Stokje ;-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIk las een kleine week geleden op de blog van Judy de volgende tekst:

“Dit was een challenge op Facebook.. 10 foto’s die betekenis voor je hebben, met als thema “LIFE IS GOOD. Ook in blogland leuk om te laten zien.” 

Ik moest er een beetje om lachen eerlijk gezegd, want is zo’n challenge, dat we vroeger gewoon een ‘stokje’ noemden (naar een estafettestokje, want je geeft het door hè), niet eigenlijk zo’n beetje in blogland uitgevonden? Zoiets reageerde ik dan ook bij Judy.. maar die blogt wel al vrij lang ook, maar eerst alleen met haar (overigens schitterende) aquarellenblog (neem daar eens een kijkje! *KLIK!* ) en dáár kwamen dat soort dingen nooit voorbij blijkbaar. Dus die wist dat helemaal niet. Nou.. bij de provider waar ik hiervóór blogde, waren die stokjes schering en inslag.. vooral toen iedereen al wat langer blogde en de inspiratie op leek te drogen. Niks zo handig dan als iemand anders die voor jóú verzint wat je kunt bloggen. Er waren véle soorten van stokjes.. ellenlange vragenlijsten (‘zodat je lezers je wat beter zouden leren kennen’), maar ook regelrechte uitdagingen. Zo had eens iemand verzonnen dat je kon proberen wasknijpers op je gezicht te zetten.. en dan het liefst zoveel mogelijk..! Ik kan jullie verzekeren.. dat doet hartstikke zeer!! Want met dat soort uitdagingen deed ik meestal wel mee.. de ellenlange vragenlijsten vond ik minder leuk.

Tien foto’s die wat voor me betekenen naar het thema Life is Good.. dat vind ik eigenlijk wel een leuke opdracht. Dus ik doe eens gek en doe gewoon weer eens mee. En zoals dat met deze challenge, nét als met die goede oude stokjes, ook gaat, is het éigenlijk de bedoeling dat ik dan tien andere bloggers aanwijs die de challenge ook op moeten nemen, maar net als met die ouderwetse stokjes doe ik dat dus ook nu niet haha! Het staat echter een ieder vrij om het te doen hè.. ik vond de bijdrage van Judy heel erg leuk en het sprak me aan. Zij deelde tien foto’s die haar hele leven bestrijken. Dat is wel een oplossing voor een thema als ‘Life is Good’, als we net midden in een crisis zitten waardoor het leven nu even net níét zo goed is..! Maar ik ga er toch net weer even een andere draai aan geven, want het blijkt maar weer, dat er óók tijdens zo’n rottijd als dit, toch wel van vele kleine dingetjes genoten kan worden, wat het leven dan toch nog wel behoorlijk goed maakt.. voor míj in ieder geval wél. Ik zocht de fotootjes dan eerder bij die dingetjes, dan dat de foto’s zélf heel erg veel betekenis hebben, maar hé.. dit is mijn blog en ik doe wat ík wil hahahahaa!

