Het laatste stukje..

aom 00aIn meerdere opzichten zal dit het laatste stukje worden.. het laatste stukje verslag van de wandeling die vriendlief, Jaxon en ik bij het Oostvoornse Meer maakten, zondag de 19e juli. Maar ook het laatste postje op deze specifieke blog. Want ik schreef het al.. m’n foto-tegoed is opgebruikt.. en bloggen zonder foto’s, dat vind ik dus niks. Door de reactie van Judy, over het opschonen van je media-archief, heb ik daar gelukkig nét wat ruimte kunnen creëren om op dit blog in ieder geval nog even het verslag van die wandeling af te kunnen maken. Hierna zal ik jullie dan wel laten weten waar en hoe ik verder ga.

We waren dus aangekomen bij wat éigenlijk de startlocatie van ons wandelingetje was.. een hotel-restaurant recht tegenover het strandpaviljoen waar wíj gestart waren.. we konden het aan de overkant van het meer zien liggen. Er stond ook een kaart, waarop onze route getekend stond, rechts helemaal om het meer heen (ik tekende er zelf dat P-bordje in waar we onze auto hadden achter gelaten)..aom 01

aom 02

aom 03aMaar vanaf hier leek het vervolg nog steeds wel heel erg lang hoor.. we waren nog net niet over het midden, maar de route verder was vanaf daar ook nog niet erg duidelijk te zien. En we waren al eventjes onderweg geweest..! We besloten het zekere voor het onzekere te nemen.. en zouden toch weer naar rechts gaan. Achteraf, als ik thuis op de website kijk, hadden we het eventueel wel kunnen proberen.. verder naar links. Het meer is zo’n 11km rond.. omdat we in de eerste helft nog een stukje wat verder er vanaf gewandeld hadden (door de bebouwde kom van Oostvoorne hè), hadden we wellicht 6km gehad en restten er ook nog zo’n 6 aan de oever van het meer. Maar we wilden dus niet gokken. Rechtdoor was er trouwens nog aom 03been graspad naar een uitzichtpunt, waar vandaan je een vogeleiland kon bekijken. Op de foto staat toevallig niemand, maar daar was het best druk met andere bezoekers.. dus dat deden we ook maar niet. We bleven nu wat dichter bij het water en volgden een wandel-fietspad.. altijd wel een veiliger gevoel, zo’n apart deel om te wandelen!

We lieten het terras van het restaurant ook voor wat het was, want ook daar was het behoorlijk druk.. ik zag wel dat ze voor de hotelgasten aan de zijkant ook een heel gezellig terras hadden, maar wij genoten toch nog wat meer van de wilde bloemen in de berm naast het pad (al blies de wind over het water de klaprozen dicht hehe)..

aom 05

Ineens trok Jax vriendlief over het fietspad naar de berm aan de andere kant.. tja, wij hoorden ook wel wat.. een beetje angstig gepiep. En toen werd m’n oog getrokken naar een holletje tussen het groen.. daar zát de jonge pieper.. geen flauw idee wat voor vogeltje het was (roodborstje?), maar hij trok behoorlijk de aandacht met die herrie-makerij.. leek me niet slim hehe..

Weer veilig terug op de goede kant van het pad, gingen we voort.. het was een behoorlijk lang pad, maar zoals gezegd, er viel te genieten van vele mooie bloemetjes, dus niet erg..aom 07

En toen kwam er een einde aan het aparte wandelpad.. en werd het oppassen geblazen, want het was hier echt wel een drukke fietsroute ook..

Ik weet niet of jullie het herkennen op dat fotootje rechtsonder? we kwamen weer terug uit bij die paardenweide.. met al dat Jacobskruiskruid! Er bloeiden nog meer moois hè.. ik vond het prachtig daar..aom 09

aom 10

Enfin.. we moesten natuurlijk er omheen, waarbij we dan weer op dat ruiterpad uitkwamen waar we op de heenweg ook al liepen. De route zou nu sowieso hetzelfde gaan worden, maar je ziet dan toch altijd weer andere dingen, dus dat gaf niet..aom 11

aom 13

Zo zagen we nu op de provinciale weg aan de andere kant van die weide een classic car rijden.. en dat er een jachthaventje aan de overkant was..

Ik kiekte nu ook die ingang tot dat Geuzenbos voor mountainbikers.. we gingen daar híér natuurlijk helemáál niet in..aom 15

.. en op weg naar de grasdijk zagen we een mini-konijntje z’n holletje in huppen. ‘k Was te laat met m’n camera, maar kreeg het ín dat holletje wél nog net op de foto.. je moet alleen wél goed kijken hehe..aom 16

