitlaat loop ik dat er wel uit.
   Jammer genoeg heeft vriendlief een hoop talenten maar masseren is er daar geen eentje van..! 😛

   Like

    1. Welja.. smeren ook en warm douchen.. helpt allemaal. ik ben wel wat gewend op het rugfront hehe, komt wel weer goed.
     Jammer van dat géén talent bedoel je? hehe.. gek hè.. andere dingen kan ie dan weer wél heel goed! 😉

     Like

 9. Populieren zijn snel groeiers.
  De maximale leeftijd van de populier ligt op ongeveer tweehonderd jaar, dat wist ik niet.
  Een narcistisch spinnetje.
  Vervelend rugklachten, na het tuinieren, ik voel met je mee.
  Wel helder water, je herkent zo of het je fiets is.
  kasteeltje Dordwijk is nu van Stichting Dordwijk B.V. Landgoed Dordwijk, een mooi optrekje.
  De Schotse hooglanders blijven indrukwekkend. Hans

  Like

  1. Ze kunnen dus wél aardig oud worden, populieren, maar worden meestal niet voor de langere duur geplant volgens mij.
   Tjaa.. ik was zondagochtend lekker bezig in het zonnetje, maar die rug, daarmee blijft het altijd oppassen.. m’n zwakke plek.
   De info over het kasteeltje schreef ik al eens op m’n blog.. het was ooit een buitenplaats hè.

   Like

   1. Meestal worden populieren voortijd gerooid.
    Ja, weet alles van een rottige rug.

    @ in het park mag niet worden gefietst, dus doe ik ook niet.
    Spreek mensen er ook op aan als ze dat doen.

    Like

 10. Spinnetje ? Sprinkhaantje ? Lees ik dat je ‘groen’ verwijderde, MizzD…, erg weer, die pijn… ‘Verdonken fiets’, mooi beschreven, tientallen vind je er in de Brugse reitjes, telkens weer…
  Lie(f)s.

  Like

  1. Het lijkt me eerder een spinnetje, al ken ik die knalgroene sprinkhaantjes ook wel.
   Ja, er zat nogal wat mos op de terrastegels en ik heb wat onhandig van op een krukje dat eraf zitten steken. Níét slim, want ik merkte al doende niet dat ik m’n rug daar geen plezier mee deed.. dat merkte ik des te harder toen ik weer overeind kwam..! Komt wel weer goed hoor.. maar duurt wel even, aangezien ik geen ibuprofen durf in te nemen nu, omdat dat blijkbaar je immuunsysteem verzwakt en dat kunnen we in deze tijd met op de loer liggen virussen niet hebben natuurlijk.

   Overál liggen er fietsen in het water.. zonde hè.

   Like

    1. Ah ja, die neem ik nu ook in, maar voor m’n rug helpen die nooit zo heel erg goed. Vandaar dat het dus wat langer duurt nu. Maar gaat wel lukken hoor.. ik blijf in beweging met Jaxon hè!

     Like

Reacties zijn gesloten.