 1. samenOm te beginnen (het belangrijkste) ben ik gewoon heel erg tevreden met ons leven en onze prachtige groene woonomgeving. We hebben niks te klagen.. we zijn voorlopig allemaal nog gezond en vriendlief heeft werk en kan dat ook goed thuis doen.. daar boffen we mee. En ook dat we al de hele tijd nog lekker naar buiten mochten om Jaxon uit te gaan laten. Het enige dat we echt wel missen zijn de weekendjes uit en de (klim-)vakanties, maar dat komt vast nog wel weer en we maken ons er maar niet al te druk om.. ook al doet het prachtige weer ons soms wel knarsetanden hoor hahaha!
 2. OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet is ontzettend lente! haha! Meestal begint voor mij de lente pas echt als het eerste oranje klaproosje in de tuin verschijnt. Maar gek genoeg waren die dit jaar helemaal niet zo vroeg. En van lieverlee is de meerderheid van die bloemetjes helemaal niet meer oranje, maar geel, met of zonder oranje randjes..! In ieder geval.. ze bloeien ondertussen weer en ik word er nog steeds vrolijk van als ik ze zie verschijnen.
 3. korenbloem 1Een grotere verrassing in de tuin was dat de korenbloem weer bloeit! Die plant is eigenlijk helemaal geen korenbloem.. hij heet officieel ‘bergcentaurie’.. maar ik noem ‘m zelf altijd korenbloem, omdat ie ervan weg heeft hehe. Ik zag ‘m op oude tuinfoto’s, toen ik een paarse collage voor m’n overleden nichtje aan het samenstellen was en dacht toen ‘verdikke, die hebben we zó lang in de tuin gehad en nu al jaren niet meer gezien!’. En toen van de week zag ik er ineens weer een paar bloeien. Niet veel hoor, maar ben blij dat ik ze nog heb!
 4. atalantaEn hoe kwam dat,. dat mijn oog op die bloem viel? nou.. omdat de eerste atalanta die ik dit jaar zag in de tuin erop neerstreek..! Ook altijd een klein stukje geluk, vlindertjes in de tuin. Ik had geen fototoestel bij de hand, maar nam in de afgelopen decennia er legio foto’s van in de tuin.. níét op de korenbloem, maar het gaat in deze om het vlindertje hè! haha!
 5. Van het volgende onderwerp plaats ik drie foto’s.. want ik vind dat zelf zó leuk!! Ik schreef al eens eerder op m’n blog (en ook op het vorige al!) over het park waar ik in m’n jeugd het meeste kwam.. het Weizigtpark in Dordrecht. We woonden er vlakbij en we gingen er nog dichterbij op school. En toen ik klein was, stonden er daar in een omheining twee kamelen. Die waren bij de bouw van het park geschonken door een bedrijf of zo, weet ik veel. In ieder geval, ik kon er maar weinig over op internet vinden en sowieso maar heel weinig fotootjes. Maar mijn grote broer is de dia’s die m’n pa ooit maakte aan het digitaliseren en die stuurt zo af en toe eens een portie op. En wat zag ik daar tot m’n grote vreugde bij zitten? Drie dia’s met de kamelen..!! Nu zijn ze wel een beetje slecht van kleur en kwaliteit, maar ik ben er zó blij mee dat ik ze hier tóch post haha! Er staan wat broertjes en zusjes van me bij, ikzelf helaas niet (ze zijn van 1962.. toen zat ik nog in een kinderwagentje denk ik hehe), maar dat geeft niet.. het gaat om die kamelen uit m’n jeugdherinneringen hè.My beautiful pictureMy beautiful pictureMy beautiful picture
 6. bobOok bij die dia’s.. fotootjes van onze hond vroeger, zelfs een paar als pupje! Ik had van die hond, Bobby, een zwartwitte kruising, maar érg weinig fotootjes en nu een heleboel.. daar ga ik als de gelegenheid zich voordoet nu vast weleens een leuk postje van bij elkaar schrijven hehe.