Nu ging het dan weer over het veerooster het gebied in van die ossen. Schreef ik vorige keer abusievelijk dat die beesten ‘taurusossen’ heten, op dit bord staat heel duidelijk de júíste naam.. ‘taurossen’.. nou ja, wat scheelt het hehe..aom 17

aom 18aOmdat ie hier maar weinig kanten op kon, gooide vriendlief Jaxon eens eventjes lekker los van de riem.. en die holde meteen die dijk af naar beneden. Waarom weet ik ook niet.. gewoon omdat het kón denk ik hahaha! Zo af en toe kwam ie ook weer naar boven gerend hoor. Ik genoot van het uitzicht over het meer.. met rechts in de verte de kranen van de Tweede Maasvlakte en links kon je nog steeds dat koepeltje Zeeburg zien staan. In het midden het vogeleiland waar we dus niet naar waren wezen kijken.. aaach, had toch geen verrekijker bij me hehe..

aom 20

aom 22

Toen we weer wat dichter bij die taurossen in de buurt kwamen, lijnde vriendlief Jaxon maar weer aan.. beter geen risico nemen hè, al stonden die ossen dan nog wel achter prikkeldraad hoor. Prachtige beesten wel.. met indrukwekkende horens..

aom 24

Nou.. naar links dat fietspad weer op.. met die bramenstruiken, maar aan de andere kant dus ook wilgenroosjes..

En daarna kwamen we vanzelf weer uit bij het strandje waar we eerder die middag onze wandeling gestart waren.. Jaxon mocht even pootjebaden.. hij kreeg daarbij even gezelschap van een viervoetig vriendje..aom 26

Ik kiekte de windsurfers op het water..aom 27

aom 28a.. en toen stapten we de auto weer in en ging het, langs bijstaand bord en meerpaal, weer richting Rotterdam.

Nou, best wel een mooie wandeling, en ook al was het zwaar bewolkt, het bleef droog gelukkig. Een fijne invulling van een zondagmiddagje. Alleen check ik de volgende keer wel wat voor wandeling vriendlief precies uitgekozen heeft hehe.. beter zeker weten dat ie te doen is voor een paar ongetrainde oudjes op sandalen..! hahahaha!

aom 30

31 gedachten over “Het laatste stukje..

 1. Ben nieuwsgierig want hier op mijn gsm zag je blog er niet meer uit. Tekst over foto’s, foto’s over foto’s. Misschien door de oude editor. Was moeilijk te lezen. Op naar de nieuwe nu ik je verhuis gelezen heb! Hup sake! Nieuwe verhalen, nieuwe avonturen. Zag er al leuk uit op het eerste gezicht!

  Like

  1. Wéér veranderd? ik dacht al zoiets.. aangezien het eerst 1 juni geïntroduceerd werd en toen werd het ineens 1 juli.. er zat zeker nog een bug in of zo? Ik ga het wel zien hoor of het me allemaal lukt.

   Like

 2. Hoi Mizzke!
  Ja, het moest er eens van komen hé, dat je foto-tegoed op was! Je logjes zijn áltijd doorweven met leuke foto’s! Het zou voor jou niet goed aanvoelen als je er geen meer kon plaatsen, en voor ons zou het ook héél anders lezen zijn.
  Ik ben blij dat je er al iets op gevonden hebt, en dat alles een beetje hetzelfde blijft! Het is nu zo mooi en aangenaam lezen!

  Jaxon was blij dat hij eens los mocht! Dan zijn het raketjes hé!
  Groetjes!

  Like

  1. Ja, dat kost veel kbtjes hè.. al die foto’s.. had zelf uitgerekend, dat als ik niet élke dag zou posten het misschien 2½ jaar vol zou kunnen houden, maar dat lukte dus nog net niet. 🙂 Nu maar op een volgend blogje verder. Denk wel dat het iéts anders gaat worden, want volgens mij kan ik op dat nieuwe blog écht niet meer met die oude editor werken.. dus kleine fotootjes tussen de tekst gaat dan niet meer. Wat ik wel jammer vindt.. als iedereen het allemaal hetzelfde moet doen wordt het zo’n eenheidsworst hè. Maar goed.. hopelijk vind ik daar toch ook m’n draai wel weer in.

   Momenteel maakte het niet veel uit of Jax los is of niet.. hij loopt te sjokken als een ouwe bok met dat warme weer..! 😉

   Like

 3. Goede morgen Mizz. Je hebt dus al een oplossing gevonden, dan maak je gewoon een doorverwijzing naar je nieuwe blog. Fijne vrijdag gewenst.

  Like

 4. Ik heb mijn foto’s in eigen beheer op de website staan, dat is in Word Press.
  Maar merk ook dat ik meer data ruimte nodig heb.
  Klaprozen zijn inderdaad windgevoelig.
  Lijk op een roodborstje, maar aandacht trekken is zeker niet handig.
  Zeker een mooie classic car.
  De Tweede Maasvlakte ken ik wel na de rondvaart 🙂
  Een mooie omgeving om te wandelen. Hans

  Like

  1. Is niet eng hoor.. alleen weer even zoeken hoe het ook alweer moest. Mákkelijker in ieder geval (vond ik) dan zo’n abonnement kopen. Zal waarschijnlijk ook niet moeilijk geweest zijn, maar ik ben zo’n digi-muts hè.. ik durfde niet hahahaha!