 7. eendenNu maar weer eens een fotootje van eigen hand.. die van de overvliegende eenden in het park, waarvan ikzelf verbaasd stond dat ie zo goed gelukt was.. de eenden staan er tenminste goed scherp op en dat gebeurt me niet zo vaak met dat soort ‘actie’-foto’s. En dan kan ik daar ook heel erg mee in m’n nopjes zijn hehe. Niet dat ik er dan aan de andere kant mee inzit als m’n foto’s eens niét goed uitvallen hè.. wat dat betreft ben ik wel een relaxte fotografe hehe.. het is algauw goed genoeg voor mij. Tevredenheid is mijn beste eigenschap denk ik..! 😉
 8. Nog meer dingetjes over mezelf waar ik erg blij en tevreden mee ben en waardoor ik ‘life’ wel ‘good’ vind..? Nou.. jullie kunnen het bijna raden.. ik kon weer naar de kapper! hahaha! Het was geen halszaak natuurlijk.. voor naer zijn véél erger dingen gebeurd tijdens deze coronacrisis. En daar komt nog bij, dat met een beetje gel en wat meer aandacht ik de boel elke ochtend nog best redelijk in model kon krijgen hoor! Vond de kapster ook.. die vroeg of ze nu niet alleen de boel bij m’n oren ( da’s altijd het lastigste) een beetje bij moest knippen, dat ik het misschien wat langer wilde gaan dragen. Maar ik zei ‘NEE! alsjeblieft maar weer lekker kort hoor!’ Ja zeg.. het wordt warm en wie weet laait die ziekte weer op en moeten de kappers weer dicht.. dan zou ik er écht vlechtjes in kunnen gaan maken straks.. no way! hahahaa!
 9. Zou zoveel haar eraf knippen ook schelen voor je totale lichaamsgewicht? dat denk ik niet hehe.. maar och, alle kleine beetjes helpen nietwaar. Komt wél bij, dat ik al vanaf eind oktober op een andere manier ben gaan eten (geen drie maaltijden per dag meer, maar vaker kleinere hapjes), waardoor er bijna als vanzelf de nodige kilootjes af zijn gegaan de laatste maanden. Het helpt dáárvoor wel mee dat we niet op vakantie konden, want tijdens die weken kom ik altijd kilo’s áán.. dus dat is eigenlijk een gelukje bij een ongeluk. Ook al die verjaardagen die niet gevierd konden worden en ik dus geen gebak heb kunnen eten hehe.. hoewel.. eigenlijk eet ik heel geregeld nog wel iets lekkers bij de koffie hoor. Je moet jezelf tijdens zo’n verplichte thuisblijf-periode toch af en toe eens kietelen hè! Feit is, dat er nu bijna 16 kilo vanaf is en het voelt heel erg goed.. ‘Life is Really Good’ zeg maar hehe.geniet
 10. Tot slot ben ik, ook in deze rottige tijden, heel erg blij met m’n blog.. en vooral ook met de vele fijne mensen die ik via dat medium heb leren kennen. Áls er dan verdrietige dingen zijn (zoals laatst dus nog het overlijden van m’n nichtje), dan kan ik rekenen op enórm veel medeleven en steun, middels lieve reacties op het blog, tot emails en kaartjes thuis.. blogland is voor mij altijd een heel warm bad geweest.. en dat schaar ik zéker onder ‘Life is Good’..! Of de terugkeer van het goeie ouwe stokje daar nu ook bij hoort.. hmm, ik weet het niet hoor! in de kast colHet zullen niet meer die te gekke uitdagingen van weleer kunnen zijn.. want bloggers van tegenwoordig zetten foto’s van zichzelf nog maar nauwelijks op hun blog. Dus hoe weet je dan dat iemand wel 10 knijpers op haar gezicht heeft gehad..??! Of, wat een ander bijzónder populair stokje was, of iemand echt in een kast is gaan zitten? Het liefst de kleinste kast die men kon vinden? Daarvoor moet je dan toch met je kop op je blog hè! Zoals ik deed.. ik heb zelfs in meerdere kasten gezeten haha! De trapkast waar ik eerst ingekropen was, vond ik eigenlijk te makkelijk.. en dus ruimde ik onze koelkast leeg en propte mezelf dáárin..! Zou ik nu, met al die kilo’s eraf, wellicht wel wéér kunnen hahahahaa! Maar ik dééd dat dus al.. en jij Judy?? ga jij dat nu ook proberen..?? woehahahahahaaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

38 gedachten over “Stokje ;-)

 1. Ik heb eigenlijk nooit van een “stokje” gehoord. Die foto waarin je in een koelkast zit toverde wel een glimlach op mijn gezicht hoewel ik er niet aan moet denkendat ik dat zou moeten doen ik zou direct kramp in mijn hele lijf krijgen.
  Een leuk idee om 10 foto’s te plaatsen m.b.t. “Live is Good” Ik zou er denk moeite mee hebben om 10 foto’s te vinden want ik ben natuurlijk niet iemand die zo veel fotografeert als jij.

  Like

  1. Dat was dan zeker meer iets Belgisch, die stokjes.. ik was eerst bij een Belgische blogprovider hè.
   Die koelkast lukte maar net hahaha.. maar dat was wel al in 2008 hoor.. was ik ook nog een stukje jonger. 😉

   Welneee.. zelfs jíj hebt toch wel 10 fotootjes..? 😛

   Like

   1. Natuurlijk heb ik wel 10 foto’s maar ik heb ze niet in mapjes .Het zou daardoor wel een hele tijdrovende klus worden om er 10 geschikten te vinden🤔

    Like

 2. Hallo Mizzdieke! Wat een verandering en dat in volle coronatijd! Je ziet er zo goed uit, 16kgr dat is een flink pakje hoor! Én als de hele rotboel gauw beter wordt, dan zal je mogen nieuwe kledij gaan kopen, want ik denk dat alles wel veel te wijd is geworden ! Proficiat je ziet er stralend uit! Dikke knuffel xxx xxx xxx xxx xxx voor allemaal en een flinke aai voor Jaxon xxxxxxxxxxxx

  Like

  1. Heb wel een paar jeans weg kunnen leggen, want die waren echt wel veel te wijd geworden, maar gelukkig ben ik een zuinig mens en ik vond nog een paar goede jeans in m’n kast vanuit de tijd dat ik wat magerder was, dus ik kan nog even vooruit hehe. Als je m’n broekriem ziet.. heb er steeds een nieuw gaatje bij moeten maken en nu zitten er wel 5 nieuwe gaatjes in om de 2½cm..! dat maakt het wel heel erg aanschouweijk allemaal hehe. En het gekke is dat ik er helemaal niet zoveel moeite voor hoef te doen hoor.. vanavond nog een lekker wijntje op bij de barbecue, helemaal geen punt! We moeten wél een beetje kunnen blijven genieten hè, anders is het leven niks aan!
   Liefs terug! xxxXXXxxx

   Like

 3. Hoi Mizzke!
  Och, waar is de leuke tijd van de stokjes! Ik vond het dan wel een heel gezellige boel, en er werd af en toe wel eens héél gek gedaan! Dat mis ik nu wel een beetje , maar ja, we hebben het maar gehad toen!
  Je hebt nogal een metamorfose ondergaan! Gekortwiekt en flink wat kilo’s eraf! Knap gedaan en dat in coronatijden! Je ziet er in ieder geval héél goed uit hoor!
  Groetjes!

  Like

  1. Een hele andere tijd hè.. maar er gebeurden toen ook wel minder leuke dingen.. alles heeft z’n voor- en nadelen en ik hou wel van het rustige nu.
   Niks geen metamorfose hoor.. m’n zussies zagen niet dat ik zó zwaar geworden was en nu hoorde ik ze ook niet over m’n slankere uitvoering hehe, maar het is alweer even geleden dat ik hen zag natuurlijk. 😉
   Ik voel het zelf in ieder geval.. al m’n broeken zitten een stuk lekkerder hehe. Ben dan ook vooral in de onderste regionen afgevallen, door al dat wandelen met Jax natuurlijk.

   Like

 4. Toen was geluk, heel gewoon…, nu nog hé, MizzD…!
  ‘k Zie de twee coupes graag!
  En die kilo’s minder -> proficiat! Ooit raakte ik er 25 kwijt!
  Lie(f)s.