   Like

 5. Heel mooie wandeling MizzD. Een prachtig natuurgebied is het daar.
  Ik snap niet wat er nu gaat veranderen aan je blog, MizzD. Je hoeft toch alleen maar in te tekenen op een abonnement ? Heb je al vanaf 4 euro per maand. De rest blijft allemaal hetzelfde. Je kan wel je blogadres een beetje aanpassen, als je dat wil, maar dat hoeft niet.

  Like

  1. Heb besloten het gratis te houden Dirk.. dus een nieuwe blog die dan wel zo’n beetje hetzelfde wordt als deze. Alleen de url verandert een beetje, maar dat is maar één keer aanpassen voor jullie hè.

   Like

 6. Wat vervelend dat je een nieuw blog moet aanmaken. Ik vind zulke dingen ook lastig zoals je weet. Mijn blog ziet er sinds een goede week ook anders uit zoals je weet. Ik weet nog steeds niet wat ik verkeerd heb gedaan maar ik houd het voorlopig maar zo. Ik hoop niet dat hij straks helemaal verdwenen is.

  Ik blijf je natuurlijk volgen.

  Like

  1. Toen ik bij jou Tines reactie las, herinnerde dat mij eraan dat zij zo’n blog in ‘tegels’ heeft.. ik vind dat lastiger lezen.. en klikte als ik weleens bij haar las steevast ‘klassiek’ aan. Maar die opties zie ik bij jou niet staan. Wellicht kun je dat nu alleen als beheerder van het blog wel ergens instellen en heb je daar iets verkeerds aangevinkt? Maar ik vind je blog ook goed zoals ie nu is hoor.. helemaal weg zijn kan natuurlijk niet.. daar moet je echt wel een speciaal opvallend knopje voor aanklikken, meestal met allerlei waarschuwingen erbij. 🙂

   Like

  1. Ja, dat was ik dus ook van plan, voor dat geld hoef je dat niet te laten, maar ik vond het allemaal nog niet zo gemakkelijk wat er op me af kwam dan.. zo’n domein beginnen en dan ook nog niet eens onbeperkte fotoruimte hebben.. dan was het simpeler om een nieuwe blog aan te maken voor mij. Blijven jullie als bezoekers alleen wel met die reclames zitten, maar da’s dan het enige.. en dat lijkt me wel overkomelijk. 🙂

   Like

 7. Oh, dit vind ik bijzonder jammer. Je kunt foto’s van Google Foto’s in je blog gebruiken, of is dat alleen met eigen hosting? Gek eigenlijk dat je opeens tegen zo’n beperking aanloopt Ik zou anders gewoon een nieuw blog aanmaken. Moet je wel een nieuw account aanmeken denk ik.
  Jullie wandeling was echt de moeite. Ik geniet altijd mee met jullie, dus hopelijk vind je een oplossing.

  Like

  1. Ik denk dat dat alleen met eigen hosting is.. maar dat soort dingen is allemaal abacadabra voor mij hoor. Daarom dat ik ook geen upgrade koop.. daar kwam meteen van alles bij en ik ben daar dus niet goed in. Bovendien werd de limiet dan maar het dubbele van wat ik had.. dus dan zit ik over 5 jaar weer te tobben.
   Dat was niet opeens hoor.. die limiet staat gewoon op 3 GB.. en ik wist van tevoren al dat ik daar doorheen zou vliegen, met de manier van hoe ik graag post.. met véél foto’s dus hehe.
   M’n nieuwe blog staat al in de steigers.. ik probeer het gewoon hetzelfde eruit te laten zien, dus je zult nauwelijks merken dat het een andere is. Alleen de url verandert een beetje, dat moeten jullie dan aanpassen. Én ik moet met die nieuwe editor aan de slag. 😉

   Geliked door 1 persoon

 8. Dat veld met gele bloemen herkende ik meteen, prachtig! En een pad verdeeld in een fiets- en wandeldeel is een stuk veiliger.
  Ja, wat jammer van die foto’s. Ben benieuwd naar je oplossing. Misschien een tweede vervolgblog beginnen? We volgen je toch wel!

  Like

 9. vervelend voor je dat je een andere oplossing moet zoeken voor je blog
  een heel mooie wandeling, wat zijn er toch nog veel groengebieden hé
  prachtige taurossen
  en altijd leuk voor Jaxon eens een vriendje te zien

  succes met het vervolg van je blog

  Like

  1. Gaat goedkomen hoor.. het zal een kwestie van url aanpassen worden voor jullie.. voor de rest verandert er niet zoveel.
   ’t Is praktisch aan de kust hè.. daar hebben wij nog heel veel groen.

   Like

 10. Jammer dat je blog opgebruikt is wat de foto’s betreft. Maar ik dacht dat je hier toch meerdere blogs kan maken? Dan lijkt me dat probleem toch opgelost

  Like

  1. Precies.. dat is dan ook wat ik ga doen.
   Ik zit dan alleen wel aan die nieuwe editor vast, maar daar komen we ook wel weer uit.

   Like

Reacties zijn gesloten.