  Like

  1. Ja, de heel gewone dingen, daar zit het mooiste geluk!

   Het maakt niet zoveel uit hè, dat haar.. kan allebei, maar ik ben nu ’s morgens wel sneller klaar en daar hou ik wel van. 🙂
   Baas boven baas! 😉

   Geliked door 1 persoon

 5. Een positieve tekst, heb je soms wel nodig.
  De stokjes zijn hier ook wel voorbij gekomen.
  Jullie woonomgeving is inderdaad mooi.
  Het meeste geluk zin in de gewone dingen.
  Leuke foto’s die in het Weizigtpark zijn gemaakt.
  Bij mij scheelt het haar knippen niet in mijn gewicht.
  Gelukkig zijn de meeste weblogers hele normale aardige mensen. Hans

  Like

  1. Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.. er zit een hoop waarheid in die oude spreekwoorden hè! 🙂

   Ja, gelukkig zijn de meeste bloggers normaal ja.. maar heb de nodige types meegemaakt..!

   Like

 6. Och die stokjes! Mijn EURO viel … Daar heb ik ook wel eens aan meegedaan…waar is de tijd 😀. Maar blogland is zo veranderd! Als ik kijk naar bloggers van 8/9 terug dan zijn er velen niet meer, weet niet , zijn ze gestopt? Mensen verdwijnen komen erbij en sommigen ken je al héél lang…

  Like

  1. Er zijn er een hoop op de FB-wagen gesprongen.. en daarna stopte die ene provider, moest je naar WP en zijn er ook nog een aantal afgehaakt. Er gingen en er komen er altijd.. zo gaat dat hè.

   Like

 7. Goede middag Mizz, nou ik kan me niet herinneren dat ik ooit aan zo’n stokje heb meegedaan, ook niet dat ik er eentje kreeg aangereikt, dus ik weet ook niet of ik er aan meegedaan zou hebben, nu is het geen gewetensvraag natuurlijk.
  Het is heerlijk weer, de herten zijn vannacht weer in mijn tuin geweest dus de roos heeft flink wat minder knoppen.
  Een fijne zaterdag gewenst.

  Like

  1. Oh, aanreiken heb ik echt nog nooit gedaan.. mensen moeten zelf maar beslissen of ze het zien zitten er ook een postje over te maken hè.. dat dwingende van aangewezen te worden hou ik helemaal niet van.

   Wauw.. herten in je tuin.. dát zou voor mij al heel erg vakantiegevoel zijn hoor! Op vakantie in the New Forest in Engeland liepen ’s morgens de herten langs je tentje.. en ’s middags de wilde paarden.. geweldige ervaring!

   Like

 8. Ik heb wel aan die dingen meegedaan maar de benaming stokje vind ik al niet zo geslaagd laat staan knijpers of in een kast kruipen. Tegenwoordig zijn veel blogs iets serieuzer en dat zie ik graag. Afgewisseld met minder serieus trouwens. En zonder reclame. De oude foto’s zijn heerlijk, toen was je als kind nog tevreden met een park en wat dieren. Ik hoor nu letterlijk voor mijn deur mensen die ‘dan maar naar Frankrijk gaan omdat ze nergens anders heen kunnen’. Voor de duidelijkheid ze loopt met een kinderwagen en die kleine ligt er nog in.
  Ik neem de challenge denk ik niet over, ik heb een hekel aan foto’s uitzoeken voor dat soort dingen;)!

  Like

  1. Je mag het noemen zoals je wilt natuurlijk.. ik vind ‘challenge’ dan weer een behoorlijk overdreven term.. en waarom moet dat soort dingen toch altijd in het Engels hé? (misschien omdat de meeste FB-gebruikers toch nog wel Engelstaligen zullen zijn?) Ik weet ook niet of alle blogs serieuzer zijn geworden.. ik zie ook graag een beetje meer afwisseling.. het leven is vaak al serieus genoeg. Maar moet wel zeggen dat mijn blog ook wel een stúk minder lollig is geworden in de loop der laatste jaren ja. Ach, de dingen gaan zoals ze gaan hè. Ook wat die vakanties betreft.. ik zou best graag willen, maar als het niet verstandig is, dan maar niet.. het is niet van levensbelang. En ik zou zéker niet graag ergens in Zuid-Frankrijk in m’n tentje ontdekken dat ik corona heb opgedaan.. dan ben ik toch veel liever thuis.

   Like

 9. Judy maakt prachtige aquarellen, zó knap dat iemand dat kan.
  Met al die “uitdagingen” zoals 10 zwart/wit foto’s op Facebook, heb ik niets, en doe daar dan ook niet aan mee.
  Je hebt weer een deftig koppie hoor!!

  Like

  1. ’t Is meteen altijd zóveel hè.. 10! Maar een mooie zwartwit foto van een speciaal onderwerp.. dat lijkt me wel een aardige opdracht.. en dat je dan de verschillen ziet bij die en gene. Maar ik zit niet op FB (en dat hou ik graag zo) dus ik weet niet in welke vorm dat daar dan gegoten wordt, zulke dingen. Ik heb zelf weleens een ‘inktvlek’ geïntroduceerd in blogland.. een centraal thema waar alle bloggers dan zelf hun invulling aan konden geven, dus de schrijfblogs schreven erover, psp-makers konden er een werkje over maken en de fotoblogs konden een toepasselijke foto zetten. En het heette dan een inktvlek omdat het thema over heel blogland uit zou lopen. Is een paar keer heel goed gelukt, maar het is lastig een thema te verzinnen waar iederéén mee uit de voeten kan hoor!

   Extra kort, dat koppie.. maar het scheelt me heel wat werk ’s morgens hahahaa!

   Like

     1. Nou ja.. dat ik het niet wist, wijst erop dat het op blogs gebeurt waar ik nooit lees.. en ik ben wel tevreden met mijn huidige blog’rondje’ eigenlijk. 😉

      Like

 10. Je ziet er best heel goed uit hoor! Mijn schoondochter is 30 kg kwijt, en ziet er ook veel gelukkiger uit, maar hou het onder ons hé… Die korenbloem inspireerde me om ‘Blauwe hagen’ te schrijven, geïnspireerd op het prachtige liedje van Gilbert Bécaud: ‘Quand il est mort le poète’.
  Met lieve groet,
  Joris, genietend van ons Corona-kot…

  Like

  1. Nou, dank je Joris.. ik vóél me ook goed.. zoveel gewicht minder is goed voor alle gewrichten in je benen en m’n voeten klagen ook niet hehe.

   Déze korenbloem? of de echte?
   Geniet maar op je dakterras tussen al je vrienden, het is er weer voor! 🙂

   Like

 11. Wat een enige serie Life is Good!!!! 🙂 De challenge zal ook wel bedacht zijn met de crisis van nu in gedachten. Je realiseren dat er zo veel goede dingen in het leven zijn, ondanks.
  Natuurlijk bovenaan die twee lieverds in je leven.
  En gefeliciteerd met je kilo’s eraf! Ik kan het zien in je gezicht. Je bent trouwens weer keurig geknipt!
  Ja, die kast…… leuk! Ik heb beloofd erover na te denken. En het antwoord is nee. Hahahaha. Ik heb een hoge koelkast met een vriesdeel aan de onderkant, en die zou het niet overleven, denk ik. En een trapkast heb ik ook niet.
  Er zijn in de schilderblogwereld wel challengeblogs geweest, maar die zijn er niet veel meer. Dan schilderde je met zijn allen dezelfde foto. Landschappen, bloemen, whatever. Dat was altijd zo leuk om te zien, hoe ieder dat aanpakte. Daar heb ik ook best wel veel van geleerd.

  Like

  1. Aha, dus toch een soort van stokjes op je schilderblog.. en stom, eigenlijk wist ik dat want ik heb er weleens wat van gezien! 🙂
   Hahahahaaa.. nee joh, jij hoeft helemaal niet in een kast hoor.. zou nu maar raar zijn, helemaal in je eentje in een kast.. je lezers zouden denken dat je gek geworden was. 😉 Maar tóén was het echt heel grappig.. iedereen deed mee en zat weer in een andere kast, hoe kleiner hoe grappiger.. en er werden hele verhalen omheen verteld. En een fijn bij-effect was dat die kasten allemaal eens opgeruimd werden hahaha!

   Ik vond dit wel leuk om te doen, op mijn manier.. bedankt voor de inspiratie! 😉

   Like

   1. Tien was natuurlijk ook wel veel. En Facebook, steeds minder leuk, dus je hoeft er niet op. Instagram wordt me aangeraden. Maar dat vind ik helemaal iedereen op zijn eigen eilandje. Het blogrondje zoals ik dat elke morgen doe, vind ik precies goed.

    Like

    1. FB of Insta.. allemaal niks voor mij.. dat noemen ze social media, maar ik vind het echt asocial media.. men kan er z’n phone niet van neerleggen, alles is zóóó belangrijk (ahummm!), dat móét je meteen bekijken.. bah! En dan nu klagen omdat ze hun familie of vrienden niet kunnen zien.. nee, vóór de corona waren die zó onbelangrijk, dat er zelfs tijdens verjaardagsfeestjes of leuke avondjes-uit constant op die phones gekeken moest worden pfff.

     Oei.. stokpaardje van me.. sorry. 😉

     Like

 12. die stokjes, ja die kan ik me nog herinneren, al liep dat beetje op z’n eind toen ik begon te bloggen, van in de kast kruipen en de wasknijpers heb ik niet meegemaakt
  eigenlijk had dat ook niet echt met bloggen te maken toch 🙂

  petje af voor al die kg’s dat je kwijt bent, zo veel, dat is echt subliem! proficiat!
  maar stop nu maar dat gezichtje moet niet scherper meer worden
  hier zit er geen beweging in, eens twee kg minder maar dat is het dan

  leuke herinneringen op die oude foto’s

  dat prachtige lenteweer, ja dan ga ik soms ook sakkeren, ik verlang zo naar een uitstapje
  maar t belangrijkste is dat we dus dat vieze beestje niet krijgen
  liever zien we andere beestjes zoals de vlinders, ja dat kan een mens z’n dag wel goed maken

  mooi pinksterweekend

  Like

  1. Die stokjes hadden meer met de ‘blogcommunity’ te maken.. je voelde je samen één en dat is nu eigenlijk allang niet meer zo hè. Het is nu meer allemaal op je eigen eilandje, wat wel jammer is. Maar het is ook rustiger op de één of andere manier.. waarschijnlijk omdat er in een community ook meer gedoe is altijd. hahahaha!

   Ah maar ja, ik ben dus eigenlijk niet op dieet.. ik ben gewoon een beetje anders gaan eten (en ik maak wat langere wandelingen met Jaxon) en dat blijf ik gewoon de rest van m’n leven doen. Ik weet niet of er nog veel afgaat, op een gegeven moment ben je dan gewoon op je gewicht en dan zal het vanzelf stoppen hè. En aangezien ik niet erg teer gebouwd ben, zal ik heus geen spriet gaan worden hoor!

   Is lang geleden dat jij nog eens zo’n lange reactie schreef.. voel je je goed of sprak het je aan? Mag beide van mij hoor! 🙂

   Like

 13. Korenbloemen en klaprozen zie je nu veel meer dan vroeger. Misschien omdat het warmer is nu? Wel een leuke uitdaging rond een thema met tien foto’s zo. Goed dat je nu toch die kamelen foto’s hebt. Dat zal toen wel heel speciaal geweest zijn met echte kamelen vlakbij in de buurt.

  Like

  1. Het grappige is wel dat dit geen échte klaprozen en korenbloemen zijn hehe.. dat oranje klaproosje heet zelfs schijnpapaver officieel hehe. Dát is wel een soort van onkruidje.. de bergcentaurie is meer een gecultiveerde korenbloem.
   Ik was echt verrast door die kamelenfoto’s, zó leuk eindelijk er echt eens van dichtbij foto’s van te hebben..!

   Like

Reacties zijn gesloten.